Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
z Netii do UPC
Autor Wiadomość
Kriso 
classic master


Dołączył: 26 Lip 2013
Posty: 247
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-08-2013, 13:02   z Netii do UPC

mam umowę na czas nieokreślony w Netii i chcę wziąć telefon w UPC, słyszałem, żeby nie stracić dotychczasowego numeru stacjonarnego trzeba zgłosić się do UPC i powiedzieć im, żeby UPC wypowiedziało umowę Netii w moim umieniu czy to tak ma być?
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4194
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 16-08-2013, 13:25   

http://www.upc.pl/telefon/przenies-numer-do-upc/
_________________
 
 
Kriso 
classic master


Dołączył: 26 Lip 2013
Posty: 247
Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-11-2013, 11:18   

wczoraj do końca dnia miała zostać przeniesiona usługa z Netii do UPC, ale telefon stacjonarny nie ma sygnału po podniesieniu słuchawki (wpięty jest do modemu), natomiast jak dzwonię na mój numer stacjonarny to w komórce słyszę sygnał, że działa (sygnał połączenia), ale telefon stacjonarny nie oddaje dzwonka, co jest?
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 01-11-2013, 14:01   

Kriso napisał/a:
(wpięty jest do modemu)

Jest inne gniazdko w modemie na rj11? Jeśli tak to przepnij tam kabel, zrestartuj modem i sprawdź.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 01-11-2013, 21:53   

Kriso napisał/a:
wczoraj do końca dnia miała zostać przeniesiona usługa z Netii do UPC, ale telefon stacjonarny nie ma sygnału po podniesieniu słuchawki (wpięty jest do modemu),

Winien być do rj 11, do portu 1, zresztą możesz to sprawdzić w modemie, logujesz się do niego, nie podając żadnych danych, po prostu LOG IN klikasz, wybierasz zakładkę VOICE i tam na dole powinno być LINE 1 READY.
Kriso napisał/a:
natomiast jak dzwonię na mój numer stacjonarny to w komórce słyszę sygnał, że działa (sygnał połączenia), ale telefon stacjonarny nie oddaje dzwonka, co jest?

Dzwonisz na pocztę głosową w UPC na swój numer, po 10 sygnałach (o ile dobrze pamiętam, bo zaraz wyłączyłem tą funkcję poczty głosowej) odezwie się poczta na Twoim koncie, ze możesz zostawić wiadomość.
zygikuleczka napisał/a:
zrestartuj modem i sprawdź

Dla pewności, zresetuj modem przyciskiem z tyłu obudowy (RESET EMTA), powinien pobrać nowego konfiga.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: