Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa instalacja w mieszkaniu.
Autor Wiadomość
Tygrysek 
plus master

Dołączył: 22 Sie 2016
Posty: 323
Skąd: Chorzów ,Gdańsk
Wysłany: 03-11-2016, 21:56   

modoc napisał/a:
Tylko po co wołać serwis upc.
I zakładać usługę którą będę potrzebował za 1,5 miecha.
Chcę sam sobie kabel puścić a potem UPC niech sobie podłącza.
Nie mam tam na razie nic ani telewizora ani laptopa nawet tynków nie ma dopiero elektrykę robią.


Po co mi serwis za 50 zł ? dobre!!!!, Bo pociągnie Ci całą instalacje , zrobi wszystko co będziesz chciał ,też lata wstecz tak zrobiłem , w każdym pokoju mam kabel . Tak policzyłem wszystkie metry kabla , skrętki ,łączki itp.wyszło by ze 150 zł a tu tylko 50 zł było.
_________________
 
 
tomasz40 
easy master

Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 24
Wysłany: 30-11-2016, 11:59   

ja się podepnę do tematu instalacji, czy ktoś spotkał się że instalacja UPC biegnie nie w środku budynku a na zewnątrz? mieszkam na 10 piętrze a skrzynka UPC jest na 9 piętrze i biegnie potem balkonem na 10 piętro, nie wiem jak pozostałe piętra maja to rozwiązane. Czy to sytuacja jakaś normalna?
 
 
krzysztof.ka1 
Klikacz

Dołączył: 04 Gru 2016
Posty: 14
Wysłany: 04-12-2016, 20:29   

Podepnę się pod ten wątek, aby nie tworzyć nowego.
Obecnie jestem abonentem Vectry. W mieszkaniu mam kabel jeszcze położony przez Dami w roku 1996. Zaraz za drzwiami wejściowymi w mieszkaniu kabel jest rozdzielany do dwóch pokoi, w których są osobne gniazda, w dużym pokoju i w małym pokoju.
W dużym pokoju mam podpięty do gniazdka modem, z modemu sygnał internetowy idzie do routera przez bramkę voip.
Zastanawiam się nad przejściem do UPC. Zastanawiam się, czy UPC będzie wymagało u mnie montażu swojego kabla w mieszkaniu, czy będą mogli podpiąć się do istniejącej już sieci. Tak chciałbym, aby nie rujnować sobie mieszkania. Kable idą przez szafę zabudowaną, w pokoju za meblami, sami rozumiecie.
Drugie pytanie to o telefonię voip. Mam swoją bramkę i dwa telefony voip. Chciałbym utrzymać numery, tym bardziej, że telefonuję tylko do Kanady i do Niemiec, więc telefon w UPC to nic innego jak strata pieniędzy.
Czy w UPC jest coś takiego jak nagrywanie całej serii programów? W Vectrze nawet o zmiennych porach cała seria np. seriale są nagrywane. Jak jest w UPC?
Korzystam też z multiroom. Czy w UPC przy multiroom dostaje się dwa dekodery Horizon, czy tylko jeden? Czy na obu dekoderach ogląda się programy dodatkowe np. Canal +? W Vectrze mam C+ tylko na jednym dekoderze. Podobno też dopiero dano na dwóch.
Bardzo dziękuję z góry za odpowiedź.
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 367
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-08-2017, 19:49   

Czy ktoś się orientuje jakie TAPy stosuje UPC w swoich skrzynkach rozdzielczych ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: