Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Compal CH7465LG
Autor Wiadomość
przewaks 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Paź 2012
Posty: 87
Wysłany: 09-08-2017, 12:34   

KOCUREK1970 napisał/a:
MrPepka napisał/a:
Ale dostęp do czego? Do TWOJEGO modemu?

Do jakiejkolwiek usługi, którą inicjujesz Z internetu przez takie połączenie.

Owszem, sieci komórkowe blokują dostęp z zewnątrz do usług ZA MODEMEM KOMÓRKOWYM. Kiedy jednak próbujemy połączyć się w drugą stronę, czyli urządzenie klienckie jest połączone przez Internet komórkowy, wszystko działa bez problemów.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 09-08-2017, 12:52   

Dokładnie tak, nie raz z komórki udostępniam (tethering) mojemu notebookowi internet po Wi-Fi i nie zauważyłem jakiś problemów z VPN, OpenVPN, STunnel, SSH i innymi połączeniami do zdalnego dostępu.

Kiedyś tam Orange blokował VPNa.
_________________
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 367
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-08-2017, 16:56   

Skoro twierdzicie ze operatorzy blokują dostęp to czy można to sprawdzić np. łącząc sie z Wi-Free czy tak powinno działać ?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 09-08-2017, 17:26   

grzegorz napisał/a:
... operatorzy blokują dostęp to czy można to sprawdzić np. łącząc sie z Wi-Free czy tak powinno działać ?
Nie blokują połączeń wychodzących. Jest wiele w internecie dostępnych VPNów, możesz sobie sprawdzić.
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=172844&highlight=VPN#172844

Można dodatkowo poczytać całość:
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=9577
_________________
 
 
niko91 
Klikacz

Dołączył: 25 Cze 2013
Posty: 18
Wysłany: 09-08-2017, 18:46   

Witam Panowie
Dziś zmienili mi IP , ch... strzelił przekierowane porty...
Teraz nie mogę znaleźć zakładki do przekierowania portów,
coś zmienili w oprogramowaniu? Jest tylko IPv6, czy oslepłem?
podpowiedzcie

pozdrawiam
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 163 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3548
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 09-08-2017, 19:03   

No cóż, zadzwoń, niech Ci wyłączą IPv6.
_________________
 
 
niko91 
Klikacz

Dołączył: 25 Cze 2013
Posty: 18
Wysłany: 09-08-2017, 19:26   

Czyli nie da się przekierować portów?
Dzwoniłem, mają powrócić do IPv4..

dzięki
_________________
 
 
fiddo84 
easy master

Dołączył: 13 Mar 2015
Posty: 29
Skąd: Kraków
Wysłany: 09-08-2017, 21:32   

fiddo84 napisał/a:
Dzięki za odpowiedz. Do ryzykantów nie należę:-). Zależy mi jedynie na tym, żeby wszystko działało jak należy. Myślałem, że z Compalem tak będzie(sporo był dobrych opinii) i obędzie się bez inwestowania we własny nowy router. Czym więcej czytam to okazuje, że problemów jednak jest z nim sporo ( u mnie kamerka IP wcale nie widzi Wi-Fi). Dodatkowo spora cegła z niego jeśli miałby działać jako tylko modem. Na plus za to Pingi...poniżej 10, co wcześniej raczej nie miało miejsca.


Ktos podpowie jaki moze byc powod tego, ze kamera nie widzi wi-fi (widzi hotspota telefonu)?

Co Waszym zdaniem lepiej bedzie dzialac. Ten Compal czy Cisco 3212 plus Router ~450zl (cos godnego polecenia?) Do jutra mam czas na ewentualna zmiane z powrotem.
_________________
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 227
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 10-08-2017, 01:51   

W mojej opinii Cisco plus własny router jest lepszym rozwiązaniem ze względu na problemy z opóźnieniami na Compalu i Hitronie.
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 229
Wysłany: 10-08-2017, 12:47   

Jutro wpadnie do mnie technik, poprosiłem o wymianę sprzętu na Compala (bo: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=186726#186726 ).

Czy oprócz problemów z Puma6 coś jeszcze powinienem wiedzieć i na coś kręcić nosem? Jakieś różne rewizje urządzenia? Cokolwiek w tym stylu, czego trzeba dopilnować? O przełączaniu na IPV6 wiem, więc tym się będę ewentualnie zajmował później.
_________________
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 227
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 10-08-2017, 14:47   

To, że komuś nie działa poprawnie Cisco to nie znaczy, że u Ciebie tez tak będzie. Jak masz teraz to sprawdź czy Ci wszystko działa poprawnie.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1779
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 10-08-2017, 14:55   

Atlas334 napisał/a:
To, że komuś nie działa poprawnie Cisco

Nie komuś tylko jemu :lol:
_________________
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 227
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 10-08-2017, 18:40   

Aaaa. Sorry. Nie spojrzałem na nick.
Jeżeli faktycznie masz problemy z Cisco to wymieniaj. Nie ma nic gorszego od niedziałającego internetu.
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 229
Wysłany: 10-08-2017, 19:34   

Atlas334 napisał/a:
Aaaa. Sorry. Nie spojrzałem na nick.
Jeżeli faktycznie masz problemy z Cisco to wymieniaj. Nie ma nic gorszego od niedziałającego internetu.


Działać działa, tyle że nie wiadomo dlaczego modem się co jakiś czas resetuje... a sygnały podobno w porządku.

Co ciekawe, centrala nawet tych resetów modemu nie widzi u siebie... :roll:
_________________
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 227
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 11-08-2017, 14:05   

Miałem to samo... tylko, że z Compalem HW1.0.
Też się restartował a centrala tych restartów nie widziała.

Wymiana na wersję HW5.01 rozwiązała problem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: