Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygnał analogowy
Autor Wiadomość
pugilares 
classic master

Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 282
Wysłany: 16-12-2014, 15:35   Sygnał analogowy

Czy jak mam internet UPC, to analogowy sygnał tv SD mam w gratisie?
Zawsze tak miałem w kilku różnych mieszkaniach. Dziś tv nagle w jednym zniknęła. Patrzę w umowę i faktycznie nie ma nic na temat tv analogowej. We wcześniejszych umowach chyba był taki punkt.
Infolinia nie wie o co chodzi i chce mi sprzedać Horizon, Full HD, C+ itd.
_________________
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2014, 15:48   

pugilares napisał/a:
Czy jak mam internet UPC, to analogowy sygnał tv SD mam w gratisie?
Nie, przy "gołym" pakiecie internetowym nie ma gratis telewizji. Chyba, że przykładowo mieszkasz w bloku i spółdzielnia lub wspólnota nalicza w czynszu opłatę za dostarczenie sygnału telewizyjnego, a UPC lub inna firma go zapewnia. Czasami też w wyniku pomyłki montera niektórzy mają taki gratis w postaci telewizji analogowej, ale to są wyjątki.
 
 
pugilares 
classic master

Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 282
Wysłany: 16-12-2014, 16:28   

Czyli prawdopodobnie sygnał analogowy miałem od jakiegoś czasu na zasadzie tego, że nikt mi go nie odłączył.
W zaistniałej sytuacji wygrywa Netia Gigakablówka, gdzie tv+internet jest w cenie samego internetu UPC. Dobrze, że mi odcięli ten analog przed upływem 10 dni od zawarcia nowej umowy i mogę się teraz szybko wycofać.
_________________
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 550
Skąd: Gdynia
Wysłany: 16-12-2014, 17:02   Re: Sygnał analogowy

pugilares napisał/a:
Infolinia nie wie o co chodzi i chce mi sprzedać Horizon, Full HD, C+ itd.

Czyli infolinia pracuje "prawidłowo". :D
_________________
 
 
Jaro10 
classic master

Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 263
Wysłany: 31-12-2014, 13:53   

A w analogu aktualnie TVP 1 HD i brak TVP 2. Tak na nowy rok ;)
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1101
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 31-12-2014, 14:54   

Ale w którym mieście? W Gdańsku w analogu jest normalnie TVP 1 SD i TVP 2 SD. :)
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 31-12-2014, 15:30   

w analogu Szczecin tvp 1 jak i tvp 2 w HD
_________________
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1101
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 31-12-2014, 15:54   

Bo pewnie w niektórych ośrodkach UPC technicy pobierali sygnał TVP 1 SD i TVP 2 SD z satelity Astra 19,2 E. Od nowego roku jednak TVP rezygnuje z pojemności na Astrze, nc+ także niebawem wyłączy przekazy TVP 1 SD i TVP 2 SD z Hot Birda 13 E, a każdy ośrodek UPC nie będzie ciągnąć sygnału tych 2 kanałów bezpośrednio za pomocą światłowodu - za droga zabawa. Technicy po nowym roku prawdopodobnie zrobią to samo, co zrobiono jakiś czas temu u nas w Gdańsku - tzn. podłączą 2 dekodery od cyfrowej UPC i w ten sposób będą retransmitować sygnał TVP 1 SD i TVP 2 SD do analogu. Tak więc raczej TVP 1 SD i TVP 2 SD nie znikną od lutego 2015 r. z cyfrówki, bo sygnał tych 2 kanałów jest im potrzebny do ich własnych celów. :)
 
 
Mat 
easy master

Dołączył: 02 Maj 2011
Posty: 29
Wysłany: 01-01-2015, 02:01   

W jednym pokoju mam dekoder i TV cyfrową, a w drugim sygnał analogowym i teraz właśnie zobaczyłem w telewizorze, gdzie mam sygnał analogowy, że UPC wyłączyło Polsat Cafe i TVP Polonia. Wiecie o co chodzi? wy też tak macie? Jestem trochę wkurzony, może nie tyle co ja, a osoba w mojej rodzinie, która te programy oglądała.
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1101
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 01-01-2015, 02:07   

A miasto jakie? Nic nie wyłączyli, tylko TVP Polonię pewnie ciągnęli z Astry 19,2 E, a na Polsat Cafe najprawdopodobniej nie otrzymali uprawnień na kartę kodową. W Gdańsku np. na National Geographic jest piękne menu dekodera z napisem "kanał kodowany". :lol:
 
 
Mat 
easy master

Dołączył: 02 Maj 2011
Posty: 29
Wysłany: 01-01-2015, 02:10   

Tam, gdzie miałem Polsat Cafe jest napisane "tego kanału nie ma twoim abonamencie"

mieszkam w Oleśnicy 30 km od Wrocławia
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1101
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 01-01-2015, 02:16   

Spokojnie, to jest właśnie menu dekodera, za pomocą którego odbierają Polsat Cafe. Jak otrzymają uprawnienia, to program powróci. ;)
 
 
Mat 
easy master

Dołączył: 02 Maj 2011
Posty: 29
Wysłany: 01-01-2015, 02:20   

Aha. Dzięki za pomoc. A co z TVP Polonia, bo jest czarny ekran?
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1101
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 01-01-2015, 02:30   

Jak technicy się obudzą i dotrze do nich w końcu informacja, że od 1 stycznia 2015 r. TVP nie nadaje już na Astrze 19,2 E, to wezmą sygnał TVP Polonia albo z Hot Birda 13 E, albo z DVB-T, albo z cyfrówki UPC i także przywrócą go w analogu. ;)
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2015, 15:30   

W Warszawie wszystkie TVP analogowe są obecne.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: