Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy model modemu ubee evw3226U w UPC
Autor Wiadomość
Elvis51218 
Klikacz

Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 19
Skąd: gdynia
Wysłany: 23-08-2014, 14:42   

orzechszek napisał/a:
Witam,

Chciałbym zapytać czy ta funkcja bridge jest stabilna?? Mam własny router więc interesuje mnie tylko podpięcie po kabelku. Nie ma problemów z rozłączaniem co kilka minut podczas współpracy z routerami tak jak to jest w Technicolorze?? Ma ktoś może taka konfiguracje z asusem N66U?? Tak jak kolega Liberator mam już dość proszenia o Cisco ;>.
musisz sam sprawdzić. To jest nowość i nikt na 100% nie powie napewno. A po za tym rozłanczanie co pare minut to raczej wada modemu
 
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 232
Wysłany: 25-08-2014, 13:35   

Hej!

U siostry zainstalowali Ubee 3226. Będzie oczywiście walka o modemo-router Cisco, bo tak stało w zleceniu, ale na czas przerzucania się argumentami z UPC postanowiłem włączyć tryb bridge.

Pytanko - czy po włączeniu tego trybu powinno się dać normalnie zalogować do ustawień urządzenia pod standardowym adresem IP 192.168.0.1? Próbuję się dostać do ustawień, by - na przykład - przywrócić tryb routera, lub sprawdzić moc sygnału. Niestety, nie łączy z nim (po kablu, rzecz jasna... :) ). Nie przewidzieli takiej opcji? Trzeba ręcznie resetować do ustawień fabrycznych, aby powrócić do trybu routera...?

Dodam, że internet jest, więc samo urządzenie działa w trybie mostka jak powinno. Nie ma tu podpiętego żadnego innego urządzenia (routera).

Jak jest z tym logowaniem się do modemu Ubee w trybie mostka u Was? :)
 
 
fressbie 
Klikacz

Dołączył: 21 Sie 2014
Posty: 3
Wysłany: 25-08-2014, 20:21   

192.168.100.1
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 232
Wysłany: 25-08-2014, 20:22   

fressbie napisał/a:
192.168.100.1


O właśnie. Wiedziałem, że coś z 100... Dzięki! :)
 
 
Chronos 
Klikacz

Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 12-09-2014, 01:00   

Działa u was tryb bridge w tym modemie? U mnie po włączeniu trybu bridge modem się resetuje i nie może się zalogować.
 
 
Maciej 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Lis 2013
Posty: 232
Wysłany: 12-09-2014, 14:46   

Chronos napisał/a:
Działa u was tryb bridge w tym modemie? U mnie po włączeniu trybu bridge modem się resetuje i nie może się zalogować.


Z tego co wiem jego logowanie się do sieci może trwać nawet z 20 minut. Twardy reset -> przełącz w tryb bridge -> czekaj ;)
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 376
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-09-2014, 16:32   

Czy to prawda ze ten modemo-router nie emituje sygnalu Wi-free ?
 
 
zwierzak11 
Klikacz

Dołączył: 13 Wrz 2014
Posty: 1
Wysłany: 13-09-2014, 05:57   

mam inetrnet 60Mbs i UBEE i te same pliki z tych samych serwerów ściągają mi się po wifi 2-3 razy szybciej niż po kablu - co może być tego przyczną?
 
 
jakbin 
Klikacz

Dołączył: 14 Wrz 2014
Posty: 1
Wysłany: 14-09-2014, 13:11   

Witam
Na wstępie sorry ale jestem laikiem ale próbuję podłączyć pod ten modem dysk twardy usb i zupełnie mi to nie wychodzi. W poprzednich postach jest info, że port usb jest standardowo zablokowany. Czy jest jakieś obejście tego problemu?

Dzięki
Pozdrawiam
 
 
c3861119 
light master

Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 92
Wysłany: 14-09-2014, 13:27   

usb w żadnym modemie od upc nie działa i nie ma sposobu by go odblokować .
 
 
tommek82 
easy master

Dołączył: 18 Wrz 2014
Posty: 23
Skąd: Kraków
Wysłany: 26-09-2014, 19:31   

jakbin napisał/a:
Witam
Na wstępie sorry ale jestem laikiem ale próbuję podłączyć pod ten modem dysk twardy usb i zupełnie mi to nie wychodzi. W poprzednich postach jest info, że port usb jest standardowo zablokowany. Czy jest jakieś obejście tego problemu?

Dzięki
Pozdrawiam


A co daje funkcja USB w routerach tak wogóle?
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2014, 15:14   

Cytat:
A co daje funkcja USB w routerach tak wogóle?

Serwer plików (podłaczasz pendrive lub dysk USB) i serwer druku (podpinasz drukarkę) + ewentualnie możesz podłączyć modem komórkowy.
 
 
pugilares 
classic master

Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 282
Wysłany: 28-09-2014, 19:12   

Zależy jaki masz router i jakie w nim oprogramowanie.
W ekstremalnych przypadkach - np. routery z wgranym oprogramowaniem open source - dzięki USB można zamienić router w wielofunkcyjny kombajn: serwer SMB, FTP, DLNA, prywatną chmurę, stację P2P i innych chomików, serwer WWW działający zarówno w LAN, jak i w internecie i co tam jeszcze kto sobie wymyśli oraz oczywiście najbardziej narzucający się sposób wykorzystania USB w routerze, czyli połączenie każdej drukarki USB do routera i udostępnienie jej wszystkim komputerom w sieci domowej (biurowej), jako drukarki sieciowej.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: