Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pogaduchy o NOWEJ ofercie UPC - część 7
Autor Wiadomość
jacek12 
classic master

Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 181
Wysłany: 25-04-2014, 22:33   

Fornacis napisał/a:
Czemu jedyna opcja? Ja mam stacjonarny wpięty w modem i działa.


masz na mysli podpiety analogowy telefon stacjonarny do modemu upc ? a czy pomiedzy nie powinna byc bramka voip, ktora by zamienila sygnal cyfrowy na analogowy ?

tak mam przynajmniej to zrobione z halonetem, czyli router <-> bramka voip <-> telefon stacjonarny, na bramce skonfigurowane SIP konto z halonetu
 
 
Fornacis 
ultra master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 735
Skąd: Szczecin
Wysłany: 25-04-2014, 23:10   

Mam taki, najzwyklejszy : http://allegro.pl/telefon...4116294182.html - co ciekawe zapłaciłem jakoś 70PLN 6miesięcy temu, może go teraz sprzedam za 100pln :P .
Podpięty bezpośrednio kablem telefonicznym do modemu Cisco 3212 (wcześniej TC7200).
_________________
 
 
jacek12 
classic master

Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 181
Wysłany: 25-04-2014, 23:27   

Fornacis napisał/a:
Mam taki, najzwyklejszy : http://allegro.pl/telefon...4116294182.html - co ciekawe zapłaciłem jakoś 70PLN 6miesięcy temu, może go teraz sprzedam za 100pln :P .
Podpięty bezpośrednio kablem telefonicznym do modemu Cisco 3212 (wcześniej TC7200).


czyli telefon cyfrowy podlaczony rj-11 z modemem, a jakos konfigurowales sam telefon ?
 
 
Fornacis 
ultra master


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 735
Skąd: Szczecin
Wysłany: 25-04-2014, 23:35   

Nie, podłączyłem kabel i już był sygnał.
_________________
 
 
Rostoff 
plus master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 304
Skąd: Mielec
Wysłany: 26-04-2014, 08:19   

Cytat:
jacek12

Nic nie musisz konfigurować podpinasz po prostu telefon do modemu i ma działać (modem UPC ma od razu w sobie bramkę VOIP )
_________________
 
 
Wacik123 
Klikacz

Dołączył: 24 Kwi 2014
Posty: 12
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26-04-2014, 13:43   

Potwierdzam to co napisał Rostoff.
Podłączyłem telefon stacjonarny Atlantel 4505 (model z 1999 roku!) i działa od razu. Ustawienia telefonu zgodnie z jego możliwościami (czas, wprowadzenie numerów do pamięci i inne zależne od modelu).
 
 
jacek12 
classic master

Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 181
Wysłany: 26-04-2014, 20:52   

Wacik123 napisał/a:
Potwierdzam to co napisał Rostoff.
Podłączyłem telefon stacjonarny Atlantel 4505 (model z 1999 roku!) i działa od razu. Ustawienia telefonu zgodnie z jego możliwościami (czas, wprowadzenie numerów do pamięci i inne zależne od modelu).


dzieki za te informacje, w upc na haslo bramka voip nic nie potrafili powiedziec :)
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5241
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-04-2014, 21:03   

jacek12 napisał/a:
w upc na haslo bramka voip nic nie potrafili powiedziec

Ale czego szukasz, przecież Twój modem ma port telefoniczny, aktywuj usługę telefoniczną, podłącz tel.(jak ja zrobiłem pod port 1 rj11) i tyle.
_________________
 
 
Delta 
light master

Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 99
Wysłany: 28-04-2014, 10:41   

Ponieważ UPC odpuszcza sobie z horizon postanowiłem zbadać czy nie da się wynegocjować czegoś na cyrograf. Umowę na czas nieokreślony mam po RUU od czerwca zeszłego roku. Zacząłem przeglądać te regulaminy i uwierzcie mi jakoś nie mogę znaleźć nic tańszego a mam tak

Max Hd z nagrywatką
FP 30 Mbps
C+ HD

Za to płacę 128,99

Jakbym nie kalkulował nie mogę znaleźć czegoś podobnego taniej a w dodatku przydałaby mi się karta CI+ do drugiego pokoju

Ktoś ma jakieś pomsły??

I druga rzecz w nowym "Moje UPC" zniknął mi kompletnie opis daty zobowiązania C+ właściwie nie wiem kiedy kończy się promocja.Ponadto pojawiła się zakładka UPC LIVE TV jak to się kliknie to wyrzuca mnie do strony logowania http://www.upc.pl/rozrywka/upc-live-tv/# tyle że to jeszcze nie działa :)
 
 
jacek12 
classic master

Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 181
Wysłany: 28-04-2014, 10:47   

Delta napisał/a:

Max Hd z nagrywatką
FP 30 Mbps
C+ HD

Za to płacę 128,99

Jakbym nie kalkulował nie mogę znaleźć czegoś podobnego taniej a w dodatku przydałaby mi się karta CI+ do drugiego pokoju

Ktoś ma jakieś pomsły??


za dokladnie te uslugi, tyle, ze przez RKU placilem 120, za 120 mozesz miec przez WRUXV to samo, z roznicami na plus 30 -> 60 a jak dobrze wynegocjusze to dorzuca filmbox albo cinemax ;)
ewentualnie za 130 zl, 30 -> 120 + telefon 60 minut
z 24-mies cyrografem
 
 
Kebap12 
plus master

Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 508
Wysłany: 28-04-2014, 14:01   

Delta napisał/a:
Ponadto pojawiła się zakładka UPC LIVE TV jak to się kliknie to wyrzuca mnie do strony logowania http://www.upc.pl/rozrywka/upc-live-tv/# tyle że to jeszcze nie działa :)

ja nie mam nic takiego, poza tym w upc live tv jest tylko kilka programow w fatalnej jakosci
 
 
Delta 
light master

Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 99
Wysłany: 29-04-2014, 08:39   

[quote="
ja nie mam nic takiego, poza tym w upc live tv jest tylko kilka programow w fatalnej jakosci[/quote]

A ja mam jak wejdę w szczegóły usługi telewizyjnej na panelu "Moje Upc"
 
 
backlit 
plus master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Wrz 2011
Posty: 426
Skąd: Śląsk
Wysłany: 29-04-2014, 09:13   

To jest po prostu odnośnik do programów nadawanych jako stream. To już działa od dekady lub dłużej i nie ma nic wspólnego z zapowiedziami usługi TV online (i tak nie ma szczegółów podanych jak to ma działać, jakie programy będą dostępne i ile będzie to kosztować)
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-04-2014, 10:41   

Warto na marginesie dodać, że przekaz ma linki bezpośrednie w domenie usługi chello :D np mms://stream.livetv.chello.pl/Animal
 
 
Delta 
light master

Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 99
Wysłany: 29-04-2014, 14:13   

Łomatko!! Toż to faktycznie stara rzecz
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: