Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pikseloza na co drugim kanale
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1987
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 30-06-2017, 11:36   

Cytat:
Ważniejsza jest jakość sygnału i powinna ona wynosić 100%.

Niestety nie mogę zmierzyć jakości sygnału dla tego muxu. Mogę jedynie zmierzyć poziom mocy (46%) oraz snr (39mdbs). Okazało się, że mogę też zmierzyć BER. Wynosi on 100 i podpisany jest jako bitowy współczynnik błędu.

[ Dodano: 09-07-2017, 01:52 ]
To jednak nie jest problem muxu. Dzisiaj obraz zniknął na Polsacie HD. W tym czasie dźwięk cały czas chodził. To chyba nadawca albo UPC. Doszło do tego o 01:50 gdy rozpoczynała się reklama.
_________________
 
 
mario1974 
easy master

Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 27
Wysłany: 27-07-2017, 14:40   

witam od pewnego czasu walczę a upc z pikselizacją na module ci kiedyś winowajcą był słaby sygnał ,dzisiaj byli z miernikiem niby sygnał ok a piksele jak były tak są .Powiedzieli żeby przynieść tuner z drugiego pokoju na tunerze pikseli nie ma czyli stwierdzili ze to wina tv, telewizor to LG jest na gwarancji jeszcze i jest na liście upc ,reklamować tv czy tylko mnie spławili że nie mogą sobie poradzić z usterką macie jakieś pomysły z góry dzięki za pomoc
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4205
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 27-07-2017, 14:49   

mario1974 napisał/a:
macie jakieś pomysły

tylko blokada kanału zwrotnego pomoże
wzywaj jeszcze raz serwis niech przyjeżdża z takim czymś


_________________
 
 
mario1974 
easy master

Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 27
Wysłany: 27-07-2017, 15:07   

przy gniazdku założyli mi coś takiego jeszcze dziś przy wizycie ale to nic nie dało :(
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4708
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-07-2017, 15:15   

mario1974 napisał/a:
tylko mnie spławili że nie mogą sobie poradzić z usterką

Żaden technik nie odpowiada za tv - to Twój sprzęt.
I nie ma takiej możliwości, by jakikolwiek technik znał/wiedział na jakich parametrach dany tv najlepiej pracuje.
Tak jak radzi GDA, - albo samemu się wybrać do sklepu z elektroniką i takowy bloker zakupić sobie samemu (można tez kupić to w necie)
https://www.dmtrade.pl/p2...dse-hpf85a.html
http://allegro.pl/filtr-r...co&bi_c=Product
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1987
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-07-2017, 15:21   

Ale mario ma już założony taki bloker.
mario1974, a sprawdź na innym tv czy też masz piksele.
_________________
 
 
mario1974 
easy master

Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 27
Wysłany: 27-07-2017, 15:22   

ok dzięki za jakieś info ;)

[ Dodano: 27-07-2017, 16:33 ]
no nie mam możliwości sprawdzenia na innym tv, moduł ci mam tylko jeden tv u mnie, ale po podpięciu tunera do tego tv z modułem pikselizacji nie ma
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1987
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-07-2017, 15:49   

mario1974 napisał/a:
ale po podpięciu tunera

Jakiego? Od UPC czy prywatnego?
_________________
 
 
mario1974 
easy master

Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 27
Wysłany: 27-07-2017, 15:51   

upc z dyskiem tuner
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1987
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-07-2017, 15:53   

Tuner od UPC korzysta z kanału zwrotnego więc na nim nie będzie nigdy pikselozy. Musisz załatwić:
-Albo inny tv
-Albo tuner dvb-c z gniazdem ci+ (ale nie od UPC)
I wtedy sprawdzić.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4708
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-07-2017, 17:17   

MrPepka napisał/a:
Ale mario ma już założony taki bloker.

Jesteś pewien, że założyli go prawidłowo?

mario1974 napisał/a:
przy gniazdku

To je zdemontuj do testów.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1987
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-07-2017, 17:22   

KOCUREK1970 napisał/a:
Jesteś pewien, że założyli go prawidłowo?

Tego nie wiadomo dlatego lepiej podmienić odbiornik i sprawdzić.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4708
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-07-2017, 17:26   

MrPepka napisał/a:
Bo według mnie oznacza "tłumik kanału zwrotnego".

Jaki kanał on tłumi?:
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1987
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 27-07-2017, 17:30   

mario1974, na jakich kanałach masz pikselozę?
_________________
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 30 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 1251
Skąd: W-wa
Wysłany: 27-07-2017, 17:47   

u mnie ostatnio były "napady" pikselizacji na Paramount Chanel.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: