Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dekodery do horizona kiedy.?
Autor Wiadomość
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 58
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-08-2017, 18:09   

GDA napisał/a:
Jacek K. napisał/a:
co powoduje, że tak "bronisz" UPC ... ?

pieniądze
jestem płatnym anty-trollem


Brawo, dziękuję za "merytoryczną" odpowiedź.
Obrażanie innych użytkowników to chyba niezbyt eleganckie i nieregulaminowe.
_________________
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 30 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 1224
Skąd: W-wa
Wysłany: 25-08-2017, 18:43   

Pitrek napisał/a:
A ja jestem wymagający :P , znam wszystkie wady swojego telewizora :twisted: , bo MediaModuł CI+ służy tylko do jednostrumieniowego odkodowywania programów (nic więcej nie robi), za wszystko odpowiada TV. :idea:


..dlatego ja nie dostrzegam wad modułu, a raczej po stronie modułu ....
Pitruś
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4199
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 26-08-2017, 07:48   

Jacek K. napisał/a:
GDA napisał/a:
Jacek K. napisał/a:
co powoduje, że tak "bronisz" UPC ... ?

pieniądze
jestem płatnym anty-trollem


Brawo, dziękuję za "merytoryczną" odpowiedź.
Obrażanie innych użytkowników to chyba niezbyt eleganckie i nieregulaminowe.

Na głupie pytanie głupia odpowiedź
A jeżeli czujesz się obrażony to tym gorzej dla ciebie
_________________
 
 
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 58
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-08-2017, 07:57   

Nie ma głupich pytań ...
Jak masz inne zdanie, to je sensownie wyraź i uargumentuj.
BTW, kulturalnie i elegancko jest pisanie "ciebie" z wielkiej litery ...
Z mojej strony EOT.
_________________
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 67
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 26-08-2017, 13:17   

Coś tam przez te lata poprawili. Wczoraj nagrywałem ponad 3godz. kabaret z Polsatu. Dzisiaj mimo przewijania reklam nie zaobserwowałem błędów przy oglądaniu. To na plus. Natomiast próba odczytania opisu filmu oglądanego z 20 min. time-shiftem zakończyła się skasowaniem bufora pamięci. To na minus. Ogólnie sprzęt nie radzi sobie z tym co mój 10 letni telewizor nie ma najmniejszego problemu. 1 września kolejny telefon do upc o udzielenie rabatu w abonamencie. NUDA.
_________________
 
 
cocroack 
Klikacz

Dołączył: 31 Lip 2017
Posty: 3
Wysłany: 10-09-2017, 19:02   problem z horizon po resecie

Witam,

mam problem z Horozonem po resecie. przy ponownej instalacji Horizon dochodze do momentu wyboru języka ale Horizon nie reaguje na pilota. Zgodnie z instrukcją jest on sparowany z TV ale nie moge przejść dalej.
Mam do wyboru język polski i angielski ale horozn nie reaguje na pilota. Miał ktoś podobny problem ?
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 10-09-2017, 19:28   

Weż to gówno oddaj , zamów modul CI+ do telewizji a do internetu Compala . Ja wytrzymałem z Horizonem 5 dni.... problem z wgraniem softu , później awaria cały weekend ....
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 67
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 10-09-2017, 20:02   

cocroack - Moim zdaniem masz niesparowanego pilota. Pamiętaj ,ze parujesz za pomocą podczerwieni. Musisz w trakcie parowania mieć pilota odwróconego klawiaturą qwe do góry i skierowanego na napis horizon w odległości max 50cm. Pewnie i większa odległośc nie stanowi problemu, ale reszta musi być spełniona.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1982
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 10-09-2017, 20:06   

nordof napisał/a:
Pamiętaj ,ze parujesz za pomocą podczerwieni.

:shock: Za pomocą czego niby? Myślałem, że pilot od horizon działa na fale radiowe. Pierwsze słyszę, żeby działał na jakąś podczerwień.
_________________
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 67
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 10-09-2017, 20:07   

I tu się mylisz. Parowanie robi się za pomocą PODCZERWIENI.
_________________
 
 
cocroack 
Klikacz

Dołączył: 31 Lip 2017
Posty: 3
Wysłany: 10-09-2017, 20:32   

rzeczywiscie po kilkukrotnym parowaniu w koncu pilot w koncu zapalal
 
 
niewidzialny 
easy master

Dołączył: 28 Wrz 2015
Posty: 31
Wysłany: 11-09-2017, 17:43   

Witam. Mam pytanie.
Posiadam dekoder horizon od jakiegoś miesiąca i generalnie jest ok. Ale dwa razy w tym czasie wyjechałem na weekend i wyłączyłem go z prądu. Uruchomienie po powrocie to jakiś koszmar. Dekoder nie reaguje. Reset prądowy. Wyłącznik z tyłu dekodera. Załapał po kilku takich próbach. O co chodzi ?
Z góry dzięki za pomoc.
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4199
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 11-09-2017, 17:50   

Cytat:
O co chodzi ?

To nie jest sprzęt który lubi być pozbawiany zasilania
_________________
 
 
dragen 
Klikacz

Dołączył: 11 Wrz 2017
Posty: 1
Wysłany: 11-09-2017, 17:57   

Witam wszystkich na forum, w swoim pierwszym poście pozwolę sobie Was zapytać o :

Jutro mam dostać dekoder Horizona wraz z łączem 500mb ( router zostawiam CONNECT BOX ) Warto brać dekoder z nagrywaniem? 10 zł różnicy.. czy to nie będzie się kaszanić?
Pani na infolinii zdziwiona że pytam o problemy dekodera i niestabilność, klasyczna gra doradcy, mówiła że owszem problemy były ale 2-3 lata temu :) a teraz jest super...:o

Czego mogę się spodziewać jeśli chodziło szybkość dekodera i jakość obrazu, mam teraz moduł CI, i dobrze mi z tym, ale chora polityka UPC nie pozwala go zatrzymać mimo przedłużenia umowy, przy łączu 500mb tylko dekoder Horizon :( WFT?
Niby dekoder pozwala na roździelczość 1080p,w CI mam 1080i, pewnie też będzie większa możliwość wyboru języka np, ang + napisy? wiem że tak było w NC+ i dawało to radę na wybranych kanałach.

Jeśli możecie napisać czego mogę się spodziewać po tym dekoderze, mam czas do jutra, oraz 30 dni na rezygnację.

Może ktoś z Was ma już łącze 500mb? czy to jest stabilne? i warto się skusić? "przesadzili" z uploadem :) ..25mb? :)

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 67
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 11-09-2017, 18:42   

GDA - wręcz przeciwnie. Ten sprzęt aż kwiczy o reset prądowy. U mnie średnio co 1-2 dni. :) :) :) :)

Pozdrawiam.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,39 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: