Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa usługa - Replay TV
Autor Wiadomość
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4194
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 05-04-2017, 20:26   

No nie ja mam z reklamami i to bardzo często
_________________
 
 
IQ 
light master

Dołączyła: 07 Mar 2017
Posty: 106
Wysłany: 05-04-2017, 20:33   

fakt, ze ja praktycznie nie oglądam TVN24, ale np. zdarzyło mi się oglądać fakty po faktach... przyznaje, że dawno... ale jakoś nie pamiętam, by program był przerywany reklamami. Chyba że nie pamiętam... No może miedzy programami informacyjnymi są reklamy ale te mi mniej przeszkadzają. Generalnie nie lubię długich reklam bo "przerywają" emocje, kiedy rozkręca się akcja np. w filmie... i to mi już przeszkadza. Dlatego uważam że reklamy powinny być dopuszczalne jedynie pomiędzy pozycjami programu a nie w trakcie.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 05-04-2017, 20:40   

IQ napisał/a:
Dlatego uważam że reklamy powinny być dopuszczalne jedynie pomiędzy pozycjami programu a nie w trakcie.

Reklamy w stacji za którą PŁACIMY? - ZERO reklam.
Może mnie wynajmiesz na organizację TWOJEGO wesela, a ja będę się co chwilę na TWOIM weselu reklamował, a jak nie ja to ci z którymi mam umowy - co Ty na to?
Reklamy mogą być u Rydzyka - nie płacę za to, to niech sobie zarobi stacja by miała z czego żyć.
_________________
Ostatnio zmieniony przez KOCUREK1970 05-04-2017, 20:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
IQ 
light master

Dołączyła: 07 Mar 2017
Posty: 106
Wysłany: 05-04-2017, 20:42   

KOCUREK1970 napisał/a:
IQ napisał/a:
Dlatego uważam że reklamy powinny być dopuszczalne jedynie pomiędzy pozycjami programu a nie w trakcie.

Reklamy w stacji za którą PŁACIMY? - ZERO reklam.
Reklamy mogą być u Rydzyka - nie płacę za to, to niech sobie zarobi stacja by miała z czego żyć.



no, tak to byłoby super, ale chyba nierealne niestety...

ps.
dlaczego u Rydzyka mogą być, to dyskryminacja :D .. poza tym płacisz... w ramach opłaty audiowizualnej :D
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 05-04-2017, 20:46   

IQ napisał/a:
tak to byłoby super, ale chyba nierealne niestety...

Dlatego od takich 5 lat ograniczyłem kontakty z telewizorem do minimum - telegazeta i to wszystko z czego korzystam z NASZEJ POLSKIEJ ukochanej oferty telewizyjnej dostępnej u POLSKICH operatorów SAT/CAT tv.
Tego bez najeb...ania się alkoholem nie da się oglądać - gówniana oferta i jeszcze reklam nawalone do granic obrzydzenia.
IQ napisał/a:
dlaczego u Rydzyka mogą być, to dyskryminacja .. poza tym płacisz... w ramach opłaty audiowizualnej

Jestem zwolniony z takiej opłaty.
A to, że PIS go wspiera - zobaczymy kto na tym straci...
_________________
Ostatnio zmieniony przez KOCUREK1970 05-04-2017, 20:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
IQ 
light master

Dołączyła: 07 Mar 2017
Posty: 106
Wysłany: 05-04-2017, 20:49   

KOCUREK1970 napisał/a:

Tego bez najeb...ania się alkoholem nie da się oglądać - gówniana oferta i jeszcze reklam nawalone do granic obrzydzenia.


dobreee :lol: :lol: :lol: ale co fakt to fakt, ja tez w sumie ich oglądam jak na lekarstwo. Jeśli już to Canal+ lub HBO ale tylko filmy...
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 05-04-2017, 21:13   

Nie powinno być żadnych reklam na stacjach tv za które abonent płaci.
Jeśli stacja nie ma z czego żyć - to niech zdycha (słaba oferta, gówniany kontent - to i zasięg mały).
Jeśli będą mieli dobrą ofertę, nie będzie reklam, to będą się o nich zabijać dystrybutorzy każdej oferty.

Policz sobie u kogo jest ta stacja - Polsat, NC+, wszystkie kablówki małe i większe - każda płaci IM za ich program - to są grube tys zł w skali MIESIĄCA (tys jak nie MILIONY).
Co mnie interesuje, że w grupie TVN, Polsatu są kanały deficytowe, które grupa musi też utrzymać - dlaczego abonent ma za to dodatkowo płacić (marnując swój czas, PRĄD itd.).
Niech to co nie dochodowe zdycha prawem rynku.
W ofercie KAŻDEGO operatora tv w POLSCE widzę 20, może GÓRA 30 (ale jednak bliżej 20) ciekawych, wartych płacenia, mających ciekawa ofertę programów - reszta to nawet nie wiem, jakiego wulgarnego słowa użyć, by określić ich przydatność i sens istnienia.
TVPIS też dobre - 10 kanałów (czy ile tam ich mają), wszędzie POWTÓRKI powtórek, tylko reklamy świeżutkie :shock:
Dla mnie TVPIS ma nadal TYLKO 3 kanały telewizyjne - reszta to programy reklamowe.
Wracając do oferty kodowanej i płatnej w UPC:
Discovery, MTV, Animal Planet, NG - co to ....... ma być?
Wojny magazynowe, synowie lombardów, drwale, poszukiwacze złota albo inne GÓWNA.
15/20 minut audycji i 10 minut reklam - po chwili nie wiesz, czy reklamą ci przerwali oglądania audycji, czy audycją ci przerwali lecące reklamy :?
Gdyby się u mnie dało założyć jakąkolwiek antenę tv naziemnej - już dawno bym wywalił telewizję z UPC - został by tylko net i fon.
_________________
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 802
Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-04-2017, 23:16   

Ja rozumiem zablokowanie przewijania do przodu, że nie pomijać reklam, ale żeby zablokować przewijanie do tyłu to głupota. Załóżmy, że oglądamy film, coś nam umknęło i chcemy cofnąć i co wtedy? Oglądać od początku? :mrgreen:

@KOCUREK1970, głupoty piszesz, po pierwsze są to kanały Basic Cable i one nadają reklamy praktycznie na całym świecie. Po drugie jakby ich nie było to opłata od gniazdka byłaby dużo większa, a co za tym idzie także abonament.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 06-04-2017, 00:12   

Cytat:
@KOCUREK1970, głupoty piszesz, po pierwsze są to kanały Basic Cable i one nadają reklamy praktycznie na całym świecie.

Szkoda, żeś linijki tekstu wyżej nie zauważył.
ZDF, ARD niemieckie - nie jest ani kodowane ani płatne (oprócz obowiązkowego abonamentu) i żadnej reklamy tam nie zobaczysz.
Kasę biorą a reklam nie ma - więc można to zrobić.
Pawop napisał/a:
Po drugie jakby ich nie było to opłata od gniazdka byłaby dużo większa, a co za tym idzie także abonament.

Ja Ci mogę napisać, że jak ludzie przestaną w ogóle pic wodę, to w końcu na Ziemi jej będzie pod dostatkiem i dla każdego - i czym to się różni od Twojego wpisu?
Jakieś wiarygodne badania mi wskażesz, wyliczenia na poparcie Twoich słów?
_________________
 
 
kr@k@dyl 
light master

Dołączył: 15 Gru 2016
Posty: 97
Wysłany: 06-04-2017, 00:21   

KOCUREK1970 napisał/a:
ZDF, ARD niemieckie - nie jest ani kodowane ani płatne


Państwowe też są tam płatne (tzn obowiązkowy abonament) ale prywatne są dodatkowo płatne, przynajmniej DVB-T2 HD


http://satkurier.pl/news/...-niemczech.html

Odnośnie tych państwowych bezpłatnych, cytat z komentarzy :

''Obowiazkowy abonament za te niby bezplatne kanaly wynosi 17,50E euro mies.''

''Kazdy kto ma meldunek w De musi go placic''

Jedynie na satelicie można je z innych krajów oglądać bezpłatnie bo wtedy nie podlegasz pod Niemieckie prawo.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 06-04-2017, 02:35   

kr@k@dyl napisał/a:
Państwowe też są tam płatne

Ale nie o tym aspekcie wspomniałem z tymi (akurat) programami.
_________________
 
 
Sebastian22 
light master

Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 133
Skąd: Katowice
Wysłany: 06-04-2017, 06:05   

dziś rano mam już nowe UI+soft. Wszystko działa bardzo responsywnie w stos. do starej wersji.
 
 
IQ 
light master

Dołączyła: 07 Mar 2017
Posty: 106
Wysłany: 06-04-2017, 06:33   

Sebastian22 napisał/a:
dziś rano mam już nowe UI+soft. Wszystko działa bardzo responsywnie w stos. do starej wersji.


Ogólnie nowe oprogramowanie jest atrakcyjniejsze i nie chciałabym wracać do starego, ale z responsywnowsią bywa różnie. U mnie zatrzymywanie przewijania x30 lub x64 na nagranych pozycjach działa jednak z lekkim opóźnieniem.
 
 
erwinsans 
ultra master

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 714
Wysłany: 06-04-2017, 08:46   

Deal między UPC a TVN polegał na udostępnieniu wszystkich kanałów grupy TVN w REPLAY TV. Tym czasem TVN, TVN 7, TVN Fabuła echoooo.

"Funkcja Replay TV zostanie udostępniona na kanałach: TVN HD, TVN7 HD, TVN24 HD, TVN24 BiS HD, TTV HD oraz innych stacjach tematycznych. UPC Polska jest pierwszym operatorem, który będzie oferował możliwość oglądania kanałów z Grupy TVN w ramach usługi pozwalającej wracać do już wyemitowanych audycji"

W dodatku kanał TVP 2 - też nie wszystkie pozycje są dostępne.
_________________
 
 
IQ 
light master

Dołączyła: 07 Mar 2017
Posty: 106
Wysłany: 06-04-2017, 09:32   

erwinsans napisał/a:
Deal między UPC a TVN polegał na udostępnieniu wszystkich kanałów grupy TVN w REPLAY TV. Tym czasem TVN, TVN 7, TVN Fabuła echoooo.

"Funkcja Replay TV zostanie udostępniona na kanałach: TVN HD, TVN7 HD, TVN24 HD, TVN24 BiS HD, TTV HD oraz innych stacjach tematycznych. UPC Polska jest pierwszym operatorem, który będzie oferował możliwość oglądania kanałów z Grupy TVN w ramach usługi pozwalającej wracać do już wyemitowanych audycji"

W dodatku kanał TVP 2 - też nie wszystkie pozycje są dostępne.


Co do tego czy TVN fabuła będzie to nie wiem, ale według BOK reszta kanałów tej grupy ma być dostępna dla replay tv od maja...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: