Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
THOMSON TWG870UG +FTP z NAS-a
Autor Wiadomość
actchris 
light master

Dołączył: 11 Mar 2012
Posty: 64
Wysłany: 03-04-2014, 21:07   THOMSON TWG870UG +FTP z NAS-a

Witam

Mam problem z ustawieniem FTP, sieć obecnie wygląda tak:

THOMSON TWG870UG > EDIMAX BR-6435nD > NAS QNAP i na nim jest ustawiony FTP

Wcześniej na Thomsonie przekierowałem port na Qnapa i działało ale teraz niby dałem przekierowanie na Edimax i nic nie działa, nie wiem gdzie tego odszukać tak żeby było OK.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 04-04-2014, 00:14   

Odpowiednie porty na Tomku przekierowane, UPnP włączone.

Co prawda nie mam Qunapa, ale mam Synology.
_________________
 
 
actchris 
light master

Dołączył: 11 Mar 2012
Posty: 64
Wysłany: 04-04-2014, 08:27   

Działa częściowo bo rano na szybko zmieniłem parę ustawień. Zadziałało jak wchodzę z innego miejsca ale lokalnie jak chce wejść po FTP to loguje się na IP i na tym koniec, zobaczę jak wrócę z firmy bo rano nawet net nie działał.

upd: raz zadziałało ale pa paru min już nie chce się połączyć .. będę miał zabawę :)

Z czego co widzę pomogło ponowne zatwierdzenia DMZ na Tomku bo wcześniej mimo że ustawiłem do nie zapisał.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 04-04-2014, 16:52   

actchris napisał/a:
Z czego co widzę pomogło ponowne zatwierdzenia DMZ na Tomku bo wcześniej mimo że ustawiłem do nie zapisał.

Możesz jeszcze Tomka zresetować przyciskiem z tyłu obudowy, tylko pamiętaj, że musisz go od nowa poustawiać, możesz też (jeśli ma taką funkcję) wyeksportować jego ustawienia, potem reset, i wgrać je z powrotem.
Ja np. musiałem w samym serwerze Synology poustawiać też porty, i jakie aplikacje z których mają korzystać.
Jeśli w samym Tomku, jest firewall i można tam wpisać przekierowanie portów pod konkretny IP, to zrób to.
_________________
 
 
actchris 
light master

Dołączył: 11 Mar 2012
Posty: 64
Wysłany: 07-04-2014, 08:47   

Działa w 99% czyli z dowolnego miejsca łączę się bez problemu ale w domu już nie potrafi się połączyć, znaczy łączy się ale zapętla na portach i tak sobie wisi :)
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 07-04-2014, 21:07   

No to jeszcze pozostaje, zresetować i ustawić od nowa sam serwer Qnap.
_________________
 
 
callahan 
easy master

Dołączył: 01 Mar 2014
Posty: 33
Wysłany: 13-04-2014, 23:12   

Resetować serwer? Tzn. uruchomić ponownie?
Po co walczyć z portami active/passive ble, ble, ble...? Spróbuj przez sftp - tylko jeden przekierowany port jest potrzebny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: