Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dekodery do horizona kiedy.?
Autor Wiadomość
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 58
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-08-2017, 11:00   

GDA napisał/a:
Gosc123 napisał/a:
To wszystko w temacie hejtu i trollingu

ale ja mam wyrobione zdanie o Horizon-ie od samego jego początku co nie uprawnia mnie do pisania o tym co tydzień jaki to ch#$@! sprzęt jest


Hmm, to jest forum wolnych ludzi. Nikt nie musi dawać komuś jakichś uprawnień. Jeśli ktoś ma potrzebę i odkrywa nowe, negatywne "właściwości" tego sprzętu, to dzieli się z tym/pyta/dyskutuje - szczególnie nowi użytkownicy.
Pzdr.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4199
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 25-08-2017, 12:04   

Jacek K. napisał/a:

Hmm, to jest forum wolnych ludzi. Nikt nie musi dawać komuś jakichś uprawnień. Jeśli ktoś ma potrzebę i odkrywa nowe, negatywne "właściwości" tego sprzętu, to dzieli się z tym/pyta/dyskutuje - szczególnie nowi użytkownicy.
Pzdr.

44 posty
43 w tym temacie

i tak się tworzy hejt, ktoś wejdzie w ten temat to się przerazi - tysiące postów negatywnych
a prawda jest taka że to samo grono od lat jęczy jaki to Horizon jest do d$#y
_________________
 
 
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 58
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-08-2017, 12:10   

Kasuję, bo @GDA zmienił treść swojego posta ...
Dopiszę, tak nie tworzy się 'hejt" - tak powstaje ocena/opinia na temat tego urządzenia, a że jest ono niedopracowane, to trudno tu obiektywnie o ocenę pozytywną, stąd krytyka.
Czy użytkownicy "jęczą"? - w wielu przypadkach nieświadomi podpisali umowę i do jej końca męczą się, użytkując ten sprzęt.
Na zakończenie zapytam - czy uważasz te negatywne opinie na temat Horizona za niesłuszne i nie zasługuje on na krytykę?
_________________
 
 
Gosc123 
light master

Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 115
Wysłany: 25-08-2017, 13:38   

No właśnie. Bo z jednej strony to przyznaję, sam się w lekturze nieco pogubiłem. Tzn. na początku narzekano chyba tylko na dwie/trzy rzeczy od czasu wejścia Replay:

że nie da się bez resetu oglądać nagranych programów
że psuje się przewijanie w Replay TV
że nie da się oglądać nagranych meczy piłki nożnej (gdy jest więcej niż jeden)

Dopiero potem zaczęli tez ludzie pisać, że nie działa pauzowanie i oglądanie z późnieniem/cofanie . No, konkretnie to dwie-trzy osoby. :)

I faktycznie zastanawiam się, jak to jest - bo na pauzowaniu, zaraz obok nagrywania i VOD, zależy mi najbardziej. Replay TV w zasadzie w ogóle mnie nie interesuje.

Czy poza trybem eco pauzowanie i cofanie działa?
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4199
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 25-08-2017, 13:49   

Jacek K. napisał/a:
Na zakończenie zapytam - czy uważasz te negatywne opinie na temat Horizona za niesłuszne i nie zasługuje on na krytykę?

oczywiście że nie
ale nie trzeba tego 44 razy powtarzać
_________________
 
 
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 58
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-08-2017, 13:54   

@GDA

Trochę przesadzasz ... jeśli ktoś pyta, to mu odpowiadam.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4199
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 25-08-2017, 14:05   

Oczywiście że przesadzam, wręcz robię to specjalnie aby uzmysłowić wszystkim że 4266 postów negatywnych nie skreśla sprzętu

btw: w 2015 skorzystali wszyscy z tego że soft jest kulejący - dostaliśmy w ramach przeprosin kanały Cinemax w prezencie na 2 mc

takze proponuje zamiast tracić czas i energie na pisanie na forum o problemach zgłaszać je bezpośrednio UPC, czy wiecej takich zgłoszeń tym szybciej będą to naprawiac
_________________
 
 
Jacek K. 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2017
Posty: 58
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-08-2017, 14:11   

@GDA

Dziękuję za radę :) .
Zapewniam Cię, ze czynię to systematycznie i w zasadzie od początku dostaję rabaty za nieprawidłowe działanie usług.
BTW, co powoduje, że tak "bronisz" UPC ... ?
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4199
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 25-08-2017, 14:25   

Jacek K. napisał/a:
co powoduje, że tak "bronisz" UPC ... ?

pieniądze
jestem płatnym anty-trollem
_________________
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 67
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25-08-2017, 14:53   

GDA - przypominam. Horizon to nowoczesny sprzęt umożliwiający nagrywanie do czterech pozycji jednocześnie. Do tego posiada reklamowaną usługę Replay.
Byłby to naprawdę świetny sprzęt. Jednak z jakiś powodów dzwoniąc na infolinię UPC pierwsze co się usłyszy to instrukcja resetu prądowego Horizona. Nawet pauza działa wybiórczo,często gubi bufor po naciśnięciu play. Trochę to słabo jak na tak wypasiony sprzęt. Nigdy bym nie zamienił posiadanego wcześniej mediaboxa. Jednak i tam przez całe lata działający jako tako sprzęt spaprali.
Może dlatego tyle tu niepochlebnych postów o ich dekoderach.
Mam w domu compala i jakoś na internetowym dziale nie muszę się udzielać. Podłączony,ustawione nowe hasło i tyle - po prostu działa. Chciałbym taki sprzęt do odbioru tv. Karta CI z różnych powodów odpada,zresztą i tam są kwiatki.
_________________
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 30 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 1224
Skąd: W-wa
Wysłany: 25-08-2017, 16:35   

nordof,
Jakie 🌹🌷🌸?
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 67
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25-08-2017, 17:09   

Cały bukiet by się zebrał. :lol: :lol:
_________________
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 30 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 1224
Skąd: W-wa
Wysłany: 25-08-2017, 17:22   

Ok, widocznie nie nie jestem wymagająca bo nie dostrzegłam wad Cl+
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 67
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25-08-2017, 17:49   

Tragedii nie ma. Dużo zależy od posiadanego telewizora. Jednak wątek o CI tez ma kilka stron.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3855
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 25-08-2017, 17:53   

A ja jestem wymagający :P , znam wszystkie wady swojego telewizora :twisted: , bo MediaModuł CI+ służy tylko do jednostrumieniowego odkodowywania programów (nic więcej nie robi), za wszystko odpowiada TV. :idea:

Mam nadzieję, że doczekam czasów bezawaryjnego dekodera z nagrywaniem, bo na razie to ..................... :evil:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: