Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy model modemu ubee evw3226U w UPC
Autor Wiadomość
pabloskrak 
classic master

Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 151
Wysłany: 24-07-2014, 18:12   

Orientuje się ktoś jak działa - czy działa tryb bridge w najnowszym wynalazku UPC jeśli chodzi o modemy?
 
 
sampo 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 47
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 31-07-2014, 20:05   

Shishak napisał/a:
Wczoraj w Bydgoszczy zamontowali mi ten modem. Po WiFi mam taką prędkość:
[url=http://www.speedtest...651.png]Obrazek[/URL]

Nie wiem czy taka jest ok? Może ktoś powie?
Jeśli chodzi o inne problemy to na razie nie stwierdziłem. Przekierowywanie portów też działa normalnie. Ciężko mi ocenić zasięg na moich 22 m^2 :)

Mam pytanie z jaką szybkością łączy Ci się karta sieciowa wifi z tym wynalazkiem i na jakiej częstotliwości pracuje modem i jaką masz szerokość pasma ustawioną w modemie?
_________________
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2014, 22:53   

Czy Ubee EVW3226 ma funkcję Zdalne Zarządzanie?
 
 
Elvis51218 
Klikacz

Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 19
Skąd: gdynia
Wysłany: 03-08-2014, 19:20   

Susane napisał/a:
Czy Ubee EVW3226 ma funkcję Zdalne Zarządzanie?
tak posiada. Nie wiem czy zauważyliście ale te modemy maja dwie wady: 1. Zażywają poziom upstream o ok 1-6 db 2. Strasznie się długo logują przy pierwszym podłączeniu ok. 10-20 min a thompson twg870 ok 1-2.
 
 
 
19PG45 
easy master

Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 39
Wysłany: 05-08-2014, 10:54   

Też posiadam ten modem, niestety.

Mam FB120, po WIFI jest max 30-50Mbps, na kablu tak do 65Mbps na krajowych serwerach. Speedtest na niemieckim serwerze co prawda daje do 110Mbps, ale chyba nie tak powinno to działać.

Oprócz tego często dusi się na WIFI, przez co momentami mam ping do dowolnej strony rzędu 1000-3000ms i nie da się normalnie korzystać z internetu,
Zamawiałem dwukrotnie technika ale odwoływałem, ponieważ występuje to nieregularnie i nie chciałem narażać się na koszty nieuzasadnionej wizyty.

Wczoraj jednak modem kilkakrotnie wylogował się z sieci i dwukrotny twardy reset jakoś pomógł.

Ostatecznie dzisiaj ma być technik i odżałuje ewentualne koszty wizyty, ale mam dość tego badziewia :/
 
 
sampo 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 47
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 06-08-2014, 14:22   

19PG45 napisał/a:
Też posiadam ten modem, niestety.
Mam FB120, po WIFI jest max 30-50Mbps,

A na jakiej częstotliwości pracuje ten router i z jaką szybkością łączy Ci się karta wifi w kompie?
U mnie przez wifi wyciąga jak mam poniżej w stopce jakieś 58 Mbit/s czyli można powiedzieć, że max.
_________________
 
 
Shishak 
classic master


Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 198
Skąd: Tricity
Wysłany: 07-08-2014, 22:06   

Mam ten i działa bardzo spoko.
_________________
 
 
19PG45 
easy master

Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 39
Wysłany: 09-08-2014, 11:28   

sampo napisał/a:
19PG45 napisał/a:
Też posiadam ten modem, niestety.
Mam FB120, po WIFI jest max 30-50Mbps,

A na jakiej częstotliwości pracuje ten router i z jaką szybkością łączy Ci się karta wifi w kompie?
U mnie przez wifi wyciąga jak mam poniżej w stopce jakieś 58 Mbit/s czyli można powiedzieć, że max.


Po wymianie modemu jest zdecydowanie lepiej. Laptop nie jest pierwszej młodości ale do 70Mbps po WIFI wyciąga, więc jestem zadowolony. No i najważniejsze że nie zrywa już tak połączeń :)
 
 
Liberator 
light master

Dołączył: 19 Paź 2009
Posty: 116
Skąd: Żory
Wysłany: 11-08-2014, 13:36   

pabloskrak napisał/a:
Orientuje się ktoś jak działa - czy działa tryb bridge w najnowszym wynalazku UPC jeśli chodzi o modemy?

Działa. Jakiś czas temu w panelu pojawiła się zakładka "Tryb Switch" (była też wcześniej, ale ukryta pod innym adresem ;) ), przełączyłem na "Tryb Bridge", po restarcie modemu miałem już zewnętrzne IP na komputerze. Przed chwilą dzwonił do mnie pracownik UPC z pytaniem, czy wszystko jest w porządku -- opcja jest obecnie w fazie testów. IMO krok w dobrą stronę, o ile oczywiście zostawią to na stałe. Szanse chyba są, bo pewnie mają już dość żebrania o Cisco ;)
 
 
Shishak 
classic master


Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 198
Skąd: Tricity
Wysłany: 11-08-2014, 16:20   

Hej ponownie,

jednak tak różowo nie jest.

Mam ten modem i mam problem taki że ze służbowego lapka Dell Latitude E5440 po WiFi prędkości mam dużo gorsze niż za pomocą lapka domowego Asus X73SV.

Co może to powodować? Słyszałem że UPC blokuje WIFI dla niektórych kart sieciowych.
_________________
 
 
Elvis51218 
Klikacz

Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 19
Skąd: gdynia
Wysłany: 13-08-2014, 14:46   

Shishak napisał/a:
Hej ponownie,

jednak tak różowo nie jest.

Mam ten modem i mam problem taki że ze służbowego lapka Dell Latitude E5440 po WiFi prędkości mam dużo gorsze niż za pomocą lapka domowego Asus X73SV.

Co może to powodować? Słyszałem że UPC blokuje WIFI dla niektórych kart sieciowych.
bzdura. Spróbuj update sterowników.
 
 
 
siary 
light master

Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 77
Skąd: Wawa
Wysłany: 14-08-2014, 10:50   

Liberator napisał/a:
pabloskrak napisał/a:
Orientuje się ktoś jak działa - czy działa tryb bridge w najnowszym wynalazku UPC jeśli chodzi o modemy?

Działa. Jakiś czas temu w panelu pojawiła się zakładka "Tryb Switch" (była też wcześniej, ale ukryta pod innym adresem ;) ), przełączyłem na "Tryb Bridge", po restarcie modemu miałem już zewnętrzne IP na komputerze. Przed chwilą dzwonił do mnie pracownik UPC z pytaniem, czy wszystko jest w porządku -- opcja jest obecnie w fazie testów. IMO krok w dobrą stronę, o ile oczywiście zostawią to na stałe. Szanse chyba są, bo pewnie mają już dość żebrania o Cisco ;)



...jaki jest ten inny adres, gdzie konfiguracja bridge jest możliwa?Pzdr
 
 
Elvis51218 
Klikacz

Dołączył: 02 Kwi 2013
Posty: 19
Skąd: gdynia
Wysłany: 14-08-2014, 16:44   

prawdopodobnie twój ip publiczny -1/system/switch-
mode.asp. Np jak masz ip np. 99.99.99.99 to wpisz 99.99.98/system/switch-mode.asp ustaw i reset modemu i gratuluje masz ip publiczne ;)
 
 
 
Liberator 
light master

Dołączył: 19 Paź 2009
Posty: 116
Skąd: Żory
Wysłany: 15-08-2014, 21:32   

siary napisał/a:
...jaki jest ten inny adres, gdzie konfiguracja bridge jest możliwa?Pzdr

Konfiguracja trybu switch prawdpodobnie nie była możliwa wcześniej, natomiast sama opcja była widoczna bodajże pod "main_3" zamiast "main_2" w głównym panelu.
 
 
orzechszek 
Klikacz

Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 9
Wysłany: 22-08-2014, 10:05   

Witam,

Chciałbym zapytać czy ta funkcja bridge jest stabilna?? Mam własny router więc interesuje mnie tylko podpięcie po kabelku. Nie ma problemów z rozłączaniem co kilka minut podczas współpracy z routerami tak jak to jest w Technicolorze?? Ma ktoś może taka konfiguracje z asusem N66U?? Tak jak kolega Liberator mam już dość proszenia o Cisco ;>.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: