Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TP-Link TL-WR1043ND czy TP-Link TL-WDR3600
Autor Wiadomość
Rostoff 
plus master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 301
Skąd: Mielec
Wysłany: 08-09-2015, 15:41   TP-Link TL-WR1043ND czy TP-Link TL-WDR3600

Miałem do tej pory router TP-Link TL-WR1042ND niestety router padł i poleciał na gwarancje w miedzy czasie żeby nie zostać bez routera zakupiłem używany z gwarancją jeszcze przez 14 miesięcy TP-Link TL-WDR3600. Dziś dostałem z gwarancji za TP-Link TL-WR1042ND nówkę sztukę TP-Link TL-WR1043ND (ten czarny) i teraz mam dylemat czy zostawić WDR3600 czy nówkę WR1043ND ,który z tych routerów jest lepszy
_________________
 
 
plusiu 
easy master

Dołączył: 16 Lut 2005
Posty: 40
Skąd: Trzebnica
Wysłany: 08-09-2015, 16:49   

Witam. Szczególnie to ja się na tym nie znam, ale z niedawnych doświadczeń wynika, że 1043 nie radzi sobie powyżej 100 Megabitów. Ja musiałem zmienić ruter na 4300. Rozważałem 3600, no ale. W mojej ocenie 3600 lepsiejszy.
 
 
 
omufo 
plus master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 11 Maj 2008
Posty: 318
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-09-2015, 17:18   

Mam WDR3600.
Generalnie zero problemów, router praktycznie bezobsługowy, ale radio do najmocniejszych nie należy (2,4Ghz) - ledwo obejmuje całe mieszkanie. Nie wiem jak jest z WR1043ND. W białym WR1042ND (którego miałem wcześniej) mam wrażenie że było z tym lepiej...
 
 
 
plusiu 
easy master

Dołączył: 16 Lut 2005
Posty: 40
Skąd: Trzebnica
Wysłany: 08-09-2015, 19:38   

Gdy ja miałem 1043 to wyglądało to tak, że na 2,4 Ruter stał na pułce około 1,5m od okna na 3 piętrze. Pod tym oknem chodziłem z psem na spacer i radio dawało radę na starej Nokii. Teraz inne mieszkanie inne warunki i na obecnym Ruterze 4300, w sumie to ta sama seria co 3600 5GHZ to raczej porażka, ale 2,4 daje radę. przy okazji mogę napisać, że 4300 spokojnie pobierałem blisko 500 megabitów. Oczywiście po kablu.
 
 
 
Rostoff 
plus master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 301
Skąd: Mielec
Wysłany: 10-09-2015, 20:34   

Zostawiłem jednak TP-Link TL-WR1043ND ma mocniejszy sygnał wifi
_________________
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 608
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 10-09-2015, 22:13   

omufo napisał/a:
(...)
W białym WR1042ND (którego miałem wcześniej) mam wrażenie że było z tym lepiej...

Przestrzegam wszystkich przed tym ... WR1042ND.
Przerabiałem dwie sztuki (z UPC) i obydwie miały tę sama wadę - każda zmiana domyślnych parametrów toru radiowego (wi-fi), kończyła się niemalże ciągłymi utratami pakietów.
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 226
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 14-06-2016, 19:09   SQM w OpenWRT

WR1043ND występuje w co najmniej 4 wersjach sprzętowych. Dobrze by było jakbyście napisali, o której wersji mówicie. WR1042ND było chyba w tylko jednej wersji (tej białej).

WDR3600 i WDR4300 to tak naprawdę te same urządzenia, różniące się jedynie ilością anten (2 vs 3 w WDR4300)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: