Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygnał analogowy
Autor Wiadomość
eLBeG 
chello master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 1844
Wysłany: 01-01-2015, 16:50   

Na śląsku TVP1 w analogu w "hd"... TVP2 sd, jakiegoś kanału mi brakuje... (brak abonamentu na ekranie)
 
 
Mat 
easy master

Dołączył: 02 Maj 2011
Posty: 31
Wysłany: 01-01-2015, 18:01   

A macie w analogu TVP info? Bo chyba już jakiś czas temu zniknęło.
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2015, 18:02   

TVP Info nie ma w analogu (przynajmniej u mnie).
Jest: TVP1, TVP 2 (oba w SD, bez znaczka HD), TVP Warszawa, TVP Polonia, TVP Historia.
 
 
Mat 
easy master

Dołączył: 02 Maj 2011
Posty: 31
Wysłany: 01-01-2015, 18:14   

Właśnie, bo chyba w całej Polsce jeżeli chodzi o UPC (analogową), kanał TVP info zniknął. Wyczytałem teraz na stronie UPC, że w kanałach informacyjnych w TV analogowej powinien być Polsat News, a niestety ja przynajmniej nie mam. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie na pewno powrócą TVP Polonia oraz ten Polsat Cafe.
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4723
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 01-01-2015, 19:03   

obawiam się ze możesz nie doczekać powrotu analog w UPC to wygaszana usługa która w tym roku pewnie zniknie całkowicie
_________________
 
 
mariuszek202 
plus master

Dołączył: 03 Sty 2011
Posty: 459
Wysłany: 01-01-2015, 19:05   

tu pisze o tym
http://media2.pl/telekomu...analogowej.html
 
  aaaaaaaaaaaa
 
adiko 
plus master


Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 330
Skąd: Katowice
Wysłany: 01-01-2015, 19:39   

a mnie ciekawi co zrobią z tzw azartem przecież tam dają w analogu kilka programów,czy to zostawią ?
_________________
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1197
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 01-01-2015, 19:44   

Jak zlikwidują analog, to strzelą sobie w kolano. Spora część ludzi właśnie wybiera kablówki ze względu na łatwą możliwość podziału sygnału na kilka odbiorników tv. No chyba, że likwidując analog zwiększą ilość dekoderów czy kart CI+, które będzie można wziąć jako multiroom do jednej umowy. 2 dekodery lub 2 karty CI+, to jest stanowczo za mało w tych czasach. Ewentualnie mogliby też odkodować trochę więcej kanałów w cyfrówce, np. te, które są nadawane właśnie w analogu.
 
 
Mat 
easy master

Dołączył: 02 Maj 2011
Posty: 31
Wysłany: 01-01-2015, 19:57   

Wyłączyli jeszcze jakiś program muzyczny, teraz nie pamiętam jaki bo analog mam w innym pokoju i bardzo rzadko oglądam. Tam gdzie miałem Polsat Cafe jest teraz napisane coś takiego:

"Aktualizacja oprogramowania
Czy chcesz rozpocząć poszukiwanie nowszej wersji dekodera?
Jeśli nie odpowiesz na to pytanie poszukiwanie rozpocznie się za 1 sek."
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4723
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 01-01-2015, 20:04   

Robin napisał/a:
Jak zlikwidują analog, to strzelą sobie w kolano. Spora część ludzi właśnie wybiera kablówki ze względu na łatwą możliwość podziału sygnału na kilka odbiorników tv..

przecież masz 35 kanałów cyfrowych puszczonych po DVB-C
_________________
 
 
eLBeG 
chello master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 1844
Wysłany: 01-01-2015, 20:10   

Cytat:
przecież masz 35 kanałów cyfrowych puszczonych po DVB-C
Niby tak, ale mój zabytek w kuchni... nie ma takich wspaniałości służących do odbioru, kroi się zakup tunera. Ale coś pamiętam, że niby na tym nowym multi z Horizonem będzie można więcej tv uruchomić (chyba pisał, to ktoś na forum).
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5370
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 02-01-2015, 01:22   

GDA napisał/a:
przecież masz 35 kanałów cyfrowych puszczonych po DVB-C

Tylko, że to musisz mieć odpowiedni sprzęt do tego - jak ktoś miał tylko analoga, na jakimś starym "trupie", albo nagrywarkę DVD/HDD (jak ja), to nie będzie do niego za 400 zł kupował dekodera DVB-C.
_________________
 
 
eLBeG 
chello master

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 1844
Wysłany: 02-01-2015, 01:51   

Nie przesadzaj, po 150 już chodzą podstawowe wersje.
 
 
pabloskrak 
classic master

Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 154
Wysłany: 02-01-2015, 02:08   

Analogo W Krakowie TVP 2 w HD a TYP 1 w SD
 
 
jziem 
easy master

Dołączył: 22 Maj 2013
Posty: 27
Skąd: W-wa/Piaseczno
Wysłany: 02-01-2015, 09:01   

W moim przypadku analog jest u dziecka w pokoju, po to by mógł oglądać kanały dla dzieci czyli: minimini+ , CN, Nickelodeon a tych kanałów cyfrowych odkodowanych nie ma, szkoda.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: