Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Wifi
Autor Wiadomość
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 02-06-2013, 20:58   

Tam sie dodaje maci urzadzen, ktore mozna dopuszczac. Taki zbior wyjatkow od reguly, ktora jest filtracja. Haslo / zabezpieczenie ustawilas na brak? wtedy bedzie wiadomo czy w ogole zadziala...
_________________
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 03-06-2013, 10:49   

jak sie podlanczasz pod siec to wcisnij magiczny guzik epg czy cos takiego na e na samym poczatku i bedzie ci dodawac sprzet po wi-fi zabezpieczenie takie w liveboxie. za kazdym razem gdy dodajesz komputer/tablet/smartfone musisz wcisnac ten guzik wpisac haslo i sie podlaczysz inaczej nie da sie.
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 03-06-2013, 17:26   

Beny nie kapuje ;P

zyg. nie mam czegoś takiego jak brak :/ ale mam tez taka opcje jak wyczyść i ona :

Aktualne parametry zostaną wyczyszczone z pamięci i zostaną przywrócone ustawienia domyślne. Zmiana ta odniesie skutek po ponownym uruchomieniu.

Tylko jak to kliknę to nie będe musiała od nowa konfigurować? :]
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4702
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-06-2013, 17:34   

beny8989 napisał/a:
jak sie podlanczasz pod siec to wcisnij magiczny guzik epg czy cos takiego

Chyba WPS

@LoLekOo
Takim sposobem guzik zrobisz,
jaki to LB, jaka wersja....?.
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 03-06-2013, 17:45   

wyglądem odpowiada wersji 2.0 ale nw czy to ta bo nie mogę znaleźć na lb

[ Dodano: 03-06-2013, 18:49 ]
lecz może to być wersja 1.0 bo mam go już ładnych pare lat :]

[ Dodano: 03-06-2013, 18:50 ]
dokładnie 5 :D
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4702
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-06-2013, 18:05   

To zapytam tak:
wersja 3.0
http://blog.orange.pl/tec...le-mozliwosci/#
wersja 2.0
http://www.benchmark.pl/a..._2.0-33082.html
wersja 1.0 i 1.1
http://pl.wikipedia.org/wiki/Livebox
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 03-06-2013, 18:09   

N ajbardziej zbliżony do 1.1 tylko bez napisu orange bo wtedy neostrada oddzielnie byla ;]
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4702
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-06-2013, 18:13   

Spróbuj tego
http://www.orange.pl/kid,...elparticle.html
W zestawie od TP powinna być jeszcze płytka CD do tego sprzętu, tam też jest program do zainstalowania LB.
tu następne
http://www.orange.pl/kid,...elparticle.html
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 03-06-2013, 18:19   

ok może i na laptopa zadziała nie mam teraz jak sprawdzić.. ale jak bym chciała się połączyć przez tel, czy playa to jak? :]
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4702
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-06-2013, 18:27   

LoLekOo napisał/a:
ale jak bym chciała się połączyć przez tel, czy playa to jak? :]

Tylko komputerem to zrobisz!, bo musisz skonfigurować to wszystko po kablu, a dopiero potem jak wifi będzie działać to możesz się łączyć telefonem.
Z Play to nie zadziała, bo nie da się w ten sposób połączyć ze stroną konfiguracyjną LB, działa to tylko przez połączenie kablowe i tylko lokalne.

By Ci pomóc nie można Ci tłumaczyć wszystkiego jak co, gdzie, w jaki sposób wpisać, albo co gdzie nacisnąć by LB zapisał dane lub coś w tym stylu, bo będziemy tak sobie pisać 2 lata.....
Albo pogadaj z kimś ze sklepów komputerowych, oni są oblatani i odpłatnie Ci to ustawią (zajmie im to nie więcej niż kilka minut, a koszt nie powinien przekroczyć 50 zł) tak będzie najszybciej i najwygodniej dla Ciebie, bo tak będziemy sobie gadać jak ślepy z głuchym o kolorach.
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 03-06-2013, 18:36   

Pal licho a jakbym zformatowała obydwa kompy i na 1 od nowa zainstalowala lb to i tak bym musiała tak robić tzn skonfigurować przez kabel i tp

[ Dodano: 03-06-2013, 19:38 ]
Ok Ok dzięki za pomoc :]
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 03-06-2013, 18:45   

LoLekOo napisał/a:
zyg. nie mam czegoś takiego jak brak :/

Przy polu wyboru "zabezpieczenia" powinno być brak. Tak żeby wyłączyć pytanie o hasło, to samo z filtracją maców. Jak już to zrobisz spróbuj zwyczajnie się połączyć-nie powinno być wtedy żadnych przeszkód. Tylko nie resetuj LB tym guzikiem pod spodem bo wymazujesz wszystkie ustawienia tym.
KOCUREK1970 napisał/a:
W zestawie od TP powinna być jeszcze płytka CD do tego sprzętu, tam też jest program do zainstalowania LB.
tu następne

Tylko po co skoro LoLekOo, ma dostęp do LB.
_________________
Ostatnio zmieniony przez zygikuleczka 03-06-2013, 18:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 03-06-2013, 18:48   

Działa ! po kliknięciu tego magiczne przycisku i wpisaniu wepa polaczyl mi sie telefon :)
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 03-06-2013, 18:48   

No czyli nie wyłączałaś filtracji MAC wcześniej.
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 03-06-2013, 18:50   

Poprostu ją zpowrotem włączyłam ;D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: