Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Horizon w UPC Polska
Autor Wiadomość
Rafal 
Moderator



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 499
Wysłany: 19-12-2016, 15:22   

Chodzi.
 
 
Theshinebox 
Klikacz

Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 10
Skąd: Gdynia
Wysłany: 19-12-2016, 15:25   

żadnego wifi nie bedzie łapał, multimedia będą chodzić po kablu UPC jaki wepniesz w niego
Theshinebox napisał/a:

ALe jako dekoder TV jest lepszy od Mediabox PVR rozumiem?

oczywiście że tak[/quote

Przepraszam, ale trochę się pogubiłem. Bo mam rozdzielone w pewnym momencie mam taką złączkę i ona rozdziela główny kabel z mieszkania, jeden kabel idzie do dekodera a drugi do Routera Wi-fi, tak mam teraz. Router i dekoder są oddzlone od siebie na tyle, że nie mogę kabla z routera podpiąć pod dekoder.

CZy jak mam podłączony ten jeden kabel pod dekoder to mam też internet na nim czy tylko wtedy gdy podłącze drugi kabel od Routera?

A może od razu jeden i drugi ma internet?

Widzę, że też jesteś z Tójmiasta, proszę powiedz ta oferta Select HD Horizon PVR Fiber 120Mb/s i dodatkowy router,to wszystko za 69 zł jest realne?
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4605
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 19-12-2016, 15:38   

Sam box Horizon ma wydzielone pasmo - bo działa w chmurze, także zawsze ma internet - nie ważne czy korzystasz z osobnego routera czy nie

co do ceny to sprawdź z arkuszem jaki jest tu na forum i porównaj
_________________
 
 
kr@k@dyl 
light master

Dołączył: 15 Gru 2016
Posty: 99
Wysłany: 19-12-2016, 15:42   

GDA napisał/a:
Sam box Horizon ma wydzielone pasmo - bo działa w chmurze, także zawsze ma internet - nie ważne czy korzystasz z osobnego routera czy nie



A ja miałem najpierw internet z horizona a potem doszedł compal, i potem podłączyłem kabel do horizona i tam już nie działał internet. A jak technik przyszedł z compalem to coś majstrował z telefonem przy horizonie.
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4605
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 19-12-2016, 15:50   

Może nie precyzyjnie napisałem - zawsze "ma internet na własne potrzeby" a więc chmurę, multimedia
_________________
 
 
mati12 
classic master

Dołączył: 07 Sie 2013
Posty: 214
Wysłany: 19-12-2016, 16:10   

Theshinebox napisał/a:
Zgadzasz się też z tym, że Horizon PVR za 69 zł z Select HD i 120Mb/s i dodatkowym routerem TV to możliwa do wynegocjowania oferta?


Tak jest to możliwe do ugrania. Na wcześniejsze pytanie już dostałeś odpowiedź. Chociaż ja też Ci odpowiedziałem....

Theshinebox napisał/a:
CZy jak mam podłączony ten jeden kabel pod dekoder to mam też internet na nim czy tylko wtedy gdy podłącze drugi kabel od Routera?

A może od razu jeden i drugi ma internet?


Czym ty się w ogóle przejmujesz? Technik przychodzi do Ciebie i ma Ci tak zrobić, żeby wszystko dobrze chodziło.
Ostatnio zmieniony przez mati12 19-12-2016, 16:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Theshinebox 
Klikacz

Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 10
Skąd: Gdynia
Wysłany: 19-12-2016, 16:20   

Cytat:

Tak jest to możliwe do ugrania. Na wcześniejsze pytanie już dostałeś odpowiedź. Chociaż ja też Ci odpowiedziałem....


Nie chcę żebyś pomyślał że Ci nie ufam, bardzo Ci dziękuje za dpowiedzi. Po prostu były tu jakieś wątpliwości i chciałem się upewnic bo miałem rozmowę z konsultantet przed chwilą i nie chciałem żeby mnie zagiął. Dlatego szukałem potwierdzenia bo nie mogłem akurat znaleźć regulaminu REMIx IX.

Ale kurczę nie rozmawiałem z nim o kosztach instalacji. Do REMIx IX jest bezpłatna instalacja czy tylko i wyłącznie 49zł ?
 
 
mati12 
classic master

Dołączył: 07 Sie 2013
Posty: 214
Wysłany: 19-12-2016, 16:46   

Theshinebox napisał/a:
bardzo Ci dziękuje za dpowiedz


Nie ma za co. :-)

Theshinebox napisał/a:
]Po prostu były tu jakieś wątpliwości i chciałem się upewnic bo miałem rozmowę z konsultantet przed chwilą i nie chciałem żeby mnie zagiął.


Wątpliwości miałeś tylko ty. :P Mam w domu Horizona to siłą rzeczy musiałem przetestować.

Theshinebox napisał/a:
Dlatego szukałem potwierdzenia bo nie mogłem akurat znaleźć regulaminu REMIx IX.


Aktualne regulaminy promocji znajdują się tutaj. Zajrzy też do arkusza Morthen'a .

Theshinebox napisał/a:
Do REMIx IX jest bezpłatna instalacja czy tylko i wyłącznie 49zł ?


Może być bezkosztowa.
 
 
Theshinebox 
Klikacz

Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 10
Skąd: Gdynia
Wysłany: 19-12-2016, 19:06   

Cytat:

Nie ma za co. :-)


Po rozmowie z konsultanetem coś mi dziwnego przysłali.

Wychodzi 89zł jest MaxHD zamiast Select HD.

Mimo, ze z nim ustalałem 69 zł za Select HD i 120 Mb/s Horizon z nagrywarką.

Czy oni zwariowali?

On mi mówił podczas rozmowy że oni już nie mają takich głebokich promocji RUMIx, źe się niby oferta zmieniła.

Ale jak mu powiedziałem 69 zł za to co wspominałem to wyglądało, że się zgodził. Mówił, że oddzwoni. A tu takie buty.

Co mam teraz zrobić? Dzwonić do gościa?
 
 
ralf 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 526
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 19-12-2016, 19:12   

Wszystko jest ok.

Po upływie 14 dni ale nie później niż 3 miesiące od podpisania umowy, dzwonisz do UPC i prosisz żeby zmienili Ci pakiet Max na Select. Wtedy będziesz płacił 69zł.

Inaczej nie idzie. W RUM-ach nie możesz mieć Select na start. Pamiętaj też żeby zrezygnować z pakietu bezpieczeństwa jeśli nie jest Ci potrzebny, bo od drugiego miesiąca będziesz płacił 10zł/ms. za niego.
 
 
Theshinebox 
Klikacz

Dołączył: 18 Gru 2016
Posty: 10
Skąd: Gdynia
Wysłany: 19-12-2016, 19:27   

Cytat:
Wszystko jest ok.

Po upływie 14 dni ale nie później niż 3 miesiące od podpisania umowy, dzwonisz do UPC i prosisz żeby zmienili Ci pakiet Max na Select. Wtedy będziesz płacił 69zł.



OK, zadzwoniłem do gościa, rzeczywiście z tym Maxem to trzeba zrezygnować. Ten e-mail przysłany był z Mediaboxem.

Powiedział mi, że to system z opóźnieniem wysłał mi maila do oferty jaką z nim poprzednio ustalałem.

Zobaczymy, jak się odezwie mówił, że zadzwoni z informacją jak nowe ustalenia wejdą do systemu i w związku z tym zaplanuje się instalację.
 
 
michal2237 
easy master

Dołączył: 24 Lut 2015
Posty: 41
Wysłany: 20-12-2016, 14:28   

Miał ktoś z Was problem z odtwarzaniem programów z TVP HD ? U mnie wystepuje taki problem, że po otworzeniu nagrania (ta nowa opcja) są pionowe biało-szare pasy które znikają na chwilę, a potem znowu się pojawiają po 2sek.
 
 
Ksiaze441 
light master

Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 73
Wysłany: 17-02-2018, 12:58   

Witam

Mam problem z płynnością obrazu raz zwalnia i przyspiesza w horizonie.

Wymienili mi na drugi ale to samo się dzieję. Czasami też ma przeskok obrazu.

Może ktoś pomoże dzięki.
_________________
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 617
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 17-02-2018, 15:03   

Ksiaze441 napisał/a:
(...) Wymienili mi na drugi ale to samo się dzieję. Czasami też ma przeskok obrazu. (...)

Nie odpuszczaj tematu - tyle pomocy ...
_________________
 
 
WojciechMT 
light master

Dołączył: 10 Lut 2016
Posty: 117
Skąd: Bytom (Górny Śląsk)
Wysłany: 19-02-2018, 21:33   

Witam

Jeśli nie w temacie, to wybaczcie. Nie wiem jednak, gdzie to wrzucić.


Mam taki problem:
Nie mam dodatkowej ścieżki z audio deskrypcją podczas meczów Ekstraklasy i LM w C+ oraz meczów siatkówki w Polsacie.
Co ciekawe - na MediaBox te ścieżki są. Wiem to, bo mam w domu dwa dekodery.

Problem zgłaszałem do UPC już 3 razy. Pracują nad tym... :/

Czy jest jakiś regulaminowy zapis, który umożliwi mi złożenie reklamacji z tego tytułu? Mogę starać się np. o przywrócenie mi starszego dekodera, ale z zachowaniem obecnych warunków abonamentowych.
UPC twierdzi, że w ich regulaminie o dodatkowej ścieżce z AD nie ma słowa. I tutaj mają rację. Ale jeśli coś działa na starszym dekoderze, to czy nie powinno działać także na nowym? Rozumiem gdyby chodziło o odwrotną sytuację.

Dzięki za porady!
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: