Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki antywirus ?
Autor Wiadomość
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 227
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 10-12-2016, 15:10   

Ja z drugiej strony już od lat korzystam z Norton Security Deluxe (wcześniej Norton Internet Security). Jest bardzo lekki i nie wyświetla wielu komunikatów. Działa na zasadzie "zainstaluj i zapomnij" co sobie bardzo cenię.

Można dostać wersję testową na 90 dni (Norton Security) albo 180 dni (Norton Internet Security). Oba te programy to tak naprawdę te same produkty tylko pod inną nazwą.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 164 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3561
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 11-12-2016, 11:49   

mky napisał/a:
...używam "360 Total Security Essential"...
Atlas334 napisał/a:
... korzystam z Norton Security Deluxe

Często podsyłam pliki z wirusami do analizy na stronę: https://www.virustotal.com
Nieraz wirus jest tak świeży, że wykrywają go np. tylko 3 programy, później w ciągu dnia i następnego sprawdzam ile przybyło wykrywających antywirusów.

Ja osobiście polecam Kasperskiego. Do Symanteca (Norton) nie mam zaufania. Kiedyś z darmowych bardzo wysoko oceniałem "360 Total Security" (Qihoo-360), ale ostatnio z darmowych wrócił do łask AVAST.
Tu jest próbka analizy, 2 programy wykrywające (ESET, Kaspersky):
:arrow: https://www.virustotal.co...sis/1466602646/
I dokładnie ta sama analiza po pewnym czasie (Symantec, 360 Total nic nie wykrywa):
https://www.virustotal.co...sis/1466753508/

I całkiem coś świeżego, ale niestety po kilku dniach. Po świeżym wrzuceniu żaden program nie wykrywał, po godzinie był już m.in. Kaspersky i Bitdefender
:arrow: https://www.virustotal.co...ef029/analysis/

:arrow: http://forum.mediaswiat.p...ghlight=#165862
_________________
 
 
viktorvektor 
easy master

Dołączył: 16 Gru 2016
Posty: 32
Wysłany: 16-12-2016, 11:36   

pytanie do @Piotrek bo masz antywirusa Kaspersky a to właśnie z nim mam jakiś problem. Od niedawna mam nowe łącze UPC 250Mb/s przy sprawdzaniu na speed testach osiągi są w okolicy 60Mb/s ale jak wyłączę antywirusa to leci do 200Mb/s. Oczywiście po kablu.

Czy coś w Kasperskim trzeba wyłączyć? Gdzieś czytałem, że Ochrona WWW powoduje takie problemy.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 164 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3561
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-12-2016, 14:15   

Ja używam KIS 2017, ale na łączu 30 Mb/s. Nie zauważam żadnej różnicy w prędkości. Na próbę wyłączałem ochronę (Wstrzymaj ochronę...), jak i w Ustawieniach>Ochrona>Ochrona WWW przestawiłem na "Wył". Dodatkowo też wyłączałem Zaporę sieciową. Żadnej różnicy.
Być może przy większych prędkościach powyżej 60 Mb/s Kaspersky jest niewydolny, ale tego nie sprawdzę, więc moje testy są niemiarodajne. Spróbuj ustalić, który moduł KISa ma taki wpływ.

Potestuj prędkości na innych testach.
www.speedtest.net/pl
http://speedtest.gts.pl
http://speedtest.pl
http://speedtest.inea.pl
http://speedtest.com.pl/
http://www.komputerswiat....test_auto_start

Zobacz też czy sumaryczne ściąganie kilku plików naraz daję pełną prędkość.
ftp.atman.pl
http://noc.pirx.pl

Jest tu wielu posiadaczy Kasperskiego z lepszymi łączami, może oni się wypowiedzą.
_________________
 
 
viktorvektor 
easy master

Dołączył: 16 Gru 2016
Posty: 32
Wysłany: 16-12-2016, 19:28   

dzięki z testów wynika

Speedtest działających z pluginem Adobe Flash pokazywały wynik ok 240Mb/s D 17-19Mb/s U -plus plik z inea 1GB ściągał się z prędkością 20mb/s

Speedtest działający w HTML5 pokazywał wynika 30Mb/s albo 90Mb/s D 17-19Mb/s U

wynika z tego, że to jednak wina leży po stronie HTML5, który gubi się w tych testach a przynajmniej jeśli łącze ma dużą prędkość.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 164 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3561
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 21-02-2017, 15:44   

Można sobie sprawdzić jakie antywirusy wykrywają zagrożenie i jak to będzie się zmieniało w czasie.
:arrow: https://www.virustotal.co...sis/1487687975/
_________________
 
 
Mordimer 
light master

Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 72
Wysłany: 14-03-2017, 13:10   

A ten antywirus co go daje UPC? Działa to?
 
 
Nikt 
easy master

Dołączył: 08 Mar 2017
Posty: 48
Wysłany: 14-03-2017, 14:49   

To "F-Secure", działać, działa. Tylko to kosztuje przez np. 24 miesiące 1+9x23=208 zł.
Nie lepiej kupić Kasperskiego.
 
 
Mordimer 
light master

Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 72
Wysłany: 15-03-2017, 00:06   

W cenie usługi mam?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1780
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 15-03-2017, 07:52   

Nie, za pakiet bezpieczeństwa płacisz osobno.
_________________
 
 
Mordimer 
light master

Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 72
Wysłany: 15-03-2017, 12:26   

MrPepka napisał/a:
Nie, za pakiet bezpieczeństwa płacisz osobno.
Ja tam mam w promocji
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1780
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 15-03-2017, 13:31   

Tylko przez miesiąc masz za darmo, a potem płacisz za niego 9 zł.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 15-03-2017, 23:36   

Zależy jaką ma promocję i kiedy podpisana była umowa - ale jeśli po 01.2017, to faktycznie masz MrPepka rację - i antywirus w UPC już z nowymi promocjami nie jest gratisowy przez całą umowę.
_________________
 
 
Mordimer 
light master

Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 72
Wysłany: 15-03-2017, 23:41   

Ja mam Rewię ileśtam i mam za 0 zł.
 
 
offroad 
light master


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Wrz 2005
Posty: 65
Skąd: wawa
Wysłany: 08-05-2017, 21:59   

Nie znasz się a masz w miarę nowego Windowsa używaj tego co masz w nim,
W Linuksie zapomnij o problemie

Znasz się to Comodo pakiet lub nawet sam firewall

Jak masz za dużo kasy to sobie kup cokolwiek od firm produkujących większość wirusów

i oglądaj pornosy w trybie offline :P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: