Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ubee evw3226
Autor Wiadomość
marcinosr
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2014, 18:56   ubee evw3226

Pytanko czy ktoś ma ten modem ubee evw3226 i internet 250??? Jak to działa??? Ciut lepiej niż technicolory?:) Każda opinia miło widziana...

Ponawiam pytanie...czy ktoś posiada ten wynalazek i może się podzielić pozytywnymi lub negatywnymi odczuciami na jego temat???
 
 
mr_white 
Klikacz

Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 18
Skąd: Kraków
Wysłany: 26-08-2014, 14:04   Re: ubee evw3226

marcinosr napisał/a:
Pytanko czy ktoś ma ten modem ubee evw3226 i internet 250??? Jak to działa??? Ciut lepiej niż technicolory?:) Każda opinia miło widziana...

Ponawiam pytanie...czy ktoś posiada ten wynalazek i może się podzielić pozytywnymi lub negatywnymi odczuciami na jego temat???



Ja mam, ale w usłudze FP120 . Ten sprzęt to tragedia. W trybie bridge wiesza się jak głupi.
Bywa, że po 5-6 razy w ciągu doby muszę go restartować. Tandeta jakich mało . . .

:)
_________________
 
 
pawelcd 
light master


Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 81
Skąd: Wrocław
Wysłany: 26-08-2014, 19:26   

Ja jestem całkiem zadowolony. Wcześniej miałem techniszajs i to była tragedia. Chodzi szybko i stabilnie.

Oprogramowanie routera podobne do techniszajsu, tylko że spolszczone w 100% i z możliwością wyboru pracy jako bridge/switch(jeżeli dobrze pamiętam bo nie mam teraz możliwości sprawdzić).
Niestety dalej można logować się do niego po Wifi i to mi sie nie podoba. Z tego co macałem to nie ma sprzętowego wyłącznika jaki był w techniszajsie. Jest bardzo podobny ale chodzi stabilniej, pingi bliźniacze

Widzę,że na forum pojawia się coraz więcej głosów negatywnych o tym modemo-routerku ale ja jestem zadowolony. Może mam egzemplarz który chińczyk robił jako prezent dla majstra zmiany na rocznicę partii komunistycznej :lol:
_________________
 
 
mr_white 
Klikacz

Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 18
Skąd: Kraków
Wysłany: 27-08-2014, 18:46   

Dziś oto pozbyłem się szmelcu pod tytułem Ubee EVW3226 :) .

Dostałem nowy Cisco EPC3212 :) .

Dziękuję wszystkim za informacje, które znalazłem na tym forum.
Bardzo pomogły mi w walce z UPC :) .
_________________
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 361
Skąd: 51.4208°N, 19.6804°E
Wysłany: 28-08-2014, 08:42   

pawelcd napisał/a:
Z tego co macałem to nie ma sprzętowego wyłącznika jaki był w techniszajsie.

Jest, tylko taki "mikro" wyłącznik. Niewygodny i mało widoczny. http://www.upc.pl/pdf/upc...bee_evw3226.pdf strona 10.
 
 
 
mr_white 
Klikacz

Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 18
Skąd: Kraków
Wysłany: 28-08-2014, 08:58   

To przełącznik zasilania a nie wifi :) . Ponadto, jeśli ktoś ma palce przeciętnej grubości to nie będzie w stanie go sięgnąć nie wyciągając wtyczki od zasilacza ;) . . .
_________________
 
 
franekman 
easy master

Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 34
Wysłany: 16-09-2014, 19:02   

Od kilku dni mam UBEE evw3226 w miejsce Thomsona TWG870
Łącze 60/6
Pracuje u mnie w "jedynie słusznym trybie" tj BRIDGE w parze z routerem Fritz!Box 7390
Oczywiście jego WiFi w tym trybie jest całkowicie nieaktywne (również Wi-Free)

Nie mam żadnych problemów o jakich można poczytać na tym forum.
Został dostarczony z już wgranym najnowszym FW.
Pierwsze logowanie do sieci miało typowy czas (na pewno nie 20 minut jak pisali inni).
Również restart po przestawieniu w tryb BRIDGE trwał typowo.

Pożegnany Thomson mógł pracować jako "podgrzewacz" był wręcz gorący.
Ciepłota UBEE jest ledwo wyczuwalna.
_________________
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 376
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-09-2014, 07:43   

Mam pytanie, zgłaszałem zapytanie do UPC w sprawie Wi-free i w odpowiedzi telefonicznej dostałem ze UBEE nie emituje sygnału Wi-free, czy to prawda ?
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17-09-2014, 08:00   

tak jako jedyny nie emituje gdyż jego soft jest w trakcie testów.
_________________
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 376
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-09-2014, 10:35   

Ale korzystać z Wi-free mogę ? mimo ze Moje UPC jest wyłączone ?
 
 
franekman 
easy master

Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 34
Wysłany: 17-09-2014, 12:47   

grzegorz napisał/a:
Ale korzystać z Wi-free mogę ? mimo ze Moje UPC jest wyłączone ?


Ja mogę, ale usługę aktywowałem jeszcze, gdy miałem Thomsona.
Do cudzego Wi-Free mogłem i mogę się logować nawet jeśli moje WiFI jest całkowicie wyłączone.
_________________
 
 
denis94 
Klikacz

Dołączył: 18 Lut 2014
Posty: 9
Skąd: Polska
Wysłany: 17-09-2014, 18:44   

UBEE Już emituje wi-free
 
 
dersan 
Klikacz

Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 18-09-2014, 08:25   

Cześć - to ja sie dopisze.
Zaoferowali mi w procesie reklamacyjnym UBEE w zastepstwie za TC7200.
Ma on u mnie chodzić w połączeniu z Asus RT-N66U.
Z wyłączonym wifi - w trybie bridge.

Pytanie - czy sie zgadzać? Czy dalej walczyć o Cisco?
Mi wystarczy że będzie chodził 24/7 bez przerw i nie bedzie mi rozlaczal netu jak robi to TC7200.
Nie oczekuje nic wiecej po UBEE.
Jakbyście zrobili? Brali czy odmawiać i walczyć o Cisco?
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 232
Wysłany: 18-09-2014, 09:19   

dersan napisał/a:
Cześć - to ja sie dopisze.
Zaoferowali mi w procesie reklamacyjnym UBEE w zastepstwie za TC7200.
Ma on u mnie chodzić w połączeniu z Asus RT-N66U.
Z wyłączonym wifi - w trybie bridge.

Pytanie - czy sie zgadzać? Czy dalej walczyć o Cisco?
Mi wystarczy że będzie chodził 24/7 bez przerw i nie bedzie mi rozlaczal netu jak robi to TC7200.
Nie oczekuje nic wiecej po UBEE.
Jakbyście zrobili? Brali czy odmawiać i walczyć o Cisco?


Jeśli jesteś cierpliwy, to walcz dalej.

Ale nie o modemo-router Ubee czy Cisco 3925, ale sam modem, skoro dysponujesz swoim własnym routerem - Cisco 3208 lub 3212. Nie będziesz żałował, jak już się zgodzą i wymienią. :)
 
 
pawelcd 
light master


Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 81
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18-09-2014, 15:42   

muszę zmienić zdanie o tym routerku. Od ok 2 tygodni doświadczam przerw w pracy wifi na ktore pomaga tylko restart. Sprzęt sie przytyka i strony ładują się wieczność lub wcale. Kolejny szmelc ;/. Wcześniej miałem techniszajs teraz to badziewie tragedia :mad:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: