Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lista TV współpracujących z mediamodułem CI+ UPC
Autor Wiadomość
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 16-07-2017, 10:59   

qb4hkm napisał/a:
Czy ktoś wypróbował moduł CI+ z TV Samsung UE50H5500AW?

Działa bez problemu, kiedyś na liście UPC była seria :arrow: "F", później "H", później oba zniknęły.

Lektura :arrow: do poczytania o serii "H".
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 18-07-2017, 15:35   

Jeśłi komuś to pomoże to powiem że na TV SAMSUNG LE32C550 moduł działa super , nie mogę ustawić Polskiej czcionki w epg , a zegar jest godzine do tyłu . W menu modułu kombinowałem ze zmianą kraju np., Węgry , Austria ale to nic nie daje , a zmian czasu ręcznie powoduje rozjechanie się info o aktualnym programie . Ale samo działnie modułu ok nawet z aktualizowałem soft do niego i działa jak ta lala .
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 18-07-2017, 15:57   

Kraj nadawania programów: Czechy i polskie znaki się znajdą.
Czas ustawiony ręcznie, kombinacja strefy czasowej GMT+1, GMT+2 i DST, tak aby czas się zgadzał w EPG.

:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=118518&highlight=#118518
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=118524&highlight=#118524
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 18-07-2017, 16:07   

O tych Czechach to czytałem ale w menu modułu nie mam wyboru na Czechy , ustawiac na te Czechy gdzie dokładnie ? napisz mi staremu krok po kroku bo może nie łape dobrze tego tematu :mrgreen:
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1980
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 18-07-2017, 16:09   

Kraj zmieniasz w menu tv oczywiście.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 18-07-2017, 16:09   

Zmiana kraju w "Menu CI" nic nie daje, tu chodzi o kraj nadawania programów cyfrowych.
Menu kanał:
Kraj
Kanał cyfrowy: Zmiana kraju dla kanałów cyfrowych.

Tak w ogóle to zapoznaj :arrow: się z tym, tam jest dużo informacji o samsungach.
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 18-07-2017, 16:31   

W głównym menu mam wybór przy opcji antena - ustawione na kablowe , niżej jest kraj , programowanie auto , ręczne opcje wyszukiwania kablowego , lista kanałów . Jak wejde w kraj przy menu antena i zmienam na CZECHY to po zmianie jest info - kraj dla kanałów analogowych zmieniono na Czechy ...natomiast W menu plug&play zmieniam czas , język . Przed instalacją modułu szukałem kanałów na trybie szybkim po w pisaniu częstotliwości i numerze ID dla mojego wojew. ( łódzkie ) i nic tv nie wyszukał tylko na pełnym znalazł około 300 kanałów i po tym szukaniu moduł był instalowany
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 18-07-2017, 17:00   

czarek77 napisał/a:
Przed instalacją modułu szukałem kanałów na trybie szybkim po w pisaniu częstotliwości i numerze ID dla mojego wojew. ( łódzkie ) i nic tv nie wyszukał

Starsze Samsungi :arrow: niż seria "F", właśnie tak mają (pkt. 2.).

:arrow: http://forum.mediaswiat.p...samsungi#138939

Plug & Play zostaw, bo to jest konfiguracja wstępna. Nie trzeba tego już robić.
Zmień tylko kraj, ale dla programów cyfrowych nie analogowych, niestety do kasuje listę programów i trzeba szukać na nowo.
- Menu
- Kanał
- Antena: kablowa
- Kraj: Kanał cyfrowy: Zmiana kraju dla kanałów cyfrowych. -> Czechy
No i później trzeba znaleźć programy.
- Automat. programow.
- Źródło sygn. antenowego: Kablowa
- Źródło kanału: Cyfrowy
- Tryb wyszuk.: Pełne (niestety)

- Opcje wyszukiwania kablowego
- Częst. początkowa / Częst. końcowa = 110/890 MHz
- Modulacja: 256QAM
- Przepływność: 9600 kS/s
_________________
 
 
czekker 
easy master

Dołączył: 21 Lut 2014
Posty: 33
Wysłany: 26-07-2017, 18:46   

`Kuchenny` TCL F22B3914R :D
Brak na liście UPC, ale działa bez problemu (EPG także).
Po włożeniu modułu pierwsza autoryzacja ok, ale pojawił się komunikat o wygasłym (?) kluczu - po przeklikaniu, było info o nowej wersji oprogramowania, po zatwierdzeniu ruszyła aktualizacja, potem jeszcze raz autoryzacja i sukces :mrgreen:

_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 29-07-2017, 18:05   

Właśnie testuje SAMSUNGA UE40MU6472 na module CI od UPC , instalacja przez pełne wyszukanie pasma . Moduł zaktualizował się szybko i po dezaktywacji wszelkich dopalaczy obraz i dźwięk super . Nie słuchajcie różnych głupot że w tym czy innym tv obraz smuży czy np. podczas meczu za piłką widać jakiś ogon :mrgreen:
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 29-07-2017, 19:30   

czarek77 napisał/a:
instalacja przez pełne wyszukanie pasma

Moim skromnym, subiektywnym zdaniem to błąd. Po "PEŁNYM" będzie brak polskich znaków (no chyba, że "Czechy", brak będzie automatycznej aktualizacji programów, jak UPC coś zmieni na MUXach, nawet się o tym nie dowiesz, zabraknie Ci zmienionego programu, a nowe się nie pojawią. Zaletą tego szukania jest możliwość eksportu listy programów.

Po wyszukaniu po operatorze: UPC, wszystko gra i buczy tylko nie można wyeksportować listy programów.
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=186166&highlight=49mu8002#186166
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=186220&highlight=#186220
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1980
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 29-07-2017, 19:40   

Cytat:
Po wyszukaniu po operatorze: UPC

Nie wszędzie jest taki wybór.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 29-07-2017, 21:20   

W tym jest.
_________________
 
 
czarek77 
light master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 57
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 30-07-2017, 09:09   

Przy ręcznej próbie szukania chcąć wpisać częstotliwość 55400khz nie mogę , jest na sztywno wybór 55000, 55500, 56000 ,54500 ,,, ID sieci zmieniam normalnie ręcznie , wybór operatora UPC , no chyba że w książeczce od Upc złe napisali parametry na ŁÓDZKIE .... chyba już zostaje mi tylko pełne szukanie pasma ,,,, Udało się ustawić WSZYSTKIE cyferki ale nic nie znajduje ,,,, natomiast czy musze ustawiac w innej opcji częstotliwości początkowe i końcowe ??? ale cóż po skanowaniu całego pasma kanały cyfrowe znajduje 292 , lista ulubionych skopiowana na pendriva , widocznie Samsungi tak mają że skan pełnego pasma daje odbiór wszystkich kanałów , ważne że moduł działa super i pozbyłem się tunera raz na zawsze ........
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 31-07-2017, 08:05   

czarek77 napisał/a:
chcąć wpisać częstotliwość 55400khz nie mogę , jest na sztywno wybór 55000, 55500, 56000 ,54500 ,,, ID sieci zmieniam normalnie ręcznie


Ja tu widzę, że wprowadzasz nie tę liczbę, ma być 554000 kHz (554 MHz) , a podajesz 55400 kHz (55,4 MHz), o rząd wielkości za mało.

Jeżeli chcesz skorzystać z szukania z operatora: UPC (moim skromnym zdaniem to powinieneś używać) do musisz podać cztery parametry: ID Sieci: 43167, częstotliwość: 554000 KhZ, Modulacja: 256 QAM, Szybkość symboli: 6900 kS/s.
Jedyną wadą takiego szukania jest brak możliwości eksportu listy kanałów, w najnowszej serii "MU" i "QE".

Tu poglądowe zdjęcia w moim samsungu, Twój jest dużo nowszy, ale powinno wyglądać to podobnie.




Szukając po "PEŁNY", Twój TV będzie zachowywał się ja stare serie: E, D, C.
Brak autoaktualizacji (temat rzeka, dużo by można pisać), brak polskich znaków w EPG (no chyba, ze Czechy), problemy z czasem przy zmianach letni/zimowy, nie wiem jak z podglądem obrazy w okienku EPG..

Przy szukaniu "PEŁNY", Może być pomijany dolny lub jakieś inne MUXy. Pomóc może: opcjach dodatkowych "Opcje wyszukiwania kablowego", podać minimalną i maksymalną częstotliwość zakresu przeszukania, najlepiej wpisać min: 110 MHz, a max: 890 MHz.
Jedyne zalety szukania "PEŁNY", to możliwość eksportu listy kanałów i posiadanie radia, żadnych innych zalet nie widzę.


Tutaj kolega misiek122 pisał o szukaniu w serii "MU":
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=186166&highlight=49mu8002#186166 (i następne)
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=186220&highlight=#186220 (i następne)
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: