Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwny problem z internetem
Autor Wiadomość
bamboo8 
Klikacz

Dołączył: 05 Maj 2013
Posty: 1
Wysłany: 05-05-2013, 12:53   Dziwny problem z internetem

Witam posiadam internet z Netii na kablach TPS'y oraz router TP-linka .

Internet to 10 mb/s

Poza tym posiadam 2 komputery podłączone kablem eth do routera oraz jednego laptopa łączącego się przez wi-fi.
Na routerze wszystkie diody są zapalone tak jak powinny ( włącznie z "Internet").

Problem polega na tym, że nie mam dostępu do internetu na obu komputerach podłączonych do routera kablem natomiast na laptopie, który łączy się przez wi-fi internet jest (z niego piszę)

Resetowałem modem, komputery, zmieniałem kable lecz nadal to samo, gdy klikam na centrum udostępniania i sieci i wykonuje "Rozwiąż problemy" pokazuje mi że mam odłączyć router na 10 s a potem podłączyć robiłem tak lecz nic . Dodam że posiadam Windows 7 na wszystkich komputerach. DhCP jest włączone Ipv6 wyłączone a uzyskiwanie adresu ip na automatycznie.
Dodam, że czasami gdy robie "Rozwiąż problemy" wyskakuje mi "Karta sieciowa Połączonie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP." Dziś około godziny 3:00 wszystko jeszcze działało położyłem sie spać i około godziny 13:00 włączyłem komputer lecz internetu nie było. Nie mam antywirusa ani zapory.

Jakieś pomysły ?
 
 
miaucoon 
light master

Dołączył: 20 Maj 2011
Posty: 140
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-05-2013, 14:35   

A co wykazuje Ci ipconfig?

Dostajesz prawidłową adresacje i DNSy?

Możesz spróbować wpisać na sztywno w ustawienia sieci googlowe DNSy i zobaczyć czy problem nie przejdzie.
 
 
segar 
Klikacz

Dołączył: 14 Lut 2014
Posty: 3
Wysłany: 14-02-2014, 15:38   

Wpisz w konsoli ipconfig i napisz co wyskakuje.
 
 
Renka 
Klikacz

Dołączyła: 18 Mar 2014
Posty: 11
Wysłany: 18-03-2014, 22:00   

też miałam taki problem, wezwałam informatyka
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 19-03-2014, 23:54   

Najlepiej w routerze wpisać mac karty sieciowej komputerów w DHCP SERVER i każdemu z osobna przypisać IP z puli wewnętrznej, i wtedy zawsze dany komputer będzie miał to samo IP nadane przez router.
_________________
 
 
Renka 
Klikacz

Dołączyła: 18 Mar 2014
Posty: 11
Wysłany: 16-04-2014, 13:42   

napisz/zadzwon do serwisu - oni po to są żeby pomagać!
 
 
pugilares 
classic master

Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 282
Wysłany: 23-08-2014, 19:03   

Masz "internet z Netii na kablach tepsy i router TP Linka". Jakie masz urządzenie od Netii? Obawiam się, że modemorouter. Prawdopodobną przyczyną problemów może być to, że urządzenie od Netii ma ustawiony podobny zakres numeracji po DHCP, co TP Link. Należy zrezygnować z TP Linka i korzystać z modemoroutera od Netii. Ew. przełączyć modemorouter w tryb bridge, tak aby działał jak sam modem.
_________________
 
 
Mordimer 
light master

Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 72
Wysłany: 31-08-2014, 15:18   

Od Netii nic nie ma. Wystarczy TP-Link
 
 
Knagan 
Klikacz

Dołączył: 24 Mar 2011
Posty: 11
Wysłany: 12-06-2015, 10:25   

Dobra rada: "zadzwoń do serwisu" :P Akurat tam to oni wiedzą najmniej :D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: