Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
35 cyfrowych kanałów UPC na TV z DVB-C
Autor Wiadomość
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1586
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 22-08-2013, 18:05   35 cyfrowych kanałów UPC na TV z DVB-C

http://satkurier.pl/news/...tv-z-dvb-c.html
_________________
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1235
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 22-08-2013, 18:26   

Odkodowane zostaną w zasadzie programy dostępne w bezpłatnej naziemnej DVB-T. Wielu klientów od dawna tego oczekiwało, także uważam to za mądry ruch ze strony UPC.
 
 
Marcin9233 
Klikacz

Dołączył: 22 Sie 2013
Posty: 7
Wysłany: 22-08-2013, 18:41   

Mam w domu dwa dekodery z telewizorami i dwa telewizory bez dekoderów. Korzystałem z dawnej sieci Aster. Czy to oznacza, że wymienione kanały pojawią się także na tych dwóch telewizorach bez dekoderów i czy kanały które mam do tej pory nie znikną?
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1586
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 22-08-2013, 18:49   

Kanały będą możliwe do odbioru przez dowolny TV który jest podłączony do kabla UPC, ważne żeby TV miał tuner DVB-C obsługujący mpeg2 i 4
Odnośnie kanałów analogowych to na razie nie ma informacji aby miała ich ilość zostać ograniczona, ale w przyszłości należy się spodziewać że będą ustępowały miejsca kanałom QAM256.
_________________
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1235
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 22-08-2013, 18:51   

Mówiąc krótko - teraz abonenci UPC mogą sobie zrobić bezpłatny, cyfrowy "mini multiroom" na tylu dodatkowych odbiornikach (oczywiście tych z wbudowanym tunerem DVB-C), na ile starczy sygnału. ;)
 
 
Bartolini 
Klikacz

Dołączył: 22 Sie 2013
Posty: 4
Wysłany: 22-08-2013, 21:54   

Mam kilka pytań.
1.Czyli z kabla analogowego gdzie normalnie odbieralem analogowke teraz bedzie również sygnal dvb-t.
2.Czy do starego tv moge dokupic Dekoder i bedzie również działało co z telewizorem z tunerem ?.
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2412
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-08-2013, 03:19   

Bartolini napisał/a:
Mam kilka pytań.
1.Czyli z kabla analogowego gdzie normalnie odbieralem analogowke teraz bedzie również sygnal dvb-t.
2.Czy do starego tv moge dokupic Dekoder i bedzie również działało co z telewizorem z tunerem ?.


Z takimi pytaniami to ja bym kolego pytał u zródła.... ale są osoby którym szkoda pare groszy na telefon i pisza tutaj czekając czasem i po tydzien na odpowiedz :P

....ale wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem text z linku by nie ośmieszać się 1 pytaniem :mrgreen:
 
 
Bartolini 
Klikacz

Dołączył: 22 Sie 2013
Posty: 4
Wysłany: 23-08-2013, 07:12   

No racja źle napisałem "dvb-t" heh oczywiscie dvb-c.
Ale ktoś już może testował ?.
 
 
Józek 
light master

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 148
Wysłany: 23-08-2013, 08:01   

Bartolini napisał/a:
No racja źle napisałem "dvb-t" heh oczywiscie dvb-c.
Ale ktoś już może testował ?.


Wyjąłem moduł z TV i rzeczywiście, w Krakowie już są niekodowane. Mamy więc "mały multiroom".
_________________
 
 
Bartolini 
Klikacz

Dołączył: 22 Sie 2013
Posty: 4
Wysłany: 23-08-2013, 09:37   

W szczecinie też już dziala :)
 
 
Marcin9233 
Klikacz

Dołączył: 22 Sie 2013
Posty: 7
Wysłany: 23-08-2013, 12:37   

A u mnie lipa ;(
 
 
Adamus_ 
plus master


Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 357
Skąd: Kraków
Wysłany: 23-08-2013, 13:02   

U mnie wyszukało 206 kanałów cyfrowych w tym zadnego kanału cyfrowgo z podanego wykazu na stronie upc i najdziwniejsze ze tez nie ma zadnego w HD i 51 analogowych. Co najwazniejsze gdy wyszukiwanie kanałów dojdzie do 100% to zadnego kanału nie ma z podanego wykazu które UPc podało.
Najdziwniejsze jest to ze gdy przerwe wyszukiwanie kanałow w 5 % to tych kanałow ktore sa wykazie UPc jest ich 12 kanałów w tym zadnego HD
_________________
 
 
Marcin9233 
Klikacz

Dołączył: 22 Sie 2013
Posty: 7
Wysłany: 23-08-2013, 14:57   

Czy to prawda, że te 35 kanałów nie obejmuje tych co mieli do tej pory 51 kanałów na analogu? Korzystałem z sieci Aster i mieszkam w Zielonej Górze
 
 
kris23 
Klikacz

Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 16
Wysłany: 23-08-2013, 15:20   

Marcin, w Zielonej Górze te 35 kanałów będzie aktywne 12 września, tak podali na stronie upc.pl ,pozdro.
 
 
AtoMan 
plus master

Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 478
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-08-2013, 15:24   

Gdzie konkretnie można znaleźć takie informacje? Jakoś nie mogę się dokopać.
_________________
 
  atoman@chrome.pl
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: