Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Compal CH7465LG
Autor Wiadomość
Pjetrek88 
Klikacz

Dołączył: 23 Maj 2018
Posty: 3
Wysłany: 23-05-2018, 09:13   

Dzień dobry, mam pytanie, czy jest jakaś możliwość wzmocnienia sygnału wifi z Compala? Mam dość skomplikowany układ mieszkania i w miejscu gdzie stoi konsola, jest już bardzo kiepsko. Na tyle, że transfer spada tam do około 2mb.
 
 
Gosc123 
light master

Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 146
Wysłany: 23-05-2018, 10:58   

Najbardziej w Compalu wkurza mnie, że nie można go położyć. Jakiś czas temu stojący router byłby mi nawet na rękę, ale wtedy miałem Ubee :) Macie jakieś pomysły, czym podeprzeć ten bok bez podstawki, by Compala wypoziomować? Wiem, że można byle czym, co pasuje grubością, ale może ktoś wpadł na jakiś sprytny "patent". :P
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 399
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-05-2018, 11:25   

Lepiej kupić jakiś Wifi Extender albo po PLC
Compal i tak ma duży zasięg jeśli chodzi o modemy kablowe
 
 
Pjetrek88 
Klikacz

Dołączył: 23 Maj 2018
Posty: 3
Wysłany: 23-05-2018, 11:35   

pawelb napisał/a:
Lepiej kupić jakiś Wifi Extender albo po PLC
Compal i tak ma duży zasięg jeśli chodzi o modemy kablowe


Zgadzam sie, zasięg ma chyba najlepszy odkąd pamiętam. Problem polega głównie na układzie mieszkania gdyż jest to kształt litery "L"
Posiadam router D link DWR116. Czy jest fizycznie możliwość puszczenia kabla od Compala do tego routera, by rozsyłał on sygnał w tym felernym pokoju? Jeśli tak, to czy jest to legalne względem UPC. Jestem dość zielony w tym temacie.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2537
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 23-05-2018, 12:23   

Pjetrek88 napisał/a:
Posiadam router D link DWR116. Czy jest fizycznie możliwość puszczenia kabla od Compala do tego routera, by rozsyłał on sygnał w tym felernym pokoju?

Oczywiście, że tak. Tylko jeśli Compal dalej ma być routerem to tego D-Linka skonfiguruj jako AP
Pjetrek88 napisał/a:
Jeśli tak, to czy jest to legalne względem UPC.

A dlaczego ma to być nielegalne? Twój router - Twoja sprawa
_________________
 
 
Azar 
light master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 63
Wysłany: 12-07-2018, 12:30   

http://satkurier.pl/news/...-abonentow.html

Już pół miliona wciśnietych connect boxów hehe a na świecie 10 milionów
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5237
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-07-2018, 18:59   

Azar napisał/a:
Już pół miliona wciśnietych connect boxów

I wszyscy klienci w pytę zadowoleni :mrgreen:
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 12-07-2018, 19:26   

KOCUREK1970 napisał/a:
Azar napisał/a:
Już pół miliona wciśnietych connect boxów

I wszyscy klienci w pytę zadowoleni :mrgreen:
Pewnie że tak …. dzień i noc biedny Compal goni tą Pume 6 u mnie z prędkością 240+ na 250 Mbps możliwych :D na kablach 20 lat + …. :D
  
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5237
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-07-2018, 21:40   

czarek77 napisał/a:
dzień i noc biedny Compal goni tą Pume 6 u mnie z prędkością 240+ na 250 Mbps możliwych na kablach 20 lat + ….

A co ma prędkość netu wspólnego z problemami z PUMA?
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 168
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 12-07-2018, 22:37   

KOCUREK1970 napisał/a:
czarek77 napisał/a:
dzień i noc biedny Compal goni tą Pume 6 u mnie z prędkością 240+ na 250 Mbps możliwych na kablach 20 lat + ….

A co ma prędkość netu wspólnego z problemami z PUMA?
oczywiście wiesz że to taki żart ?? słowny … prawda ??
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5237
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-07-2018, 22:59   

czarek77,
Żart powiadasz - nie wydaje mi się.
_________________
 
 
Gosc123 
light master

Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 146
Wysłany: Wczoraj 20:48   

Zamiast na strony internetowe przekierowuje mnie na stronę logowania do modemu. Jakiś wirus czy jak?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2537
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: Wczoraj 21:00   

Być może modem wylogował się z sieci. A zaloguj się na jego stronę i zobacz sygnał DS i US (kanał dosyłowy i kanał zwrotny). Pokaż też dziennik sieci.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: