Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygnal, a modem Cisco
Autor Wiadomość
Jureczek 
Klikacz

Dołączył: 02 Sie 2016
Posty: 16
Wysłany: 02-08-2016, 23:36   Sygnal, a modem Cisco

Hejka!

Mam modem Cisco, czy możecie mi powiedzieć jak u mnie z tym sygnałem jest? Pakiet 60 Mb/s, chodzi dobrze, ale czytałem w tym temacie o parametrach modemów i chyba nie wygląda dobrze.

Pozdrawiam

mojmodemupc.jpg
Plik ściągnięto 180 raz(y) 95,9 KB

 
 
antyjupisi 
classic master


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 12 Lut 2016
Posty: 185
Skąd: Śląsk
Wysłany: 02-08-2016, 23:44   

To bardzo zly sygnal, upstream wrecz tragiczny, a downstream"rozstrzelony", stosunek sygnału do szumu na niektorych kanalach za niski. Jesli rzeczywiscie jakos chodzi to tylko dlatego, ze modem Cisco jest jednym z lepszych.

[ Dodano: 03-08-2016, 00:45 ]
Zapomnialem najwazniejszego, dzwon po serwis.
 
 
Jureczek 
Klikacz

Dołączył: 02 Sie 2016
Posty: 16
Wysłany: 03-08-2016, 00:10   

Dziękuję za szybką odpowiedź. Proszę powiedz co mam im zgłosić dokładnie? Jak to określić? Nie wiem jak to fachowo ująć w słowa.
 
 
antyjupisi 
classic master


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 12 Lut 2016
Posty: 185
Skąd: Śląsk
Wysłany: 03-08-2016, 00:40   

Normalnie, do konsultanta mowisz, ze masz zly sygnal, jak nie uwierzy to kaz mu sobie sprawdzic. Jak zobaczy to sam wysle technika. Wazne. Niech zrobi adnotacje, ze chcesz taki sam Cisco, a w najgorszym razie Ubee lub Compal, bo duza szansa, ze wymienia na cos gorszego. Tak na zas, bo mozliwe, ze modem pada i bedzie podmiana.
 
 
Jureczek 
Klikacz

Dołączył: 02 Sie 2016
Posty: 16
Wysłany: 03-08-2016, 01:05   

Dzięki, jutro z rana dzwonie :)

[ Dodano: 03-08-2016, 13:18 ]
Problem rozwiązany błyskawicznie. Zadzwoniłem, powiedziałem co kazałeś, konsultant bez problemu umówił technika, który zjawił się przed południem i tylko wymienił Cisco na taki sam model, choć z tego co widzę używany. Sygnał Upstream wrócił na 45, a Downstream ma wszędzie 0 lub 1 więc chyba jest dobrze.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: