Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pikseloza na co drugim kanale
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1760
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-07-2017, 18:49   

U mnie czasem są zaniki obrazu na Polsatach.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3514
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 27-07-2017, 19:05   

KOCUREK1970 napisał/a:
MrPepka napisał/a:
Bo według mnie oznacza "tłumik kanału zwrotnego".

Jaki kanał on tłumi?:

Jeżeli to nie jest pytanie retoryczne, to :oops: :oops: :oops: chyba się wygłupiłem.
Częstotliwość Tłumienie:
5-65 MHz      50 dB,
65-85 MHz    > 2,5 dB < 50 dB,
85-120 MHz  2,5 dB.
120-860 MHz 0,5 dB.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4514
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-07-2017, 19:13   

Pitrek napisał/a:
Jeżeli to nie jest pytanie retoryczne

Bardziej zaczepno blokujące :mrgreen:
50 dB to ma blokowania w kanale zwrotnym internetu.
A w kanale tv tylko 2,5 dB do nawet 0,5 dB.

Do Autora - a odłącz w ogóle modem z netem i zobacz.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3514
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 27-07-2017, 19:14   

mario1974 napisał/a:
Powiedzieli żeby przynieść tuner z drugiego pokoju na tunerze pikseli nie ma czyli stwierdzili ze to wina tv
mario1974 napisał/a:
no nie mam możliwości sprawdzenia na innym tv, moduł ci mam tylko jeden tv u mnie, ale po podpięciu tunera do tego tv
Jeżeli w drugim pokoju masz dekoder, to masz tam sygnał z UPC. Jeżeli możesz to zanieś TV do drugiego pokoju i sprawdź. Inną możliwością jest kupno na tyle długiego przewodu i rzucenie go po podłodze i podłączenie go na początku Twojej instalacji lub tam gdzie wychodzi przewód do tego pokoju z dekoderem.
_________________
 
 
mario1974 
easy master

Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 27
Wysłany: 27-07-2017, 21:38   

dzięki za wskazówki jutro coś będę działał zobaczymy co z tego wyjdzie a kanały to prawie wszystkie oprócz tvp2 tam chyba TV-PIS wzmacnia sygnał :mrgreen:
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1760
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-07-2017, 22:42   

mario1974 napisał/a:
a kanały to prawie wszystkie oprócz tvp2

A które testowałeś? Bo jeżeli kanały które są na tej samej częstotliwości co tvp2 też się tną to raczej będzie to wina nadawania UPC.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3514
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 27-07-2017, 22:56   

MrPepka napisał/a:
Bo jeżeli kanały które są na tej samej częstotliwości co tvp2
Czyli TVP1 i TVN.
_________________
 
 
mario1974 
easy master

Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 27
Wysłany: 28-07-2017, 12:07   

dziś od rana jak do tej pory nic się nie tnie :shock:
_________________
 
 
xtrem007 
easy master

Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 25
Skąd: Mikołów
Wysłany: 28-07-2017, 18:46   TNT HD (UPC Katowice)

Czy coś się teraz dzieje z kanałem TNT HD? Tnie się niemiłosiernie i znika obraz (UPC Katowice).
 
 
PoirotAGH 
Klikacz

Dołączył: 18 Mar 2015
Posty: 7
Wysłany: 28-07-2017, 19:10   

U mnie nie ma obrazu od 20 minut na PolsatSportExtra, PolsatSportNews i Eurosport2 (UPC Kraków) :sad:
 
 
xtrem007 
easy master

Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 25
Skąd: Mikołów
Wysłany: 28-07-2017, 19:16   

Faktycznie - Eurosport 2 HD miga na czarno i szaro. Polsatu Sport News HD tez nie ma.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1760
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 28-07-2017, 19:21   

Eurosport 2 HD zanika też w nc+. Więc to nadawca.
_________________
 
 
LNR 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 1290
Skąd: W-wa
Wysłany: 28-07-2017, 19:24   

W Warszawie po burzy znikło kilka kanałów a na kilku pikseloza. Problem zarówno na Horizonie jak i na Mediaboxie.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1760
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 28-07-2017, 19:28   

No to już mamy przyczynę. Burza w Warszawie najwidoczniej wpływa na odbiór. Czy canal+ sport wam odbiera? Bo my tu w kręgielni chcemy mecz oglądać, ale nie wiem czy będzie zanikać.
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1508
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 28-07-2017, 20:16   

Canal+ Sport jest brany światłowodem więc burza nie powinna mieć znaczenia.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: