Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Telefon stacjonarny UPC
Autor Wiadomość
verso 
light master

Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 143
Wysłany: 30-12-2014, 20:27   Telefon stacjonarny UPC

Witam,

Obecnie posiadam TV cyfrową i internet, a przymierzam się do telefonu stacjonarnego.
Mam pytanie, czy przy zamówieniu usługi telefon UPC konieczna jest wizyta technika? czy tylko wystarczy podłączyć telefon do gniazda telefon w modemie i będzie działać?

Prośba do "Admina" o przeniesienie tematu do działu: "Telefon w UPC" - przepraszam za zamieszanie :oops:
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2014, 20:43   

Jeśli masz gniazdko telefoniczne w modemie to nie jest potrzebna wizyta technika.
Bramkę VoIP w modemie aktywują zdalnie.
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 30-12-2014, 20:44   

Jesli modem ma wejscie na telefon to jest niepotrzrbna wizyta bo puszczają soft do modemu i działa. A jak nie masz wejscia to wizyta obowiazkowa
_________________
 
 
verso 
light master

Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 143
Wysłany: 30-12-2014, 20:54   

"RadkoR" i "beny8989" dzięki za szybki odzew! mój modem to: Technicolor TC7200.
Czyli aktywacja zdalna i halo, halo... :P
 
 
anu 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 167
Wysłany: 01-02-2015, 11:31   

Podepnę się tutaj. Takie asekuracyjne pytanie. Plus, Play, T mobile. Rozumiem, że bezpłatme minuty w ramach abonamentu są to wszystkich produktów tych marek, niezależnie czy to abomament czy karta, czy to główna marka czy marki wirrualne typu: nju, heyah, red bull itp.
_________________
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2015, 15:57   

anu, tak, są bezpłatne. Sieć to sieć. Nieważne czy to MVNO. Według cennika: http://www.upc.pl/pdf/upc...topada_2014.pdf
masz bezpłatne połączenia do wszystkich sieci komórkowych w Polsce, Kanadzie i USA.
 
 
anu 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 167
Wysłany: 01-02-2015, 18:14   

Z pewnymi zastrzeżeniami, bo jednak jakieś virgin czy lyca mobile, chyba są płatne, bo nie należa do wielkiej czwórki (orange, plys, t mobile, play) i polsatu. Oczywiście trzeba mieć pecha, żeby trafić na numer w tych sieciach, ale teoretycznie można.
_________________
Ostatnio zmieniony przez anu 01-02-2015, 18:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dyzioo 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 265
Skąd: Wawa
Wysłany: 01-02-2015, 18:20   

Virgin, na pewno jest bezpłatny - testowane. Zresztą przecież lata na Play-u wiec inaczej być nie może.
 
 
anu 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Wrz 2012
Posty: 167
Wysłany: 01-02-2015, 18:31   

Może i racja. Te egzotyczne marki działają w końcu na infrastrukturze któregoś z wielkich operatorów komórkowych.
_________________
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2015, 19:23   

anu napisał/a:
Z pewnymi zastrzeżeniami, bo jednak jakieś virgin czy lyca mobile, chyba są płatne, bo nie należa do wielkiej czwórki (orange, plys, t mobile, play) i polsatu. Oczywiście trzeba mieć pecha, żeby trafić na numer w tych sieciach, ale teoretycznie można.

Nigdzie nie jest to napisane. Po prostu "wszystkie krajowe sieci komórkowe" to wszystkie krajowe sieci komórkowe. Jeśli naliczą choćby grosz to składaj reklamację, którą z góry masz już rozpatrzoną na swoją korzyść. :)

Powtarzam raz jeszcze, nieważne czy są to operatorzy Wielkiej Czwórki czy MVNO działające w ich sieci. Połączenia wchodzą w abonament w Twoim konkretnie planie taryfowym.
 
 
ZIBi50 
light master

Dołączył: 16 Maj 2012
Posty: 51
Wysłany: 02-02-2015, 19:50   

Jest napisane: Taryfa Minut do wszystkich Max
Nielimitowane połączenia przez całą dobę na numery

- komórkowe w Polsce
- stacjonarne w Polsce
- komórkowe do wszystkich sieci w USA i Kanadzie
- stacjonarne zagraniczne w 41 krajach świata
_________________
 
 
vezimir 
light master

Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 107
Skąd: Katowice
Wysłany: 12-02-2015, 07:56   

A połączenia komórkowe w europie nie są bezpłatne ? Od dłuższego czasu wydzwaniam na komórkę do Danii i nie zapłaciłem ani grosza poza abonamentem.
_________________
 
 
ZIBi50 
light master

Dołączył: 16 Maj 2012
Posty: 51
Wysłany: 13-02-2015, 16:21   

Vezimir nie sprawdzałem. Podałem info ze strony UPC.
_________________
 
 
stivi 
ultra master

Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 857
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-02-2015, 10:29   

vezimir napisał/a:
A połączenia komórkowe w europie nie są bezpłatne ? Od dłuższego czasu wydzwaniam na komórkę do Danii i nie zapłaciłem ani grosza poza abonamentem.



komorka w Danii ale polska siec czy dunska ????
 
 
vezimir 
light master

Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 107
Skąd: Katowice
Wysłany: 18-02-2015, 20:20   

Sieć Duńska.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: