Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Technicolor - najnowsze oprogramowanie
Autor Wiadomość
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 390
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 13-05-2014, 19:17   Technicolor - najnowsze oprogramowanie

Dziś zauważyłem, że po zresetowaniu technicolora, pojawiła się nowa wersja oprogramowania STD6.02.08 . Chciałbym się dowiedzieć, czy zauważyliście u siebie jakieś istotne zmiany na plus czy minus. Wydaj mi się, że ta wersja przy wi-fi to tragedia, czy macie podobne odczucia.
 
 
 
xymek 
Klikacz

Dołączył: 07 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 13-05-2014, 20:44   

Przed chwilą zresetowałem router i niestety nadal mam soft:

6.01.27
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 13-05-2014, 20:44   

Przeczytałem Twój wpis i mnie podkusiło... na restart modemu.
Najpierw Technicolor nie chciał złapać sieci, potem kontrolki pobierania i wysyłania migały jak oszalałe, i po kolejnym restarcie mam 3Mb/s na pobieraniu i 6Mb/s na wysyłaniu po WiFi.
Jakaś masakra. Zgłaszam reklamacje do UPC :evil:
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 390
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 13-05-2014, 20:55   

Rafal85PL napisał/a:
po kolejnym restarcie mam 3Mb/s na pobieraniu i 6Mb/s na wysyłaniu po WiFi.

Mieli poprawić soft, bo wifi kulało (podobno to wina ścian) i znowu sp...li. U mnie takie same prędkości. Nie aktualizujcie do tej wersji.
 
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 13-05-2014, 21:08   

Dzięki. Jeżeli ktoś już dokonał aktualizacji i ma podobny problem proszę o wpisy.
Będą mi potrzebne na wizytę technika.
 
 
matifcb 
plus master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 659
Wysłany: 14-05-2014, 00:19   

Witam od paru dni wifi mi chodzi z predkoscia na speedtescie 2-3mb/s nic nie resetowalem i szczerze narazie nie mam zamiaru. Nie zawsze jest taka szybkosc bo raz mi normalnie jakos w czoraj pokazalo okolo 40mb/s. Po kablu idzie prawie max 55mb/s wiec spoko ale zauwazylem ze to WIFI kuleje czy tez macie takie spostrzerzenia ?
 
  Select HD
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 14-05-2014, 05:14   

U mnie WiFi cały czas chodziło z prędkością ok. 47Mb/s. Ale od ok. 2 dni widziałem odczuwalne, dłuższe ładowanie się stron. Przeczytałem tutaj że jest nowe oprogramowanie, sam zrestartowałem Technicolora, i teraz zostało mi 3Mb/s z wcześniejszych 47.
Zgłosiłem reklamację do UPC i czekam...
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 390
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 14-05-2014, 06:15   

Rafal85PL napisał/a:
Dzięki. Jeżeli ktoś już dokonał aktualizacji i ma podobny problem proszę o wpisy.
Będą mi potrzebne na wizytę technika.
Gdy dzwoniłem, to powiedziano mi że może to być wina sprzętu i przyślą montera. Na razie się nie zgodziłem.
Nie wiem co mam robić. Po ostatnich problemach z wifi i wizycie technika pozostał mi rachunek na 50 zł. UPC na złożoną reklamację odpowiedziało negatywnie. Znowu zgłosić i płacić??? Jak widać UPC zawsze ma rację
Wielu z Was zostało naciągniętych na płatną wizytę mechanika, a według Was niesłusznie naliczoną?
 
 
 
janek2200 
Klikacz

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 1
Wysłany: 14-05-2014, 13:35   

ja tez wczoraj zrobilem aktualizacje , i jak mialem 47 po wifi to teraz mam 3,5 cos jest zwalone ,
//słownictwo, Michał
Ostatnio zmieniony przez Michal 14-05-2014, 14:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1236
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 14-05-2014, 14:28   

hahaha, jak dobrze ze sie wstrzyamłem z aktualizacją, a juz mnie korciło wczoraj zeby zrobic restarcik, ale myśle sobie poczekam, niech inni spróbują i sie wypowiedza czy warto było. jak widac nie...
_________________
 
 
 
dareka 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 390
Skąd: 51.4200°N, 19.6800°E
Wysłany: 14-05-2014, 16:36   

~Rafal85PL - zgłaszałeś problem do UPC? Jeżeli tak, to co Ci odpowiedzieli?
Mnie powiedziano, że nic nie wiedzą o zaistniałym problemie, ale zgłoszenie przyjęli, a także informację o systemie, karcie i sterownikach i mają sprawdzić. Ci co nie zaktualizowali, mają dostać nową wersję automatycznie.
Dlatego, jeżeli ktoś ma identyczny problem jak wyżej - zgłaszajcie na infolinię awarii internetu, może ktoś wreszcie zainteresuje się tym technicolorem.
 
 
 
matifcb 
plus master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 659
Wysłany: 14-05-2014, 16:51   

dziwne bo ja nie resetowalem modemu a tez mi transfer spadl.
 
  Select HD
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4926
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 14-05-2014, 17:47   

codziennie wylaczam modem z prądu na noc/dzień
wiec mozna powiedziec ze robie reset?

http://www.speedtest.net/my-result/a/827455973

jednym slowem u mnie wszystko w normie
_________________
 
 
Rafal85PL 
classic master

Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 160
Wysłany: 14-05-2014, 17:51   

dareka napisał/a:
~Rafal85PL - zgłaszałeś problem do UPC? Jeżeli tak, to co Ci odpowiedzieli?
Mnie powiedziano, że nic nie wiedzą o zaistniałym problemie, ale zgłoszenie przyjęli, a także informację o systemie, karcie i sterownikach i mają sprawdzić. Ci co nie zaktualizowali, mają dostać nową wersję automatycznie.
Dlatego, jeżeli ktoś ma identyczny problem jak wyżej - zgłaszajcie na infolinię awarii internetu, może ktoś wreszcie zainteresuje się tym technicolorem.
Sorry że nie odpisywałem, byłem w pracy ;)
Problem zgłosiłem przez FB, dostałem odpowiedź bardzo szybko, że to przez sygnał który dochodzi do modemu w moim mieszkaniu. Ale chcą przysłać technika, więc sprawy nie olewają - i to jest istotne.
Napisałem im jeszcze raz, że problem pojawił się po aktualizacji, i że znam już co najmniej kilku innych klientów którzy są w identycznej sytuacji. Czekam na reakcję.
 
 
Gajwer 
easy master

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 32
Wysłany: 14-05-2014, 18:46   

Ja mam ten sam problem od wczoraj resetowałem ruter to ustawien fabrycznych itp NIC cały czas na dwoch kompach predkość taka sama.

Dodam też na na komorkach z systemami ANDROID i WINDOWS PHONE 8 jest to samo... własnie sprawdzałem.

UPC.png
Plik ściągnięto 361 raz(y) 33,75 KB

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: