Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy router - Asus RT-AC-1200G+ | Zasięg? Porady?
Autor Wiadomość
VDSL 
easy master

Dołączył: 19 Mar 2016
Posty: 47
Wysłany: 18-07-2016, 18:35   

kipo88 napisał/a:
Shishak napisał/a:
Nie mam, ze starym firmware chodzi zacnie i tak już zostawię.


Może wrzucisz jakies screny z ustawień jakie masz w tym routerze? Może coś źle miałem ustawione to z chęcią go kupie raz jeszcze. Jakie masz osiągi po WiFi teraz ?

Ja proponuje tobie ASUS RT AC68U
u

[ Dodano: 18-07-2016, 19:45 ]
kipo88 napisał/a:
Shishak napisał/a:
Nie mam, ze starym firmware chodzi zacnie i tak już zostawię.


Może wrzucisz jakies screny z ustawień jakie masz w tym routerze? Może coś źle miałem ustawione to z chęcią go kupie raz jeszcze. Jakie masz osiągi po WiFi teraz ?

Ja ma Neostrada do 80Mb/s i Asus RT-AC68U na 11m masz test
http://ifotos.pl/z/aphareh
 
 
kipo88 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 132
Wysłany: 20-07-2016, 17:41   

podlaczylem multimedie i dalej mam problem max 60Mb/s na Wifi na internecie 250 Mb/s :(
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 20-07-2016, 20:24   

kipo88,
W innym wątku już wyjaśniłem dlaczego tak jest :mrgreen:
_________________
 
 
kipo88 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 132
Wysłany: 20-07-2016, 20:26   

KOCUREK1970 napisał/a:
kipo88,
W innym wątku już wyjaśniłem dlaczego tak jest :mrgreen:


wyjasnij jeszcze jak osiagnąc ping 10 :D hehehe bo mam 17 :)
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 20-07-2016, 20:36   

Przejść na połączenie kablowe :twisted: .
_________________
 
 
Shishak 
classic master


Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 198
Skąd: Tricity
Wysłany: 22-07-2016, 10:04   

Niestety router wymieniłem na Asus RT-AC68U, problem wrócił przy nowym egzemplarzu. Na nowym routerze osiągam max 108-104 mb/s po WIFI. Nie jest źle na poprzednim było 114-115 mb/s, ale był tak wadliwy, że szkoda gadać. Temat do zamknięcia.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 22-07-2016, 19:09   

Może jeszcze pokombinuj z kanałami i ich szerokością.
Kiedyś miałem dziwny przypadek, ale dotyczył 2,4 GHz. Teoretycznie szersze pasmo 40 MHz, powinno być lepsze. Sprawdzałem po kolei wszystkie kanały z 20 i 40 MHz. Sprawdzałem zajętość Wi-Fi inSSIDer'em i innymi. Pewno winna też była karta w notebooku, ale wyszło w końcu, że najlepiej było na którymś z kanałów ale z szerokością 20 MHz.
_________________
 
 
Shishak 
classic master


Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 198
Skąd: Tricity
Wysłany: 22-07-2016, 20:56   

Mam ustawione AUTO na wybór kanału WIFI w 5 GHz, nie mam żadnej sieci w eterze na 5 GHz praktycznie. Szerokość mam na 80 Mhz, poprzednio też tak miałem.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 23-07-2016, 06:12   

No niestety, tak jak wspominali poprzednicy Wi-Fi jest kapryśne. Wszystko masz ustawione OK, a transfer niższy niż by się chciało. Jeżeli jest to w bliskiej odległości o routera, to mogą zakłócać inne czynniki zewnętrzne, nie inne Wi-Fi, :) kuchenki mikrofalowej nie używasz w czasie testu, sprzęt satelitarny, linie energetyczne, transformatory, telefony bezprzewodowe, głośniki bezprzewodowe, monitory i telewizory LCD, elektroniczne nianie, bezprzewodowe, myszy i klawiatury bezprzewodowe, system alarmowy w pomieszczeniu, zasilacze innych urządzeń. Najczęściej jest problem dogadania się konkretnej karty sieciowej z routerem. Może masz możliwość sprawdzenia z innym sprzętem.
_________________
 
 
Shishak 
classic master


Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 198
Skąd: Tricity
Wysłany: 23-07-2016, 08:48   



Tak to wygląda teraz.
_________________
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 23-07-2016, 09:18   

Powiem ci tak ja na staruszku 1043ND v2 miałem podobne wyniki jak ty tylko na 2.4GHz. Skoki od 104 do 115. Niestety lecz u mnie UPC ma takie skoki pingu jak i straty do Frankfurtu że szkoda mówić. A sieci wi-fi od upc z 10 obok lecz nie zakłócały mi sygnału
_________________
 
 
Shishak 
classic master


Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 198
Skąd: Tricity
Wysłany: 23-07-2016, 10:54   

A co można sądzić o moim wyniku? Jest ok jak na 5 GHz?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 23-07-2016, 15:21   

Jest bardzo ok - biorąc pod uwagę, że 5 GHz jest znacznie bardziej "upierdliwe" i kapryśne niż 2,4 GHz.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: