Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Compal CH7465LG
Autor Wiadomość
ralf 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 541
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 25-03-2018, 14:35   

Ktoś wie czemu UPC przeprowadziło downgrade firmware??.
_________________
 
 
gst 
light master

Dołączył: 03 Kwi 2016
Posty: 102
Wysłany: 25-03-2018, 14:45   

Podobno przez jakieś błędy występujące u większości użytkowników. U mnie Compal działa bez jakichkolwiek zastrzeżeń, chyba jeszcze ani razu nie musiałem go resetować itp. działa non stop, WiFi bardzo dobry zasięg, ogólnie nie mam uwag chociaż bałem się tego sprzętu jak cholera.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2714
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-03-2018, 14:46   

ralf napisał/a:
Ktoś wie czemu UPC przeprowadziło downgrade firmware??.

Dowiemy się jutro
_________________
 
 
gumowe_ucho 
light master


Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 147
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-03-2018, 15:15   

Nikelajer napisał/a:
Potwierdzam, u mnie ponownie soft jak wyżej. Nie wiem natomiast jak to się dzieje, ale za każdym razem przy aktualizacji softu muszę wyłączać modem bo w ogóle nie wysyła sieci. Wczoraj wróciłem po pracy- zero sieci łącznie z wifi, budzę się rano, po kablu sieci nie ma, wifi jest. Do modemu się dostać nie mogłem. Dopiero odłączenie z prądu pomogło.
No i znowu przez te akcje rozstroił mi się expander przy 5ghz....


Mam to samo a dzisiaj całkiem padło, zadzwoniłem do BOK i we wtorek technik ma przyjść, no ale jak czytam co się dzieje z tym oprogramowaniem to co on może ;) he he. A tak zdychało od jakiś 3 tyg. co niedzielę konieczność restartu fabrycznego i problemy, żeby wejść na ustawienia po kablu. Takie szopki.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4758
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 25-03-2018, 15:36   

gst napisał/a:
Podobno przez jakieś błędy występujące u większości użytkowników. U mnie Compal działa bez jakichkolwiek zastrzeżeń, chyba jeszcze ani razu nie musiałem go resetować itp. działa non stop, WiFi bardzo dobry zasięg, ogólnie nie mam uwag chociaż bałem się tego sprzętu jak cholera.

Moj też działa bez przerw i zarzutów
Po kablu maksymalny transfer po wifi również bez zarzutów

Zaznaczam że nie interesuje mnie jakaś tam Puma i pingi
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2714
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-03-2018, 15:44   

U niektórych osób Compal restartował się w różnych porach dnia i nocy na sofcie 24-5. Stąd zapewne downgrade.
_________________
 
 
mat89 
light master

Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 54
Skąd: Szczecin
Wysłany: 25-03-2018, 18:36   

Dziwi mnie jedna rzecz skąd nagle takie problemy? Mam Compala ponad rok i wszystko było w porządku dopiero od miesiąca dwóch są problemy
 
 
sony77 
easy master

Dołączył: 22 Mar 2018
Posty: 27
Wysłany: 25-03-2018, 19:27   

GDA napisał/a:
gst napisał/a:
Podobno przez jakieś błędy występujące u większości użytkowników. U mnie Compal działa bez jakichkolwiek zastrzeżeń, chyba jeszcze ani razu nie musiałem go resetować itp. działa non stop, WiFi bardzo dobry zasięg, ogólnie nie mam uwag chociaż bałem się tego sprzętu jak cholera.

Moj też działa bez przerw i zarzutów
Po kablu maksymalny transfer po wifi również bez zarzutów

Zaznaczam że nie interesuje mnie jakaś tam Puma i pingi
ta pingi i puma
...... do wysyłania maili czy płacenia rachunków każdemu działa dobrze ....
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4758
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 25-03-2018, 20:00   

Nie tylko
Dwóch synów na swoich kompach gra po sieci
Telewizor z Androidem też jest używany częściej niż kanały telewizyjne UPC
_________________
 
 
sony77 
easy master

Dołączył: 22 Mar 2018
Posty: 27
Wysłany: 25-03-2018, 20:56   

Żeby było śmieszniej to cały weekend fajnie mi się grało w fife na ps4 ,,,, nie czułem prawie lagów czy deelaya ,,,,, złośliwy ten Connect box :lol: compal chodzi 24h nawet sprawnie , i na złość temu co tu piszemy :mrgreen:
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5424
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 25-03-2018, 22:07   

mat89 napisał/a:
Dziwi mnie jedna rzecz skąd nagle takie problemy? Mam Compala ponad rok i wszystko było w porządku dopiero od miesiąca dwóch są problemy

To z Compalem się już ciągnie ROK - a eskalacja problemów wychodzi od kilku miesięcy.
_________________
 
 
mat89 
light master

Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 54
Skąd: Szczecin
Wysłany: 27-03-2018, 20:32   

KOCUREK1970 napisał/a:
mat89 napisał/a:
Dziwi mnie jedna rzecz skąd nagle takie problemy? Mam Compala ponad rok i wszystko było w porządku dopiero od miesiąca dwóch są problemy

To z Compalem się już ciągnie ROK - a eskalacja problemów wychodzi od kilku miesięcy.
Myślałem że od paru miesięcy. Jak mi zakładali Compala bardzo sobie chwaliłem ten router zwłaszcza że ma pasmo 5 GHz
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5424
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 28-03-2018, 02:50   

mat89 napisał/a:
Myślałem że od paru miesięcy

Problem z tym chipsetem z Compala jest już znany od ROKU.
Znają go od Ameryki po GB.
mat89 napisał/a:
Jak mi zakładali Compala bardzo sobie chwaliłem ten router zwłaszcza że ma pasmo 5 GHz

https://www.fastcompany.c...y-means-for-you
https://www.forescout.com...-mitigate-risk/
_________________
 
 
przewaks 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Paź 2012
Posty: 103
Wysłany: 29-03-2018, 16:56   

MrPepka napisał/a:
A zobacz czy u Twoich rodziców też Compal ma softa 23-4.

Przepraszam za małe opóźnienie w odpowiedzi. Wersja softu u rodziców to CH7465LG-NCIP-4.50.18.23-4-GA-NOSH, uptime 10day(s)0h:47m:57s na chwilę obecną.
 
 
sony77 
easy master

Dołączył: 22 Mar 2018
Posty: 27
Wysłany: 09-04-2018, 11:52   

przewaks napisał/a:
MrPepka napisał/a:
A zobacz czy u Twoich rodziców też Compal ma softa 23-4.

Przepraszam za małe opóźnienie w odpowiedzi. Wersja softu u rodziców to CH7465LG-NCIP-4.50.18.23-4-GA-NOSH, uptime 10day(s)0h:47m:57s na chwilę obecną.
Mam ten sam- CH7465LG-NCIP-4.50.18.23-4-GA-NOSH ...... nowego softu nie ma ,nie było i nie będzie ...... Puma test ??? a który statystyczny Kowalski klient Upc ma pojecie o tym :mrgreen: ?? Widze że temat umarł
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: