Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy model modemu ubee evw3226U w UPC
Autor Wiadomość
PrezesOi 
plus master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 07 Lip 2010
Posty: 474
Wysłany: 16-05-2014, 10:17   

Dla klientow biznesowych, rzeczywiscie mozna mowic o ofercie-Cisco 3212 i Cisco 3208. Wystarczy wyrazic zyczenie-modem i juz.
Dla klientow indywidualnych mozemy mowic raczej w kategoriach walki i cudu.
Jezeli stoczysz walke z UPC, to moze zdazy sie cud i dostaniesz cos z szuflady zarezerwowanej dla biznesu. Standardowo wciskany jest modemorouter (oczywiscie nie Cisco 3925-te tez czekaja grzecznie w szufladce biznesowej. Plebejusze indywidualni dostaja wynalazki made in piwnica za miske ryzu).
 
 
grzegorz 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 376
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-05-2014, 10:46   

Tzn. ze nie mam na co liczyć ze zwykłych modemów ? i jakie ogólnie są w ofercie upc ?
Gdy bym chciał modemo-router i chciałbym tą nowośc ubee tez nie dostane ?
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2014, 12:00   

Nie ma wyboru urządzeń. Zastrzegają też sobie w regulaminie, że mogą zmienić kiedy chcą i na co chcą. Trzeba się wykazać dużą dozą samozaparcia, żeby otrzymać wybrany model. Lista urządzeń do ustalenia po instrukcjach: http://www.upc.pl/internet/dokumenty-i-instrukcje/
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 16-05-2014, 15:21   

Cisco EPC3212
Cisco EPC3208
Motorola SBV6120E (chyba to juz biały kruk)

ogolnie ciezka pzreprawa ci sie szykuje, chco ja mailem szczescie i "od reki" dostalem modem
_________________
  precel@wtw.im
 
Joszo 
light master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 86
Wysłany: 20-05-2014, 23:20   

3212 do 250Mb/s? Sorry ale nie opowiadajcie bzdur. Max co udało mi się wykręcić na tym modemie gdy zmieniano u znajomego usługi a nie zmienili na TC to ok 130. Po prostu te modemy nie obsłużą tej prędkości i tyle
 
 
IreuN 
light master

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 141
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 21-05-2014, 06:46   

Joszo napisał/a:
3212 do 250Mb/s? Sorry ale nie opowiadajcie bzdur. Max co udało mi się wykręcić na tym modemie gdy zmieniano u znajomego usługi a nie zmienili na TC to ok 130. Po prostu te modemy nie obsłużą tej prędkości i tyle


Nie znasz się to się błagam nie odzywaj, albo chociaż nie brnij w swoją niewiedzą, zobacz sobie na mój podpis, Cisco EPC3212 + WDR4300. Jakie nie da się jak się da? Jedyne co na początku ograniczało, to dupleks karty sieciowej, dajesz to na maksa i jest maks.
_________________
 
 
grzymek 
light master

Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 61
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 21-05-2014, 06:50   

Joszo napisał/a:
3212 do 250Mb/s? Sorry ale nie opowiadajcie bzdur. Max co udało mi się wykręcić na tym modemie gdy zmieniano u znajomego usługi a nie zmienili na TC to ok 130. Po prostu te modemy nie obsłużą tej prędkości i tyle



Masz następny przykład

Przechwytywanie.PNG
Plik ściągnięto 23417 raz(y) 26,52 KB

_________________
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2014, 00:25   

I kolejny, tym razem z 3208. ;)
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 27-05-2014, 14:56   

Joszo napisał/a:
3212 do 250Mb/s? Sorry ale nie opowiadajcie bzdur

chodzi normanie bo ma 8 kanalow na dl !
wiec dlaczego nie ma chodzic? wydaje mi sie ze nie masz wogole pojecia o czym piszesz
no chyba ze twoja wiedza opiera sie na matrycy sprzetowej upc

z oferowanych w przeszlosci modemow z docsis 3.0 tylko SBV6120E nie obslugiwal 250Mbit gdyz ma tylko 4 dl wiec max predkosc ok 200 Mbit
_________________
  precel@wtw.im
 
Miczq 
light master


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 112
Wysłany: 04-07-2014, 13:52   

jw osiagam na 3212 bez problemu max lacza.

_________________
 
 
Esko 
light master

Dołączył: 19 Paź 2007
Posty: 77
Skąd: Kraków
Wysłany: 08-07-2014, 09:11   

Ja od niedawna mam Ubee, jak do tej pory nie zauważyłem problemów, po kablu jak i po wifi (w okolicy z 30 sieci) wyciagam te 60/6Mbit

W czym taki Cisco jest lepszy powiedzmy przy łączy 60? Ma jakieś dodatkowe opcje?
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 08-07-2014, 11:56   

Liczy się również stabilność działania, nie bez powodu sprzęt Cisco towarzyszy ofertom biznesowym. "Zwykłym" ludziom dają Thomson, Technikolor i Ubee. O tym ostatnim można będzie powiedzieć coś konkretnego po dłuższym czasie użytkowania. Osobiście mam stary modem Cisco, on umie działać miesiącami bez jakichkolwiek problemów, w zasadzie sama go restartuję, żeby na przykład wymusić zmianę IP.
 
 
Shishak 
classic master


Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 198
Skąd: Tricity
Wysłany: 15-07-2014, 06:13   

Wczoraj w Bydgoszczy zamontowali mi ten modem. Po WiFi mam taką prędkość:


Nie wiem czy taka jest ok? Może ktoś powie?
Jeśli chodzi o inne problemy to na razie nie stwierdziłem. Przekierowywanie portów też działa normalnie. Ciężko mi ocenić zasięg na moich 22 m^2 :)
_________________
 
 
PapuT 
Klikacz

Dołączył: 27 Maj 2011
Posty: 14
Wysłany: 15-07-2014, 10:28   

Jak przekierować porty w tym urządzeniu?
 
 
RadkoR
[Usunięty]

Wysłany: 15-07-2014, 12:48   

PapuT, Instrukcja użytkowania modemu bezprzewodowego Ubee EVW3226.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 17
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: