Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa usługa - Replay TV
Autor Wiadomość
hellboyek 
easy master

Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 44
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 07-03-2017, 07:50   

Aktualizacja była w nocy, rano już działało. Na uwagę jednak zasługuje nowy soft w Horizonie - menu przejrzyste i wreszcie można sprawdzać program kanału przesuwając strzałką w prawo (ależ mnie to denerwowało)
 
 
areczek 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 222
Skąd: krk
Wysłany: 07-03-2017, 08:30   

Ja też dostałem maila po odpaleniu dekodera przez chwilę był jeszcze stary soft. Ten nowy jest naprawdę fajny i wkoncu normalny program w mini przewodniku
 
 
Vendeur 
light master


Dołączył: 21 Sie 2014
Posty: 66
Skąd: Wrocław
Wysłany: 07-03-2017, 14:34   

Usługa niestety będzie działała wyłącznie w przypadku posiadania dekodera Horizon. Co oznacza, że w internetowym serwisie Horizon Go działała nie będzie jeśli posiadamy inny dekoder, nawet jeśli możliwości techniczne są, w końcu to przecież materiały wideo dostępne są w chmurze. Decyzja firmy... :/
Ostatnio zmieniony przez Vendeur 07-03-2017, 15:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
invictus 
light master

Dołączył: 26 Lis 2015
Posty: 73
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-03-2017, 14:52   

Oczywiście ta usługa tylko dla osób korzystających z najnowszego (nieoficjalnego dla beta testerów) softu na Horizonie?
_________________
 
 
piotyc 
Klikacz

Dołączył: 12 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: 07-03-2017, 16:06   

invictus napisał/a:
Oczywiście ta usługa tylko dla osób korzystających z najnowszego (nieoficjalnego dla beta testerów) softu na Horizonie?


Nie dla beta testerów, lecz dla wszystkich użytkowników!
 
 
LNR 
ultra master

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 1338
Skąd: W-wa
Wysłany: 07-03-2017, 17:04   

Nie dla wszystkich bo są jeszcze osoby ze starym softem. Do końca marca wszyscy mają mieć nowy.
_________________
 
 
edek 
light master

Dołączył: 29 Sie 2016
Posty: 75
Wysłany: 07-03-2017, 17:22   

Vendeur napisał/a:
Usługa niestety będzie działała wyłącznie w przypadku posiadania dekodera Horizon. Co oznacza, że w internetowym serwisie Horizon Go działała nie będzie jeśli posiadamy inny dekoder, nawet jeśli możliwości techniczne są, w końcu to przecież materiały wideo dostępne są w chmurze. Decyzja firmy... :/

Gdyby to działało w Horizon GO, niezależnie od posiadania modemu, to byłby to ukłon w stronę posiadaczy modułu CI+. Ale po co robić ukłon, skoro można pokazać środkowy palec...

stivi napisał/a:
Nie wiem czy to jakiś błąd ale dziś z rana tvp1 z replay tv komunikat " przewijanie zablokowane " i trzeba oglądać łącznie z reklamami.

O, taka jest informacja na ich stronie: "Możliwość przewijania i zatrzymywania programów w Replay TV zależy od nadawcy."
 
 
actchris 
light master

Dołączył: 11 Mar 2012
Posty: 64
Wysłany: 07-03-2017, 18:37   

Nowy soft do dekodera i hasła do WiFi czytelne na ekranie, zero ******* jak dla mnie to skandal z czymś takim.
 
 
Marsallah 
light master

Dołączył: 21 Kwi 2015
Posty: 133
Skąd: W-wa
Wysłany: 07-03-2017, 19:35   

Śmieszne. Dostałem w nocy maila, a rano sms, że w nocy dokonano aktualizacji mojego dekodera i mam nowy soft, a replay tv jest dostępne.

Sprawdzam w domu - ostatnia aktualizacja jest z dzisiaj, ale replay tv nie działa. Nie ma nawet tych ikonek przy wybranych kanałach.

P.S. Mój soft ma nr 0.13.106, czy tu aby na pewno nowe oprogramowanie?
 
 
tomekrus 
easy master

Dołączył: 31 Sty 2015
Posty: 21
Skąd: W-wa
Wysłany: 07-03-2017, 19:41   

ja odłaczyłem dekoder na sekundę od prądu
 
 
Marsallah 
light master

Dołączył: 21 Kwi 2015
Posty: 133
Skąd: W-wa
Wysłany: 07-03-2017, 20:40   

Ja też tak zrobiłem, w końcu trochę później zadziałało.
 
 
oskar777 
Klikacz

Dołączył: 29 Mar 2016
Posty: 6
Wysłany: 07-03-2017, 20:46   

U mnie śmiga aż miło i na TV i na HorizonGo. Oczywiście mam dekoder Horizon.

EDIT: Właśnie wysypało się vod. Nie idzie po prostu wejść w to menu ale na moim koncie jest informacja o awarii usługi także do rana pewnie będzie git.
 
 
rafano 
Klikacz

Dołączył: 04 Maj 2013
Posty: 18
Wysłany: 07-03-2017, 22:19   

Szkoda, że na kompie nie zadziała bez posiadania horizona :evil:
 
 
Vendeur 
light master


Dołączył: 21 Sie 2014
Posty: 66
Skąd: Wrocław
Wysłany: 08-03-2017, 11:22   

rafano napisał/a:
Szkoda, że na kompie nie zadziała bez posiadania horizona :evil:

Dlatego teraz trzeba kombinować jak podmienić dekoder :)
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4440
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 08-03-2017, 12:02   

Przecież to naturalne że będą tym sposobem "zmuszać" do przejścia na Horizon i wreszcie posiadać jedną platformę a nie tak ja teraz 4 rózne box-y
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: