Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pikseloza na co drugim kanale
Autor Wiadomość
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 10-10-2015, 09:23   Pikseloza na co drugim kanale

Witam Zauważyłem u siebie że po godz 20.00 na co drugim kanale w trakcie emisji występuje pikseloza. Występuje ona przez krótki okres czasu ale cyklicznie. Mieszkam na Ursynowie. Ktoś z tych okolic ma podobnie czy to oznaka starzenia się dekodera.
_________________
 
 
MaxiGdansk 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Mar 2014
Posty: 228
Wysłany: 10-10-2015, 10:51   

Gdańsk to samo. Dekoder mediabox. Objawy dokładnie takie same.Czekam do poniedziałku, później popełnię kilka zdań na maila do UPC.
 
 
falcon777 
Klikacz

Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 1
Wysłany: 11-10-2015, 19:41   

U mnie to samo. Wrocław. Pikseloza jednak utrzymuje sie cyklicznie i losowo na większości kanałów. Niektórych programów wręcz nie da sie oglądać ( np. TV Puls HD_). Zgłoszenie juz poszło mailowo. Jak nie zareagują szybko to będę dzwonił. Nie wiem czy to dekoder czy jakiś ogólny problem w UPC.
 
 
ATS 
light master


Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 101
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18-10-2015, 22:39   

U mnie pikseloza od czasu do czasu wyskakuje na TVP1 HD, TVP2 HD i TVP Info. Zamawiałem wizytę technika, wymienił wtyczkę od koncentryka na wejściu, problem nie ustąpił i wzywam jutro ponownie.
 
 
piter182 
Klikacz

Dołączył: 19 Paź 2015
Posty: 1
Wysłany: 19-10-2015, 14:31   

Warszawa - Ursynów i u mnie pikseloza tvn24, kanaly sportowe. Babka w salonie powiedziala, żeby go przywrocić do ustawien fabrycznych, guzik to dalo...
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 19-10-2015, 15:58   

Na razie w normie. Zastanawiają mnie te ciągłe informacje o przywracanie do ustawień fabrycznych. Niech zmienią oprogramowanie i okablowanie to będzie dobrze. U mnie co jakiś czas znowu zanika TVN24 na dwie trzy minuty.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3855
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 19-10-2015, 16:01   

jedrek napisał/a:
Zastanawiają mnie te ciągłe informacje o przywracanie do ustawień fabrycznych.
A co innego mogą powiedzieć. :P To jest ich lekarstwo na wszystko.
_________________
 
 
sirkubas 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 226
Skąd: PL
Wysłany: 19-10-2015, 17:06   

jedrek napisał/a:
Na razie w normie. Zastanawiają mnie te ciągłe informacje o przywracanie do ustawień fabrycznych. Niech zmienią oprogramowanie i okablowanie to będzie dobrze. U mnie co jakiś czas znowu zanika TVN24 na dwie trzy minuty.

Jeśli gniazdo antenowe w dekoderze nie rusza się, to wymiana kabla albo przynajmniej poprawa złącz na linii dekoder - skrzynka powinna problem rozwiązać.

Pitrek napisał/a:
jedrek napisał/a:
Zastanawiają mnie te ciągłe informacje o przywracanie do ustawień fabrycznych.
A co innego mogą powiedzieć. :P To jest ich lekarstwo na wszystko.

I jeszcze reset prądowy ;)
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 751
Skąd: Ursynów
Wysłany: 19-10-2015, 17:56   

sirkubas napisał/a:
Jeśli gniazdo antenowe w dekoderze nie rusza się, to wymiana kabla albo przynajmniej poprawa złącz na linii dekoder - skrzynka powinna problem rozwiązać.
Gniazdo się nie rusza, kable w ścianie idą albo na klatkę a potem do piwnicy ale tego nikt nie wie łącznie z UPC. Okablowanie było chyba robione na szybcika tak na o....l.
_________________
 
 
stivi 
ultra master

Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 857
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 19-10-2015, 19:36   debata tvn24 polsat news tvp1

Witam a jak u Was z jakoscia obrazu na debacie o ile tvn24 mozna w miare porownac z polsat news to obraz na tvp1 bardzo kaszasty i ziarnisty ..oczywiscie kanaly w wersji hd ...jestem ciekawy od czego zalezy ta roznica ????
 
 
skreem 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 155
Skąd: Wawa
Wysłany: 19-10-2015, 20:26   

U mnie też pixeloza ale o dziwo tylko na jednym z dekoderów (Pace w multiroomie) i głownie na kanałach nadających w paśmie 578 Mhz (Warszawa), na innych nie zauważyłem.

Technik był, wymienił rozdzielnicę (na "mniej tłumiącą"), zarobił nową końcówkę koncentryka od strony dekodera i się szybko zmył mówiąc, że teraz będzie dobrze. Guzik a nie dobrze - może nie jest tak źle jak było (momentami w ogóle nie dało się oglądać bo obraz znikał albo się całkiem zatrzymywał) ale pixele w sporych blokach nadal się pojawiają... Reklamacja na usługę technika w telefonicznym BOK złożona, ciekawe z jakim skutkiem.
_________________
 
 
ManiusNG 
Klikacz

Dołączył: 07 Cze 2014
Posty: 4
Skąd: Kraków
Wysłany: 20-10-2015, 22:32   

U mnie (KRK) jest to samo. Wieczorami prawie się oglądać nie da. Ciekawe co jest grane.
_________________
 
 
fomftrt 
Klikacz

Dołączył: 21 Paź 2015
Posty: 1
Skąd: Suchy Las
Wysłany: 21-10-2015, 10:39   

Spróbuj skalibrować antenę satelitarną. Mi to zazwyczaj pomaga.
 
 
eLBeG 
chello master


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 1803
Skąd: ST 50°08'N 18°59'E
Wysłany: 21-10-2015, 10:51   

Zdajesz sobie sprawę, że piszesz w wątku o dvb-c? Ma jechać do centrali i im antenami ruszać, czy od sąsiada?
_________________
 
 
vezimir 
light master

Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 107
Skąd: Katowice
Wysłany: 23-10-2015, 21:02   

A może zamiast pisać tutaj posty w stylu "ciekawe z czego to.." napiszcie meila lub zadzwońcie do UPC na techniczny ? ;) Jeśli poprawa kabelka i ustawienia fabryczne nie pomagają to zakłócenia są gdzie indziej i technik musi to zobaczyć...
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: