Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Awaria Internetu UPC
Autor Wiadomość
kysys 
Klikacz

Dołączył: 16 Lis 2009
Posty: 15
Wysłany: 17-10-2016, 21:26   Awaria Internetu UPC

Witam, od piątku do prawdopodobnie tej środy jestem odcięty od internetu z UPC, telewizja działa. Awaria powstała w wyniku remontu studzienek kanalizacyjnych przez firmę budowlana na sąsiedzkiej ulicy w moim miejscu zamieszkania. Pytanie do was forumowicze czy w związku z tym mogę ubiegać się o jakąś reklamację do UPC?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1748
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 17-10-2016, 21:40   

Jak z winy UPC nie masz internetu to tak (w tym przypadku tak jest).
_________________
 
 
petro 
classic master


Dołączył: 10 Sie 2006
Posty: 177
Skąd: Kraków
Wysłany: 17-10-2016, 23:44   

MrPepka napisał/a:
Jak z winy UPC nie masz internetu to tak (w tym przypadku tak jest).

kysys napisał/a:
Awaria powstała w wyniku remontu studzienek kanalizacyjnych przez firmę budowlana na sąsiedzkiej ulicy w moim miejscu zamieszkania.

To UPC świadczy już usługi budowlane, MrPepka? ;)


A co do meritum sprawy, to oczywiście, że możesz napisać reklamacje, ale nie liczyłbym na zbyt wiele, bo jednak brak neta spowodowany jest przez nieumyślne uszkodzenie przez robotników innej firmy. No, ale może się trafi, że osoba rozpatrująca twoją reklamację będzie miała dobry dzień i dadzą Ci jakąś niewielką rekompensatę. Czyli pisz, bo i tak nic nie tracisz, a nóż uda Ci się trochę zaoszczędzić.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1748
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 18-10-2016, 13:05   

Ale to UPC nie zabezpieczyło tych studzienek kanalizacyjnych. Po za tym co obchodzi abonenta, że to robotnicy zawinili?
_________________
 
 
petro 
classic master


Dołączył: 10 Sie 2006
Posty: 177
Skąd: Kraków
Wysłany: 18-10-2016, 13:36   

Chyba pomyliły ci się studzienki kanalizacyjne do których dostęp ma każdy operator, którego kable idą daną studzienką plus służby miejskie i które są najczęściej własnością gminy i z tej racji to gmina jest odpowiedzialna za ich zabezpieczenie, ze skrzynkami UPC montowanymi na klatkach, które są wyłączną własnością UPC. Odwracając pytanie: czemu UPC miałoby ponosić koszty uszkodzenia dokonanego przez inną firmę? Wręcz to właśnie UPC jest też, oprócz abonenta, poszkodowanym.
 
 
matulec 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 620
Wysłany: 18-10-2016, 17:43   

Może czegoś nie rozumiem, ale jak to jest, że telewizja działa a internet nie, skoro wszystko idzie po tych samych kablach? Jeśli byłyby uszkodzone to wszystko by padło.
 
 
Inguaris 
Klikacz

Dołączyła: 31 Paź 2016
Posty: 2
Wysłany: 31-10-2016, 15:21   

Ostatnio prawie codziennie coś się dzieje z internetem UPC, nigdy wcześniej tego nie było.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1748
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 31-10-2016, 15:53   

Co się dzieje z internetem UPC? U mnie internet od nich działa cały czas bezbłędnie.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4514
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 31-10-2016, 18:33   

kysys napisał/a:
od piątku do prawdopodobnie tej środy jestem odcięty od internetu z UPC, telewizja działa.

Przecież net i tv idzie tym/tymi samymi przewodami - skoro tv działa, to i net musi - może modem zdechł?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1748
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 31-10-2016, 18:47   

Ale czy tak jest wszędzie? Czy UPC nie ma gdzieś przestarzałej infrastruktury (biorąc pod uwagę, że autor ma starą prędkość internetową od UPC)? Po za tym idzie to przez studzienkę kanalizacyjną więc jakieś tam kable mogły się popsuć.
_________________
 
 
matulec 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 620
Wysłany: 31-10-2016, 23:02   

Zależeć to może też od tego czy korzysta się z wifi i jeśli tak to czy kanał nie jest zakłócany np. przez router sąsiada.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1748
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 31-10-2016, 23:04   

No ale skądś kysys musiał wiedzieć, że to przez remont studzienek kanalizacyjnych (sam by tego nie wymyślił ;) ).
_________________
 
 
Opiu 
classic master


Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 185
Wysłany: 01-11-2016, 09:49   

MrPepka napisał/a:
No ale skądś kysys musiał wiedzieć, że to przez remont studzienek kanalizacyjnych (sam by tego nie wymyślił ;) ).

Pewnie informacje ma od operatora czyli UPC
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: