Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lista TV współpracujących z mediamodułem CI+ UPC
Autor Wiadomość
jerzu 
light master

Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 130
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-01-2018, 09:22   

szczepaniu napisał/a:
Masz to samo firmware co ja w blaupunkcie. Zrób mu fabryczne ustawienia wyszukaj po sieci i przestaw date z automatu na strefe czasową na 00:00 a pozniej włóż moduł.


U mnie nie ma strefy czasowej "auto". Jest wybór np. +1, 0, -1.
Odprawiałem wszystkie cuda nad nim i nic to nie daje.
_________________
 
 
 
lexer
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2018, 18:24   

Sony XD 9305-dziala komuś moduł w tym telewizorze??
 
 
szczepaniu 
light master

Dołączył: 22 Lut 2017
Posty: 61
Wysłany: 23-01-2018, 20:59   

Bedzie działać tv jest certyfikowane przez UPC ;)
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 24-01-2018, 09:16   

szczepaniu, czy mógłbyś podać listę na której jest ten TV, przyda się to na przyszłość.
Najwyższy na liście UPC, jaki ja znalazłem to XD8305. :cry:
lexer napisał/a:
Sony XD 9305-dziala komuś moduł w tym telewizorze??

Jeżeli Twój TV, w Menu wyszukiwania programów, ma wybór operatora UPC to jest kompatybilny.
:arrow: >>>>>
_________________
 
 
mates21 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 212
Wysłany: 06-03-2018, 18:05   

W szukajce nie znalazlem wiec spytam: sprawdzal ktos czy na TV firmy SMARTTECH dziala modul?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5400
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 06-03-2018, 19:33   

mates21 napisał/a:
sprawdzal ktos czy na TV firmy SMARTTECH dziala modul?

Zamów zdalnie i zobacz - nie zadziała oddasz moduł.
Ten tv ma szukanie DVB-C (pasmo KABLOWE)?
Ma gdzieś na liście szukanie po operatorze?
_________________
 
 
mates21 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 212
Wysłany: 06-03-2018, 19:43   

KOCUREK1970, w moim wypadku odwrotnie :D modul mam, ale TV sie popsul i szukam nowego. Znalazlem w promo carrefoura 40" za 799zl FHD, ale firma krzak (smarttech)i nie wiem jak z modulem a kupowac TV tylko do sprawdzenia...
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5400
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 06-03-2018, 19:47   

Idź do sklepu i sprawdź co ma w menu!
Choć śmiem wątpić by zadziałał moduł z tym tv.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 06-03-2018, 22:33   

mates21 napisał/a:
W szukajce nie znalazlem wiec spytam: sprawdzal ktos czy na TV firmy SMARTTECH dziala modul?
Jeżeli chodzi o Smarttech LE-4019N:
"Produkt wyposażony w tunery DVB-C. Posiada złącza: CI+"

Moduł pewno zadziała, problem w tym jak wygląda automatyczna aktualizacja programów w przypadku jak UPC zrobi jakieś zmiany na MUXach oraz jak jest z "trzymaniem" uprawnień.
Czy po wyszukaniu programów, np. po dwóch dniach nie zobaczymy komunikatu "sygnał zakodowany" lub jakiś program nam zniknie z listy i tylko nowe wyszukanie naprawi program.
_________________
 
 
mates21 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 212
Wysłany: 06-03-2018, 23:42   

Pitrek, wlasnie o ten model mi chodzi. Ostatnio mialem Hyundai, ktory byl na liscie upc jaka jest dostepna na ich stronie (ze wspiera modul), ale wlasnie byla czesto sytuacja o jakiej piszesz - dzialalo wszystko ok by nagle po tygodniu zniknal jakis kanal lub nawet cala lista. Wtedy pomoglo tylko ponowne strojenie.
Jutro kupie i sprawdze tego smarttech'a. Gorzej jesli zadziala a nagle za tydz nie i TV juz nie oddam...
 
 
mkw 
Klikacz

Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 9
Skąd: W-wa
Wysłany: 07-03-2018, 11:26   

Cześć,

Chciałem potwierdzić, gdyby ktoś, kiedyś szukał, że Sharp LC-40CFG6022E współpracuje z modułem CI w UPC. Reszta objawów jak to dla niecertyfikowanego tv, niepełne EPG i zdublowanymi opisami ale z polskimi znakami.

Gdyby ktoś chciał się podzielić "mykiem" jak w tym TV wejść w tryb serwisowy albo jak dotrzeć do "copy mode", żeby zrzucić listę programów na usb i sobie posortować. Wszelkie info jakie znalazłem w sieci, niestety nie działa a zmiana kolejności programów w tym modelu to... ja już dziękuję, postoję.

Pozdrawiam

Edytowane
Ok. Co do drugiej części to znalazłem coś, czego jeszcze nie przetrenowałem. Dla modeli LCD od 2016.

1.Press the Menu button and then the right arrow button on the your remote, and then arrow down to the Sound settings. Arrow right and enter the Advanced Audio Settings, and arrow down to the Balance section. Make sure it is set to 0.
2.Type "1969" on your remote. Your TV will leave the menu screen, and a green "M" will appear in the upper left corner of your screen.
3.Press the Menu button to access the service menu. The 'Factory' tab at the top will be highlighted in yellow.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 07-03-2018, 14:04   

mkw napisał/a:
... EPG i zdublowanymi opisami
Niestety podwójne opisy do 3,5 dnia muszą być :arrow: bo tak nadaje UPC.

Ciekawi mnie z jaką numeracją miałeś programy zaraz po ich wyszukaniu.
Powinna być :arrow: wg UPC.
_________________
 
 
mkw 
Klikacz

Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 9
Skąd: W-wa
Wysłany: 07-03-2018, 14:35   

No właśnie nie jest taka. Generalnie moduł był włożony, już po tym jak wyszukałem sygnał i nadal mam na pierwszych trzydziestu pozycjach kanały niekodowane a lista kanałów kończy się w okolicach 300, później mam radio.
Dlatego szukam opcji eksportowania kanałów z tego modelu.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 07-03-2018, 14:48   

Czyli kolejność wg MUXów, a powinien wg listy UPC. Radio jest już dostępne przy szukaniu wg UPC.

Powinieneś szukać programów wg zaleceń UPC, czyli z z podaniem parametrów dla Warszawy: ID sieci: 43152 i częstotliwość: 554000 kHz.
I musi :arrow: się udać.

Może to będzie pomocne.
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=175656#175656 (ten i kolejne posty)
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=165864#165864
_________________
 
 
mkw 
Klikacz

Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 9
Skąd: W-wa
Wysłany: 07-03-2018, 15:05   

Dzięki, znam tematy. Zanim się zarejestrowałem dość dogłębnie przewertowałem forum pod kątem interesujących mnie informacji. Pewnie po zastosowaniu podanych parametrów będzie jak na dekoderze ale docelowo chciałbym mieć po swojemu. Wrócę do domu, to będę się bawił, wczoraj po instalacji nie było już na to odpowiednich warunków, bo dzieci się dorwały do bajek:)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: