Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Compal Connect BOx
Autor Wiadomość
erwinsans 
plus master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 642
Wysłany: 14-10-2016, 15:07   Compal Connect BOx

Witam. Od dzisiaj mam Compala i mam jedno pytanie o diodę wifi i online. Jak się włącza compal to świecą obydwie jak juz odpali neta zaloguje się diody znikają i ich nie ma w ogóle. Świeci tylko ta na dole POWER. Czy to norma ? że nie świeci podczas używania online i wifi ?
_________________
 
 
piowor 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Cze 2016
Posty: 160
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-10-2016, 15:14   

Tak.
_________________
 
 
erwinsans 
plus master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 642
Wysłany: 14-10-2016, 15:16   

Czyli to normalne że te diody nie świecą ? że nie widać czy sie świeci wifi i online ?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1748
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-10-2016, 15:24   

Tak to normalne
 
 
b3170622 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lis 2014
Posty: 105
Wysłany: 14-10-2016, 15:25   

tak w tym modelu to normalne, diody się gasną minutę czy dwie po zalogowaniu
 
 
erwinsans 
plus master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 642
Wysłany: 14-10-2016, 15:27   

Jakiś kretyn z działu technicznego powiedział że to błąd i umówił mi technika :)
_________________
 
 
Tygrysek 
plus master

Dołączył: 22 Sie 2016
Posty: 323
Skąd: Chorzów ,Gdańsk
Wysłany: 14-10-2016, 15:53   

erwinsans napisał/a:
Jakiś kretyn z działu technicznego powiedział że to błąd i umówił mi technika :)

No wiesz,trzeba ściągać z nas jak najwięcej,dlatego zawsze 49 zł im się przyda za nic.
_________________
 
 
eLBeG 
chello master


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 1799
Skąd: ST 50°08'N 18°59'E
Wysłany: 14-10-2016, 16:58   

A czy normalne jest robienie syfu na forum odnośnie kwestii internetowych w dziale o telewizji?
_________________
 
 
erwinsans 
plus master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 642
Wysłany: 14-10-2016, 17:35   

eLBeG napisał/a:
A czy normalne jest robienie syfu na forum odnośnie kwestii internetowych w dziale o telewizji?


Upssssss sorki
_________________
 
 
Andre_NH 
classic master


Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 195
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-08-2017, 10:46   

Czy orientuje się ktoś, czy odpłatnie UPC wymieni Technicolora 7200 na Connet BOX-a?

Wyczytałem, że za 50 zł tak czynią.
Pytanie z innej beczki - czy Compal posiada gniazdo telefoniczne? Czy mając 3 usługi będzie ta wymiana możliwa?

Już wiem - posiada :)
https://www.youtube.com/watch?v=1QVps5BLnFE

Pytanie nieaktualne.
_________________
 
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 18 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 787
Skąd: W-wa
Wysłany: 20-08-2017, 11:21   

A po co płacić? Zobacz post Pitrka
https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=181220#181220
Wpis prowadzi do odnośników, które prowadzą do odnośników :mrgreen: jakich argumentów użyć... (brak publicznego IP)
 
 
Andre_NH 
classic master


Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 195
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-08-2017, 11:49   

Moim jedynym argumentem będzie częsty reset modemu.
Powyższe argumenty są OK, ale dziwne będzie, że nagle mi zaczęło to przeszkadzać :) Jutro będę dzwonił.

Kiedyś to dla mnie miało to znaczenie, gdyż będąc za NAT-em nie można było widzieć swego rozmówcy podczas videokonferencji (dawny program "NetMeeting"). Później można było wykorzystać DMZ.
_________________
Ostatnio zmieniony przez Andre_NH 20-08-2017, 12:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 18 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 787
Skąd: W-wa
Wysłany: 20-08-2017, 11:52   

Skarż się- częsta ponad miarę konieczność resetu, a dodatkowo j.w....i wymienią.
 
 
Andre_NH 
classic master


Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 195
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-08-2017, 12:05   

Zawsze można ustawić przekierowywanie portów na routerze (przy braku Bridge) lub korzystać z triggeringu. Czy nie używają takich kontrargumentów pracownicy UPC?
_________________
 
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1748
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 20-08-2017, 13:03   

Cytat:
Zawsze można ustawić przekierowywanie portów na routerze (przy braku Bridge) lub korzystać z triggeringu.

Nie jest to to samo co uzyskanie publicznego IP.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: