Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Knight Online i ciągłe DC
Autor Wiadomość
ninjus 
Klikacz

Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 3
Skąd: szczecin
Wysłany: 27-04-2006, 16:50   

Witam
Ja mam to samo z Ultima Online.
Co gorsza raz działa normalnie i dopiero po np 1h dostaje DC.
A nieraz w niecałą minutę i za każdym razem jak się zaloguje co uniemozliwia gre.
Zastanawiam sie czy warto wogule to zglaszac do pomocy technicznej, zrobia cos z tym wogule?

Ponizej wklejam kod z tracert

Kod:
C:\Documents and Settings\ninjus>tracert 195.117.140.98

Trasa śledzenia do client.ultima.eu.org [195.117.140.98]
przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30

  1     4 ms     9 ms     7 ms  10.137.0.1
  2     *        *        *     Upłynął limit czasu żądania.
  3     *        *        *     Upłynął limit czasu żądania.
  4     *        *        *     Upłynął limit czasu żądania.
  5    14 ms    14 ms    14 ms  z-atman-tpnet.upc.pl [193.111.36.149]
  6    16 ms    21 ms    14 ms  z-atman.tpnet.pl [194.204.176.121]
  7    17 ms    15 ms    14 ms  do.war-ar4.z.war-r3.tpnet.pl [195.205.0.2]
  8    18 ms    21 ms    18 ms  195.117.129.190
  9  client.ultima.eu.org [195.117.140.98]  raporty: Protokół docelowy jest nieo
siągalny.

Śledzenie zakończone.


pozdrawiam

n.
_________________
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 27-04-2006, 18:03   

ninjus, z wyników które wkleiłeś wynika że działa bardzo dobrze. wręcz świetnie 18milisekund to super wynik. Szkoda tylko że nie skorzystałeś z jakiegoś lepszego programu - który mógł by powiedzieć coś więcej czy np nie ma jakiś niewielkich strat których zwykły tracert nie zauważy, jak to wygląda z większymi pakietami czy innymi protokołami niż icmp
  marekd@jabberpl.org
 
wojteksiedlce 
Klikacz

Dołączył: 03 Maj 2006
Posty: 1
Wysłany: 03-05-2006, 09:56   

ej gram w knight online szukam klanu dla luzi na odin.Mam 20 lvl prawie 21 co moglo by sie znalesc dla mnie
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
_________________
 
 
klusek123 
Klikacz

Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 1
Wysłany: 08-05-2006, 09:34   

Siemka ;) . Mam problem ...

W Knight Online przy włączeniu gry pojawia mi się takie okienko z regulaminem
"TERMS OF SERVICE" . Akceptuje, ale gra niechce mi się zaakceptować.
POPROSTU MI SIę ODśWIEżA OKIENKO I NIC !!!

proszę o pomoc :!:
 
 
ninjus 
Klikacz

Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 3
Skąd: szczecin
Wysłany: 05-09-2006, 15:57   

Witam
Z gory przepraszam za "odświeżenie" i tak późną odpowiedź w temacie, ale poprostu szlag mnie trafił i dałem sobie spokój.

Jaki program mogłby dokładniej ukazać czy router ma problem z dużym MTU czy też nie?

pozdrawiam

n.
_________________
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 05-09-2006, 17:45   

na przykład program mtr możesz zmieniać wielkość pakietów i obserwować straty i opóźnienia w różnych częściach tasy
  marekd@jabberpl.org
 
ninjus 
Klikacz

Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 3
Skąd: szczecin
Wysłany: 06-09-2006, 00:51   

Dziekuje za program, ciekawy :-) PRzyjąłem 3 wartości, 32 KB, 64 KB, 128KB przy każdej była strata przy bramce UPC <--> TPSA, a dokładniej wygląda to tak:

32 KB
Kod:

|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                   No response from host -  100 |   58 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   58 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   58 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   58 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                    z-atman-tpnet.upc.pl -   23 |   58 |   45 |    0 |   16 |   32 |   16 |

|                        z-atman.tpnet.pl -    0 |   57 |   57 |   15 |   20 |   94 |   16 |

|            do.war-ar4.z.war-r3.tpnet.pl -    0 |   57 |   57 |   15 |   15 |   16 |   16 |

|                         195.117.129.190 -    0 |   57 |   57 |   15 |   22 |   94 |   32 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

   WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir  ( stanimir@cr.nivis.com )


64 KB

Kod:

|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                   No response from host -  100 |   31 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   31 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   31 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   31 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                          193.111.36.149 -   46 |   31 |   17 |   16 |   16 |   16 |   16 |

|                        z-atman.tpnet.pl -    0 |   31 |   31 |   15 |   26 |  125 |   16 |

|            do.war-ar4.z.war-r3.tpnet.pl -    0 |   31 |   31 |   16 |   16 |   32 |   16 |

|                         195.117.129.190 -    0 |   31 |   31 |   15 |   19 |   32 |   32 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

   WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir  ( stanimir@cr.nivis.com )


128 KB

Kod:

|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                   No response from host -  100 |   51 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   50 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   50 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |   50 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                    z-atman-tpnet.upc.pl -   28 |   50 |   36 |   16 |   16 |   32 |   32 |

|                        z-atman.tpnet.pl -    0 |   50 |   50 |   15 |   22 |  110 |   16 |

|            do.war-ar4.z.war-r3.tpnet.pl -    0 |   50 |   50 |   15 |   16 |   32 |   16 |

|                         195.117.129.190 -    0 |   50 |   50 |   15 |   23 |   63 |   32 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

   WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir  ( stanimir@cr.nivis.com )



Łącze chello light, ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Spore te straty, 20-60 %, czy jest sens wogule zgłaszać to do pomocy technicznej? Czy i tak nic nie zrobią, bo wkur... to strasznie...

pozdrawiam

n.
_________________
 
 
gabrynio 
light master

Dołączył: 19 Maj 2006
Posty: 133
Wysłany: 06-09-2006, 00:53   

Jedyne wyjscie zglosic do pomocy technicznej.
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-09-2006, 05:56   

ninjus, z tego co wkleiłeś wynika że nie ma strat, nie każdy komputer ma obowiązek odpowiadania na wszystkie pingi - ważne jest to aby przekazywał pakiety do komputerów następnych bez strat co w tym przypadku ma miejsce

Pozatym wilekości pakietów wysyłanych przez twój komputer podczas normalnej pracy nie przekraczają 1,5kB większe są jeszcze przed wysłaniem dzielone na części dlatego jeśli chcesz sprawdzać jak zachowują się pakiety różnych wielkości proponował bym wielkości 100B, 700B, 1400B jeśli nawet nie ma strat porównaj średnie czasy odpowiedzi, jeśli jakiś ruter nie będzie sobie radził z dużymi pakietami czas odpowiedzi od wszystkiego co jest za nim wzrośnie lub pojawią się straty.

Pamiętaj tylko o najważniejszym o tym jak działa dany ruter świadczy to co jest za nim a nie to jak on sam odpowiada.
  marekd@jabberpl.org
 
kapibar 
Klikacz

Dołączył: 31 Sty 2007
Posty: 1
Wysłany: 31-01-2007, 16:00   

dzieje się tak ponieważ, na miłośćboską, jak można grać w knight online!!! Absolutnym najbardziej dostępnym królem jest tu przedewszystkim lineage 2!!!!! 5GB na dysku!!!!! duzo prywatnych serwerów do wyboru!!!!
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: