Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lista TV współpracujących z mediamodułem CI+ UPC
Autor Wiadomość
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 31-07-2017, 10:37   

Już wpisałem wszystko jak trzeba i nic .... ale jeszcze będę próbował bo to dziwne że tv z tego roku i nic nie wyszukuje po operatorze UPC . Natomiast nie mam w menu żadnego wyboru kraju dla kanałów cyfrowych , wiec nawet na te CZECHY nie mam jak zmienić , no chyba że to zmienia się podczas wstępnej konfiguracji tv , bo po skonfigurowaniu go i normalnym działaniu nie ma wyboru kraju dla kanałów tv
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-07-2017, 11:39   

czarek77 napisał/a:
no chyba że to zmienia się podczas wstępnej konfiguracji tv
Dokładnie tak.
Było o tym: :arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=186220&highlight=czechy#186220
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 31-07-2017, 11:46   

Pitrek kochany ,,,, czy jeśli przywróce tv do ustawien fabrycznych to wróce do konfiguracji od nowa ??? czy to tylko przywróci wartości tv w suwakach ostrości , motion plus itd. ?????
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-07-2017, 11:54   

Nie chodzi o przywracanie fabryczne, bo to faktycznie resetuje ustawienia obrazu, dźwięku itp. i tego nie rób.

Chodzi o "wstępną konfigurację".
Tak ogólnie nie zmieniaj kraju, zostaw Polska.

Problem w tym, że na operatorze UPC, TV nic Ci nie znajduje i to trzeba "rozgryźć". Nie wiem czemu Ci nie działa nie widzę tego, gdzieś musi być błąd.
Może skontaktuj się na PW z misiek122, bo jemu na innym modelu serii "MU" działa:
misiek122 napisał/a:
Potwierdzam. Mam Samsunga 49mu8002 i to samo, brak możliwości wyeksportowania listy kanałów przy wybraniu opcji "po UPC".


[ Dodano: 31-07-2017, 13:00 ]
czarek77 napisał/a:
Już wpisałem wszystko jak trzeba i nic

Po takim wyszukaniu, gdy nic nie znajduje, spróbuj dodać jakiś MUX ręcznie:
Ustawienia >Nadawanie> Ustawienia eksperckie> Ręczne strojenie> Dostrajanie kanałów cyfrowych>Nowy

Czy wtedy programy są, jaka jest ich numeracja, czy wg. UPC, czy są polskie litery w EPG.
_________________
Ostatnio zmieniony przez Pitrek 31-07-2017, 12:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 31-07-2017, 12:01   

A jak wrócic do konfiguracji początkowej ?? reset tv ?? jak ? bo w Samsungu innym 7 letnim było to przytrzymanie na pilocie przycisku chyba INFO przez pare sekund ,,,, a w tym nowym modelu jak to zrobić ??
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-07-2017, 12:05   

czarek77 napisał/a:
chyba INFO przez pare sekund
W starszych samsungach to jest Info o jakości i sile sygnału DVB-C.

Konfiguracja to było :System>Ustawienia, ale to Ciebie nie dotyczy, nie zmieniaj kraju.
Sprawdź to wyszukiwanie, może daj jakieś zdjęcia?

Już nawet ściągnąłem instrukcję do Twojego TV:
:arrow: http://downloadcenter.sam....1_170621.0.pdf ale coś mało informacji w niej.

Na temat szukania to tyle:
Ustawienia > Nadawanie > Ustawienia automatycznego strojenia > Automatyczne strojenie

Najlepsza jest informacja w instrukcji: Dodatkowe informacje dotyczące funkcji Rozpocznij konfigurację można znaleźć w instrukcji obsługi telewizora.
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 31-07-2017, 12:49   

Załapało na upc , znalazło 217 kanałow cyfrowych gdzie przy pełnym szukaniu było 292 ,,, po skanowaniu przez operatora UPC nie mam aktywnej funkcji dostrój kanały i nie mogę nic dostroić , natomiast Epg ma Polskie ogonki , musze teraz sprawdzić czego nie wyszukało , może to co mnie interesuje już jest a skan pominął jakieś smieci , radio i kanały techniczne
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-07-2017, 12:56   

czarek77 napisał/a:
Załapało na upc , znalazło 217 kanałow cyfrowych... musze teraz sprawdzić czego nie wyszukało , może to co mnie interesuje już jest a skan pominął jakieś smieci , radio i kanały techniczne
Masz wszystko co trzeba, nic nie brakuje. Dokładnie tak jak napisałeś, przy szukaniu po UPC nie ma śmieci typu duble SD, DownLoad, Test no i nie ma radia :sad: .

Lista programów jest :arrow: zgodna z numeracją UPC.

Nie masz tego :?: : "Ustawienia > Nadawanie > Ustawienia eksperckie > Ręczne strojenie > Dostrajanie kanałów cyfrowych"

Ważna sprawa, napisz co było źle i co zrobiłeś, że jest dobrze. :!:
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 31-07-2017, 13:25   

Wydaje mi się że wpisywałem parametry jak trzeba , nawet wczoraj skanowałem po UPC około 18 i nic nie znalazł telewizor ,,,, dziś załapało za 2-3 razem , dziwne ale działa ok , opisy po POLSKU i nawet jest teraz pętla kanałów , mogę wracać od końca do początku , czyli będąc na ostatnim wskakuje na pierwszy kanał . Natomiast brak kopiowania listy ulubionych na pendriva
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-07-2017, 13:34   

czarek77 napisał/a:
..dziś załapało za 2-3 razem , dziwne ale działa ok ... Natomiast brak kopiowania listy ulubionych na pendriva

No faktycznie dziwne, czyli nie dowiemy się co było źle. :P
No niestety to wielka wada serii "MU" i QE". :evil:
misiek122 napisał/a:
Pitrek napisał/a:

Może zrób sobie listę "ulubionych", nie zmieni to numeracji programów, ale przełączając programy CH+, CH- (góra/dół) będziesz poruszał się tylko pomiędzy Twoimi programami.

No właśnie pozostaje albo:
1. mieć ulubione + automatyczna aktualizacja, ale z nie swoją numeracją, albo
2. swoją kolejność i zawartość w liście kanałów, ale samemu bawić się przy każdej zmianie w UPC (dodanie, odjęcie kanałów).


Teraz wiesz na czym stoisz: "UPC" albo "PEŁNY", wybór należy do Ciebie.
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 31-07-2017, 14:18   

Więc tak ustawiłem ulubione około 73 kanały , ustawiłem kolejność według gustu i tak zostawię , zobaczę jak będą jakieś zmiany w kanałach jak to będzie działać .....
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-07-2017, 14:26   

czarek77 napisał/a:
Więc tak ustawiłem ulubione około 73 kanały , ustawiłem kolejność według gustu i tak zostawię , zobaczę jak będą jakieś zmiany w kanałach jak to będzie działać .....

Nie chcę zgadywać. Nie napisałeś, czy zostawiłeś "PEŁNY", czy "UPC".
Jeżeli "PEŁNY" to polecam program "ChanSort":
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=186183&highlight=#186183
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 31-07-2017, 14:46   

zostawiłem UPC bo fajnie teraz pokazuje opisy z Polskimi literami ... wniosek - jak ma operatora UPC to musi działać za którymś tam razem załapie wyszukiwanie
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3870
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-07-2017, 15:01   

Teraz to działa na bieżąco aktualizacja programów. Nawet podczas oglądania, jak coś UPC zmieni to się samo zaktualizuje, nic nie trzeba robić.
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 22-08-2017, 08:27   

A może ktoś spotkał się z małymi przeskokami obrazu ? np. ma meczu piłka leci górą i jakby dostała małego przyśpieszenia albo np. na innym kanale hd reporter zmienia spokojnie miejsce relacji i też coś obraz lekko mrygnie :lol: Przy oglądaniu filmu z youtuba czy przeglądarki w tv i filmu 4k nawet , nic takiego nie występuje ,nawet szybka akcja w filmie np./ Polsat czy TVN jest ok . Tuner tv nie wyrabia ? Modul CI wariuje ? Telewizor ustawiony bez dopalaczy , nowy model Samsunga z tego roku , soft wgrany najnowszy , do modułu też . Mam go od trzech tygodni i teraz jest to mniejsze ale zastanawia mnie czy to winny tv czy coś innego . Sygnał UPC 100/100 . Mecze mają jakiś inny rodzaj kompresji ? czy to live czy powtórki ?? niż filmy ? bo to dziwne że mecz ma przeskoki w obrazie a na tym samym kanale ffilm z szybką akcją idzie idealnie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: