Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet dla graczy w inea
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1780
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 21-06-2017, 15:26   Internet dla graczy w inea

http://satkurier.pl/news/...-w-ofercie.html
Idealny internet dla takich maruderów jak MariuszHL. Jest:
-rewelacyjna prędkość downloadu i uploadu
-niskie pingi
Same zalety i świetna alternatywa do Orange. :P
_________________
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 550
Skąd: Gdynia
Wysłany: 21-06-2017, 19:39   

Wszystko jest świetne, tylko że Inea ma bardzo ograniczony zasięg.
_________________
 
 
MariuszHL 
light master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 126
Skąd: Wrocław
Wysłany: 22-06-2017, 20:27   Wszystko pięknie ...

ale widocznie nie zwróciłeś uwagi gdzie ja mieszkam.Ja rozumiem ,że dużo osób wstydzi się swojego miejsca zamieszkania i nie podaje go tutaj a w ten sposób można fajnie porównywać jak działa internet pod jednym szyldem w różnych miejscowościach.
Żeby chłopaki z LANETU nie sprzedali się NETII to miałbym porównywalną firmę u Siebie.
Z INEĄ mogą porównać MOICO ,które zapowiada się nawet lepiej bo szybciej wprowadza innowacje.
Szkoda ,że ludzie z tej sieci nawet tu nie zaglądają bo mając łącze w INEII czego chcieć więcej.
Ludzie nie zdają sobie sprawy jak łącza Gigabitowe będą minimum w świecie rozrywki.Rozdzielczość 8k szybciej zawita niż samo UHD a sam jestem fanem oglądania przyrody w tej rozdzielczości mimo ,że monitor mam FULL HD bo mój RYZEN 7 sobie radzi bez problem.
_________________
 
 
pawelb 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 215
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-06-2017, 23:44   Re: Wszystko pięknie ...

MariuszHL napisał/a:

Ludzie nie zdają sobie sprawy jak łącza Gigabitowe będą minimum w świecie rozrywki.Rozdzielczość 8k szybciej zawita niż samo UHD a sam jestem fanem oglądania przyrody w tej rozdzielczości mimo ,że monitor mam FULL HD bo mój RYZEN 7 sobie radzi bez problem.

ręce opadają jak się to czyta...wiesz ile wymaga UHD do komfortowego oglądania? jakieś 25 do 35mbps stabilnego, gwarantowanego pasma :lol:
skąd Ty dzieciaku bierzesz te liczby? Gigabit do 8k? :mrgreen:
nie mówiąc o tym że to właśnie UHD się przyjęło na świecie...ograniczeniem jest procesor, układ graficzny ale nie pasmo!
najpierw musisz mieć treść w 8k której praktycznie nie ma bo sorry ale filmiki reklamowe na YT to trochę za mało...
 
 
Gatki 
Klikacz

Dołączył: 25 Cze 2017
Posty: 14
Wysłany: 25-06-2017, 21:17   

Ja bede zaniedługo posiadał internet od INEA, lecz chyba nie oplaca sie dopłacać do tego, wystarczy do 1000/100 :D
 
 
MariuszHL 
light master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 126
Skąd: Wrocław
Wysłany: 26-06-2017, 19:19   Zadowolony bym był...

jakbyś po zainstalowaniu tej usługi z INEII nawet na łączu 1Gbit/100Mbit porobił trochę testów biorąc pod uwagę adresy stron ,które na tym forum się znajdują.
Ciekawi Mnie czy INEA będzie miała lepsze możliwości niż MOICO czy NETIA we Wrocławiu.
UPC nie da się brać pod uwagę w takim przypadku tak samo przy oglądaniu filmów przyrodniczych w UHD takie jest buforowanie więc 35Mbits nie ma szans ,żeby starczyło do UHD by dużej utracie pakietów na takim youtube nawet.
_________________
 
 
pawelb 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 215
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-06-2017, 19:44   

Musiałeś jakoś wyjątkowo źle trafić...może rzeczywiście w tym bloku we Wrocławiu byleś podłączony do wyjątkowo przeciążonego węzła UPC...w normalnych warunkach nie ma opcji żeby nie działało UHD...w Netfliksie to nawet wymaganiem jest 25mbps...może procesor ci nie wyrabiał? Trzeba pamiętać ze na kompie do UHD potrzeba mocnego CPU żeby płynnie działało...rozumiem ze monitorowałeś to? Upewniałeś się ze u sąsiadów tez są takie problemy? Może to wynikało z problemów instalacji RF w mieszkaniu albo problemów z modemem?
 
 
Gatki 
Klikacz

Dołączył: 25 Cze 2017
Posty: 14
Wysłany: 27-06-2017, 15:07   

Znaczy początkowo mam chyba 50/10 zeby sprawdzic czy to w ogole bedzie działać, jesli bedzie wporządku zwiekszę Sobie :] i napewno po testuje.
 
 
MariuszHL 
light master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 126
Skąd: Wrocław
Wysłany: 28-06-2017, 13:00   To nie jest normalne zachowanie...

pawelb napisał/a:
Musiałeś jakoś wyjątkowo źle trafić...może rzeczywiście w tym bloku we Wrocławiu byleś podłączony do wyjątkowo przeciążonego węzła UPC...w normalnych warunkach nie ma opcji żeby nie działało UHD...w Netfliksie to nawet wymaganiem jest 25mbps...może procesor ci nie wyrabiał? Trzeba pamiętać ze na kompie do UHD potrzeba mocnego CPU żeby płynnie działało...rozumiem ze monitorowałeś to? Upewniałeś się ze u sąsiadów tez są takie problemy? Może to wynikało z problemów instalacji RF w mieszkaniu albo problemów z modemem?


gdy zgłaszasz UPC nie prawidłowości a oni co jakiś czas wysyłają techników ,którzy sprawdzając widzą ,że jest wszystko dobrze.
To jest tak jak z narzekającymi tutaj właśnie na ORANGE czy inne firmy ,że mają z nimi problemy.Myślę ,że tym dodatkowym elementem ,który może mieć na to wpływ to jakaś wada nieodkryta dalej się ciągnie no ale jeżeli 8lat temu miałem takie problemy z UPC i testując 250Mbits pod koniec 2015roku były one widoczne dalej szczególnie w grach i poprawa nastąpiła bo mieć 400-1500ms gdyż korzystałem 2lata a potem przy testowaniu pod koniec 2015 roku 37-250ms to jest znaczna poprawa ale wiem co firmy robią po upływie 6miesięcy od podpisania umowy.
Niestety w bloku ,którym mieszkam nie ma jeszcze 10lat ale ludzi młodzi akurat ,którzy się wprowadzili i znajomi ,których tu mam grają w gry przeglądarkowe nie wymagające niskiego pingu(bo do sadzenie owoców warzyw na polu czy obrony zamku w systemie turowym nie potrzeba Tobie niskiego pingu) więc nie mają wielkich potrzeb.Nawet ogłoszenie dałem czy jest jakaś osoba ,którą interesują gry online typu League of Legends i nikt się nie odezwał.
ORANGE w mojej klatce ma na razie 5 osób więc nie wiele , nie wiem ile z usług UPC korzysta czy NETII-INTERNETII.
Po prostu patrząc na komentarze ,nie których osób z miłą chęcią przetestowałbym ich łącze w środowisku takim jak sam użytkuję.Kiedyś gdy mieszkałem w innej części Wrocławia kolega na ORZECHOWEJ miał UPC i w takie grze ARMA straszne miał skoki PINGU więc przeszedł do firmy LANET ,która później stała się INTERNETIĄ wykupiona przez NETIĘ.
Ciekawi Mnie czy rzeczywiście w moim rejonie po prostu jest takie przeciążenie na łączu UPC ,że dopiero tam gdzie wymagany jest niski ping i widoczne są straty pakietów można zobaczyć wady nie modernizowanej sieci szkieletowej mimo ,ze blok jest jeszcze "NOWY" bo 9lat dla takiego budynku nie jest dużo a gdzieś problem leży.
_________________
 
 
Gatki 
Klikacz

Dołączył: 25 Cze 2017
Posty: 14
Wysłany: 28-08-2017, 15:29   

Witam, mam juz internet z INEA w okolicach grudnia bedzie update do 1gigowki.

MrPepka, jest git :D
Ostatnio zmieniony przez Gatki 28-08-2017, 16:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1780
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 28-08-2017, 15:40   

I jak wrażenia?
_________________
 
 
Gatki 
Klikacz

Dołączył: 25 Cze 2017
Posty: 14
Wysłany: 30-08-2017, 00:03   

PING
2
ms
POBIERANIE
58.28
Mbps
PRZESYŁANIE
11.07
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1780
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 30-08-2017, 00:24   

Upload za niski jak dla mnie. Jak będzie upload 200mb/s to może, a tak? Download mógłby być w okolicach 100mb/s, ale taki też jest ok. A ping rewelacja.
_________________
 
 
Gatki 
Klikacz

Dołączył: 25 Cze 2017
Posty: 14
Wysłany: 30-08-2017, 04:03   

Oferują maksymalnie 1gb/200mb, będę upgradować do 250 albo 1gb downloadu. Co do mojego jak na 50/10 jest spoko i stabilnie. :] Szkoda ze nie mozna edytowac powyzej 120m przynajmniej nabije posta xD
 
 
pawelb 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 215
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-08-2017, 11:29   

Ciekawe jakie bedziesz mial wrazenia po miesiacu korzystania z uslug Inea bo opiniew internecie na temat tego operatora są bardzo zle..slabo dzialajace uslugi i bardzo kiepska obsluga abonenta...chyba ze cos sie zmienilo ostatnio w tej kwestii...moze ich usluga swiatlowodowa dziala lepiej
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: