Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dekodery do horizona kiedy.?
Autor Wiadomość
PLANETA 
classic master

Dołączył: 03 Kwi 2014
Posty: 249
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 05-06-2014, 19:49   Dekodery do horizona kiedy.?

Witam i pytam sie was czy coś wiecie, kiedy już będą te zapisy na testerów dekoderów do horizona , i kiedy wejdą na nasz teren już oficjalnie.?
 
 
cosmo115 
Klikacz

Dołączył: 04 Lis 2013
Posty: 9
Wysłany: 07-06-2014, 10:11   

testy juz trwaja a dekoder wejdzie od lipca :mrgreen:
 
 
PLANETA 
classic master

Dołączył: 03 Kwi 2014
Posty: 249
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 07-06-2014, 15:52   

A skąd to wiesz, były już gdzieś zapisy.?
_________________
 
 
c3861119 
light master

Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 92
Wysłany: 07-06-2014, 17:45   

testy już trwają, od poniedziałku rusza szkolenie techników na temat horizon tv w tym instalacja nowych dekoderów.
wiec jest szansa ze w lipcu/sierpniu będzie nowa oferta dla klientów
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1100
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 07-06-2014, 17:49   

A jaką pojemność ma dysk tego nowego dekodera i czy dostępny będzie tylko 1 model czy kilka modeli tych nowych dekoderów?
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-06-2014, 23:06   

Od pół roku są przecieki, że będzie jeden model z dyskiem najprawdopodobniej 500gb.


Dla mnie horizon ma jedną wadę jako dekoder. Blisko tv muszę mieć telefon, a do tej pory były 3metry od siebie.
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2014, 23:16   

Czy u nas ten dekoder również będzie "robił" za modem do netu?
 
 
Cappo 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 536
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 07-06-2014, 23:26   

Michal napisał/a:
Od pół roku są przecieki, że będzie jeden model z dyskiem najprawdopodobniej 500gb.


Dla mnie horizon ma jedną wadę jako dekoder. Blisko tv muszę mieć telefon, a do tej pory były 3metry od siebie.


dlaczego?
 
 
c3861119 
light master

Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 92
Wysłany: 07-06-2014, 23:42   

też za modem a reczej router wifi i voip z tym że prawdopodobnie pow 100Mb będzie osobny router ;)
 
 
PLANETA 
classic master

Dołączył: 03 Kwi 2014
Posty: 249
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 08-06-2014, 00:31   

Ciekawe kiedy te ich obiecane zapisy beda ,na testera ich dekodera az czekam na to może sie uda . :lol:
_________________
 
 
MaxiGdansk 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Mar 2014
Posty: 228
Wysłany: 08-06-2014, 08:25   

przeczytaj raz jeszcze post cosmo115:
testy już trwają!
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-06-2014, 09:03   

Cappo,
Dekoder to 3w1 ma gniazdka i tv, net, telefon. Dodatkowo im nowszy dekoder tym wypiera starsze standardy, więc jak ktoś nie ma hdmi wg mnie trochę traci sens go brać.
 
 
sasobnik 
light master


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 63
Skąd: z przed komputera
Wysłany: 08-06-2014, 11:13   

Michal,
możesz jakoś jaśniej wytłumaczyć co miałeś na myśli
Cytat:
Blisko tv muszę mieć telefon, a do tej pory były 3metry od siebie


rozumie, że posiadasz ten dekoder - testujesz ??? :)
_________________
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-06-2014, 11:16   

Nie, nie testuje, ale analizowałem jak to wygląda za granicą i wszystko mówi o tym że u nas tak będzie. Obecnie masz osobno dekoder, a osobno modem. Jak będziesz miał połączone w jednym urządzeniu to musi stać bliżej tv.

Np tak wyglada tył dekodera u sąsiadów



a u nas jesli bedzie to raczej ten
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1100
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 08-06-2014, 11:30   

Skoro nasze dekodery mają być podobne, to analogowe wyjście SCART pewnie będą mieć. Ale jeśli dysk ma mieć pojemność tylko 500 GB, to bardzo mało w tych czasach - tym bardziej w dobie kanałów HD, których nagrania zajmują 3 razy tyle miejsca na dysku co nagrania z kanałów SD. Jaki to skok w stosunku do Cisco, który ma dysk 320 GB? Liczyłem przynajmniej na 1 TB.

@PLANETA: Czytałem, że w czerwcu mają być testy tych dekoderów, ale nikt nic o żadnych zapisach na testerów nie wspominał i niczego nie obiecywał. Zrobili pewnie testy wewnętrzne albo losowo wytypowali grupę testerów.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: