Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Światłowodowy internet "Supernova"
Autor Wiadomość
dziabaq 
plus master


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 432
Wysłany: 29-04-2016, 08:06   

kiniecki napisał/a:
Mam wrażenie, że masz pretensje do całego świata, że nie przeczytałeś tego co podpisujesz...


To co podpisałem - przeczytałem, ale najwyraźniej nie umiesz czytać ze zrozumieniem. NA UMOWIE NIE MA SŁOWA O KOSZTACH!!

Pretensji nie mam do nikogo, walczę po prostu z nieuczciwymi praktykami, których najwyraźniej nie rozumiesz.

Jeżeli nie wnosisz nic merytorycznego do tematu, to nie wypowiadaj się proszę.
 
 
Dorotka.01 
Klikacz


Dołączyła: 29 Kwi 2016
Posty: 9
Skąd: Bilcza
Wysłany: 29-04-2016, 17:51   

dziabaq napisał/a:
easumując ciąg przyczynowo skutkowy jest jasny Nieprecyzyjna oferta -> Umowa bez zapisów o kosztach -> Naliczenie opłat dodatkowych - powołanie się na regulamin.


Mam ten sam problem z Orange, gdzie można zgłosić takie praktyki?

[ Dodano: 29-04-2016, 17:52 ]
Próbowałam reklamować, ale odrzucili reklamację.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4514
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 30-04-2016, 02:28   

Odpowiem tak - żaden urząd się tym nie zajmie, nie sam z siebie - UKE/UOKiK/PRK zrobi to tylko wtedy, kiedy będzie więcej takich skarg, ale to i odpowiednim pismem trzeba to umotywować - raczej w przepisach trzeba być biegłym - wskazany "adwokacki bełkot".
_________________
 
 
VDSL 
easy master

Dołączył: 19 Mar 2016
Posty: 47
Wysłany: 30-04-2016, 20:37   

KOCUREK1970 napisał/a:
Odpowiem tak - żaden urząd się tym nie zajmie, nie sam z siebie - UKE/UOKiK/PRK zrobi to tylko wtedy, kiedy będzie więcej takich skarg, ale to i odpowiednim pismem trzeba to umotywować - raczej w przepisach trzeba być biegłym - wskazany "adwokacki bełkot".

Tak jest prawda
 
 
dziabaq 
plus master


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 432
Wysłany: 03-05-2016, 09:55   

Dorotka.01 napisał/a:
dziabaq napisał/a:
easumując ciąg przyczynowo skutkowy jest jasny Nieprecyzyjna oferta -> Umowa bez zapisów o kosztach -> Naliczenie opłat dodatkowych - powołanie się na regulamin.


Mam ten sam problem z Orange, gdzie można zgłosić takie praktyki?

[ Dodano: 29-04-2016, 17:52 ]
Próbowałam reklamować, ale odrzucili reklamację.



UOKIK - Ja już zgłosiłem pisemnie.....
 
 
VDSL 
easy master

Dołączył: 19 Mar 2016
Posty: 47
Wysłany: 03-05-2016, 12:58   

dziabaq napisał/a:
Dorotka.01 napisał/a:
dziabaq napisał/a:
easumując ciąg przyczynowo skutkowy jest jasny Nieprecyzyjna oferta -> Umowa bez zapisów o kosztach -> Naliczenie opłat dodatkowych - powołanie się na regulamin.


Mam ten sam problem z Orange, gdzie można zgłosić takie praktyki?

[ Dodano: 29-04-2016, 17:52 ]
Próbowałam reklamować, ale odrzucili reklamację.



UOKIK - Ja już zgłosiłem pisemnie.....

Jestem ciekawy co odpiszą czy wo gule
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4514
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 04-05-2016, 00:31   

Cytat:
Jestem ciekawy co odpiszą czy wo gule

A co mu odpiszą - pewnie to co nam (w innej sprawie) - będą czekać na więcej zgłoszeń.

W naszej sprawie już się pół roku przyglądają i monitorują.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4100
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 12-05-2016, 08:43   

kiniecki napisał/a:
Supernovą mam od 3 miesięcy i w tym czasie nie było z nią żadnych problemów.

Zdecydowałem się również na "światełko" - dostałem ofertę nie do odrzucenia pomimo tego że UPC muszę utrzymywać do końca lutego 2017 (ale za to zapłaci Orange)

kolego @kiniecki napisz mi proszę jak jest z nagrywaniem? czy to prawda że nagrywasz tylko to co oglądasz? bo teraz mam chwile czasu i wczytałem się w ich box-a (wczoraj umowę "podpisałem" w samochodzie :-D )
_________________
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 187
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-05-2016, 13:11   

Ja umowę podpisałem dopiero po zainstalowaniu i sprawdzeniu, że wszystko działa...

Możesz nagrywać jeden program i jednocześnie oglądać inny :-)
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4100
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 12-05-2016, 13:22   

"podpisałem" w cudzysłowie ;-) papiery mam na mailu, instalacja pod koniec miesiąca tak aby równo zacząć płacić po umowie UPC

i piszesz że używasz i jest wsio olrajt?

to się cieszę, bo już to nie raz pisałem ale zawiodłem się na całej linii Horizonem - miałem nadzieje że będzie to sprzęt jak na ościennych rynkach w pełni multimedialne centrum a tu klapa na całej linii nawet - YT nie potrafią normalnego wystawić - jedyny plus to te 4 głowicy i obraz w 1080p
_________________
 
 
kiniecki 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 187
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-05-2016, 13:53   

Na dekoderze od Orange zapomnij o YT czy innych wodotryskach.
z opcji "interaktywnych" masz: Prognozę pogody, podgląd faktury, chyba jakieś radio i to chyba wszystko.


Tam możesz oglądać TV, nagrywać TV i masz całkiem sporą ofertę VOD.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4100
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 12-05-2016, 14:07   

kiniecki napisał/a:
Na dekoderze od Orange zapomnij o YT czy innych wodotryskach.

zdaje sobie sprawę - przecież sama cena odzwierciedla to że to jest tylko dekoder do przełączania kanałów, a nie multimedialna skrzynka jaką miał być Horizon a nie jest

dlatego idzie do lamusa (multimedia mam w TV z Androidem)
_________________
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 12-05-2016, 15:29   

I podpowiem że może za jakiś czas (nie wiem kiedy dokładnie) moduł ci+. I jak byście sprawdzili mi jak zachowują się pingi do tego ip 46.105.244.179. Ja niestety ale do końca roku się bujam z UPC a bym dawno ich pogonił bo mam dość skaczącego pingu i do tego gubienie pakietów.
_________________
 
 
aster 
light master


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 112
Wysłany: 12-05-2016, 20:26   

Jak szybko Orange wchodzi w kolejne budynki z tymi światłowodami?

Jak sprawdziłem na ich stronie to budynek obok już ma, a mój budynek choć jest w miarę nowy jeszcze nie. Czy jest to kwestia dogadania się z administracją budynku skoro Orange ma już mocną obecność tutaj w okolicy?
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 12-05-2016, 20:27   

zejdź do piwnicy i zobacz czy wisi skrzynka od nich. Najszybszy sposób jaki znam. A czas jaki to ok 2 miesięcy.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: