Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Wifi
Autor Wiadomość
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 02-06-2013, 19:59   Problem z Wifi

Witam. mam problem z wifi. Mianowicie zmieniałam hasło bo wcześniejszego nie znałam, potem były problemy z konfiguracją ale zadzwoniło się do neosrady, z Panią przez telefon natworzyliśmy, wysłała mi hasło na telefon wpisałam, zkonfigurowałam, miodzik. A otóż nie, mimo poznanego hasła nie można się połączyć z internetem przez wifi. Próbowałam przez konsolę, telefon i tablet. Wyskakuje komunikat informujący, że nie można się połączyć.Tzn wyskakuje jakby wszystkie hasła były poprawne i niby zapamiętuje ale nie działa i nie łączy się. Bardzo mi na tym zależy gdyż mam zamiar formatować komputer a potem bym nie miała go jak do neta podłączyć. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 02-06-2013, 20:33   

Może masz włączoną filtrację urządzeń w swoim routerze. Napisz co to za sprzęt. Livebox może?
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 02-06-2013, 20:38   

TAk to livebox.
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 02-06-2013, 20:50   

To podłącz się przez kabel rj45 do niego. Wejdz do panelu administracyjnego LB (192.168.1.1) i wyłącz filtrację MAC

http://andrewjar.cba.pl/images/livebox_1.png

kropka przy wyłącz i zapisz. Po tym powinno dać się połączyć przez wifi.
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 02-06-2013, 20:53   

A muszę się podłączać przez kabel? Nw czy go mam w tych sprawach jestem nieobeznana delikatnie mówiąc. ;] A.. i jak to zrobię będzie potrzebna wtórna konfiguracja?? Wiem że mogę normalnie się zalogować na stronę liveboxa ;]
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 02-06-2013, 20:56   

LoLekOo napisał/a:
Wiem że mogę normalnie się zalogować na stronę liveboxa ;]

A no to jak możesz się zalogować to ok. Zrozumiałem, że nie możesz i dlatego propozycja podłączenia przez przewód. Sprawdź zatem jak ta filtracja wygląda.
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 02-06-2013, 21:02   

MAm filtrowanie adresów MAC włączone. I w zakładce sieć bezprzewodowa mam coś takiego:
Adres MAC: Wyłącz Włącz (zaznaczone włącz)
a pod spodem edytuj liste filtrów MAC
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 02-06-2013, 21:07   

To wylacz, zapisz i sprawdz czy jest okej.
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 02-06-2013, 21:15   

JEst tak: Trwa uwierzytelnianie/Rozłączono/Zapamietano/ i koniec ale już coraz bliżej bo teraz mam opcje na komórce połącz a wczesniej miałam tylko zapomnij/anuluj
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 02-06-2013, 21:17   

Jak sie zapisały ustawienia to zresetuj LB poprzez odl.zasilania.
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 02-06-2013, 21:18   

Mam taki g uziczek do resetowania go i to właśnie zrobiłam ale nie pomogło
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 02-06-2013, 21:21   

Ten guzik to ustawienia fabryczne przywraca wiec on nie jest nam teraz potrzebny. odl. na chwile zasilanie a potem sprawdz czy masz filtrowanie macow wylaczone.
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 02-06-2013, 21:32   

To samo.. ale jak próbowałam przez playstation to nie wyszło jak zawsze, że nie prawidłowy klucz tylko, że przekroczono czas łączenia czy cos w tym stylu

[ Dodano: 02-06-2013, 21:37 ]
I nadal mam że obojętnie jakie hasło wpiszę to zapamiętuje i próbuje niby się połączyć..
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 02-06-2013, 21:41   

to wylacz calkiem te zabezpieczenia na chwilę. Wybierz na "brak", zapisz, zresetuj tj. odl.zasilanie i wtedy sprawdz.
_________________
 
 
LoLekOo 
Klikacz

Dołączyła: 02 Cze 2013
Posty: 17
Wysłany: 02-06-2013, 21:53   

znalzłam coś takiego, że jak wzięłam edytuj tam pod mac co wczesniej pisałam jest takie coś:
Zezwalaj na dostęp do sieci bezprzewodowej tylko komputerom z listy.
Odmawiaj dostępu do sieci bezprzewodowej komputerom z listy.

to pierwsze jest zaznaczone.

klikam anuluj (zeby nic nie bylo) i zasotosuj lecz wtedy wyskakuje error :<
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: