Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Horizon problem z dźwiękiem
Autor Wiadomość
Speedo1544 
light master

Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 118
Wysłany: 21-08-2016, 10:43   Horizon problem z dźwiękiem

Witam
Ostatnio zmieniono mi dekoder na horizon i pojawił sie problem z dźwiękiem
Wcześniej miałem mediaboxa i wszystko było ok
Problem polega na tym ze jest cholernie cicho
Żeby moc coś normalnie oglądać to głośność w tv mam na 50%,z myprime najlepiej nad na maxa
Tv to Lg 55 cali ma moze ok roku
Na poprzednim dekoderze ustawiona głośność max na 20% i to juz było za głośno
Ma ktoś jakiś pomysł co moze być nie tak ?
Dodam tylko tyle ze połączenia obu dekoderów sa takie same czyli kabel hdmi
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 563
Skąd: Gdynia
Wysłany: 21-08-2016, 10:49   

Sprawdź głośność w dekoderze. Naciśnij przycisk Vol.+ na pilocie od dekodera.
_________________
 
 
Speedo1544 
light master

Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 118
Wysłany: 21-08-2016, 10:52   

Pilot od dekodera steruje mi tylko głośnością tv
We wcześniejszym dekoderze można było regulować głośność w tv i dekoderze
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 563
Skąd: Gdynia
Wysłany: 21-08-2016, 12:07   

Masz sparowany pilot od horizona z telewizorem. Przestaw ustawienia pilota tak, aby sterował dekoderem.
_________________
 
 
Speedo1544 
light master

Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 118
Wysłany: 21-08-2016, 12:09   

Oświeć mnie jak to zrobic bo zaraz szlak mnie trafi
W tym dekoderze chyba nie ma opcji ustawienia głośności dekodera
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 563
Skąd: Gdynia
Wysłany: 21-08-2016, 12:47   

Czy masz sparowany pilot ze swoim dekoderem? https://pytania.upc.pl/?q=fact_1006995
_________________
 
 
Speedo1544 
light master

Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 118
Wysłany: 21-08-2016, 12:51   

Pilot jest sparowane z dekoderem
Po naciśnięciu opcji głośności reguluje sie tylko głośność tv a nie dekodera
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 563
Skąd: Gdynia
Wysłany: 21-08-2016, 13:02   

To zostaje tylko przywrócenie ustawień fabrycznych: https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007299
Jak to nie pomoże to najlepiej zadzwoń do UPC i zgłoś problem.
_________________
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 802
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-08-2016, 17:20   

W Horizonie nie ma regulacji głośności
 
 
Speedo1544 
light master

Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 118
Wysłany: 21-08-2016, 17:54   

Czyli wyglada na to ze qpa i będzie cicho
 
 
chmielpl 
light master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Kwi 2011
Posty: 90
Wysłany: 22-08-2016, 18:20   

U mnie jest to samo. TV LG, na DVB-T lub upc przez TV wszystko jest ok ale przez dekoder dźwięk jakby przygłuszony i czasem nawet 100 % na TV nic nie daje. To mój drugi dekoder, pierwszy padł po 3 miesiącach i tak samo w nim było.
_________________
 
 
AilO 
Klikacz

Dołączył: 31 Mar 2015
Posty: 9
Wysłany: 07-05-2017, 19:22   

chmielpl napisał/a:
U mnie jest to samo. TV LG, na DVB-T lub upc przez TV wszystko jest ok ale przez dekoder dźwięk jakby przygłuszony i czasem nawet 100 % na TV nic nie daje. To mój drugi dekoder, pierwszy padł po 3 miesiącach i tak samo w nim było.


Odgrzebuję temat, udało Wam się coś poradzić?
Mam nowy sprzęt. dzwięk to tragedia - góra 50% głośności mediaboxa. jutro zamówię technika...
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1980
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 07-05-2017, 19:24   

Uff w końcu jakiś ruch na forum
Cytat:
Mam nowy sprzęt. dzwięk to tragedia - góra 50% głośności mediaboxa. jutro zamówię technika...

Znaczy się jaki (model, marka,)? Jak to masz ze sobą połączone?
_________________
 
 
AilO 
Klikacz

Dołączył: 31 Mar 2015
Posty: 9
Wysłany: 07-05-2017, 21:33   

MrPepka napisał/a:
Uff w końcu jakiś ruch na forum
Cytat:
Mam nowy sprzęt. dzwięk to tragedia - góra 50% głośności mediaboxa. jutro zamówię technika...

Znaczy się jaki (model, marka,)? Jak to masz ze sobą połączone?

Jak w tytule, Horizon nowy z PVR.
Dźwięk niezależnie czy bezpośrednio z z tv czy przez kino domowe jest wyraźnie cichszy i ogólnie gorszej jakości od tego który dawał dekoder Mediabox, który miałem do piątku.
Podsumowując, na Mediabox oglądałem wiekszosc na głośności około 40 w skali 0-100, teraz na horizonie dla podobnej głośności to minimum 60. Nie wspominając o jego subiektywnie gorszej jakosci
 
 
enrico2000 
plus master

Dołączył: 22 Gru 2009
Posty: 342
Skąd: KRK
Wysłany: 07-05-2017, 22:12   

Sprzęt użytkuję od 4 dni. Też zauważyłem, że dzwięk jest cichszy niż na mediaboxie. Nie uwaźam aby był gorszy, ale jest ciszej niż u poprzednika.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: