Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Cyfrowy Polsat - kilka pytań
Autor Wiadomość
Shishak 
classic master


Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 201
Skąd: Banino
Wysłany: 06-12-2015, 19:44   Cyfrowy Polsat - kilka pytań

Hejka,

Niedługo oddadzą mi dom i muszę rozmieścić kable pod podłogą do TV i internetu.

Nie mam tam ani dojścia do neostrady ani do UPC ani do innych kablowych providerów.

Zastanawiam się nad Cyfrowym Polsatem i ich "ibiszowym" LTE.

Jak to wygląda?

Jakie kable potrzebuje poprowadzić pod podłogą prócz internetowych?

Chodzi mi o konkretny rodzaj kabla, zgodny ze standardami TV Cyfrowej Polsatu.

W przyszłości planuje korzystać z ich usług ale teraz chce mieć kable do ich usług poprowadzone pod podłogą.

Chce, żeby w każdym pokoju było dojście do TV oraz internetu.

Czy Cyfrowy Polsat ma coś takiego jak multiroom?

Jak to wygląda?

Ile kabli mogę poprowadzić z talerza?

Pozdrawiam.
_________________
 
 
Misiek999 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 07-12-2015, 00:32   

Wystarczy zajrzeć na stronę operatora...
Oferują do 4 dekoderów (3 w opcji multiroom). Ich główny dekoder PVR posiada 2 głowice, w "multi" dają już chyba tylko te z pojedynczą (do każdej głowicy idzie jeden kabel z konwertera).

Konwerter w wersji "octo" daje 8 niezależnych wyjść (polecam markę Inverto).

Odnośnie kabla, powinien się sprawdzić Triset 113 z firmy Dipol. Podaje link do ciekawej dyskusji dot. jakosci rodzaju stosowanego przewodu - Link
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5343
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 07-12-2015, 01:09   

Shishak napisał/a:
Jakie kable potrzebuje poprowadzić pod podłogą prócz internetowych?

TRISET 113 - na dwór TRISET 113 PE (żelowany).
Shishak napisał/a:
Chce, żeby w każdym pokoju było dojście do TV oraz internetu.

Kable kładziesz na gwiazdę - do każdego pokoju 3 telewizyjne i po 2 skrętki komputerowe - w peszlu, albo rynienkach.
Shishak napisał/a:
Czy Cyfrowy Polsat ma coś takiego jak multiroom?

Multiroom wyjaśniono wyżej.
Shishak napisał/a:
Ile kabli mogę poprowadzić z talerza?

Do talerza co najmniej 6 - i zrób instalację na miltiswitchu, a nie na jakiś octo - potrzebny multischwitch i konwerter quattro (nie pomyl się quattro, nie quad - chociaż na upartego quad też może być.).
Masz mniej kabli przy antenie, mniejsze uszkodzenia w razie "W".
_________________
 
 
Shishak 
classic master


Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 201
Skąd: Banino
Wysłany: 10-01-2016, 17:14   

Co to znaczy w formie gwiazdy? Dlaczego aż 3 telewizyjne do jednego pokoju? Czy peszle są potrzebne?

Koncentryk 6 może być?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: