Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lista TV współpracujących z mediamodułem CI+ UPC
Autor Wiadomość
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3512
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 10-04-2017, 13:21   

No cóż ja biedny mogę poradzić :oops: .

:mrgreen: Napisz do UPC żeby dołożyli Twój TV do listy:
:arrow: https://www.upc.pl/telewi...amodul-ci-plus/
_________________
 
 
dzesio 
Klikacz

Dołączył: 24 Lut 2017
Posty: 10
Wysłany: 11-04-2017, 21:57   

GDA napisał/a:
Pitrek napisał/a:
Baza wszystkich kompatybilnych TV w UPC

jak wszystkich?
mojego KDL-50W755 nie ma a działa


mojego też nie ma i pewnie naszych nie będzie na liście bo ich tunery nie tolerują zbyt mocnego sygnału, który je przesterowuje. MY już o tym wiemy ale UPC woli tłumaczyć, że nie kompatybilne zamiast wyregulować sygnał u klienta. zresztą technicy z UPC też nie wiedzą jak rozwiązać ten problem. znam to z doświadczenia i w końcu sam doszedłem w czym problem
 
 
rudy2k 
Klikacz

Dołączył: 10 Kwi 2017
Posty: 5
Skąd: Zabrze
Wysłany: 17-04-2017, 11:52   

Pitrek napisał/a:
Żeby było jeszcze ładniej, ustaw szerokości kolumn, posortuj po "Brand", niech "Brand" będzie pierwszą kolumną, druga: "Model or type name" itd. Można pozbyć się jakiś niepotrzebnych kolumn. Pomyśl co jeszcze i będzie fajnie.


Poprawiłem troszkę estetykę, mam nadzieję, że się podoba. Dokładnie mojego modeli niema , końcówka się różni ale mam nadzieje, że CI+ zadziała. W maju chcę wymienić mediaboxa ;]

Zrobiłem z tego google docs`a ale za młody na linki jeszcze jestem :(

UPC-CI+_kompatybilne.zip
Pobierz Plik ściągnięto 623 raz(y) 163,48 KB

 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3512
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 17-04-2017, 21:36   

Dzięki, teraz jest OK.
Najciekawsza jest obecność, jako certyfikowanych, starszych Samsungów serii "E", a usunięcie serii "F", "H" i "J". Jakaś holenderska "zaszłość":
LE32E420E2WXXH
UE40EH5000WXXH

A z ciekawości to jaki model masz?
_________________
 
 
rudy2k 
Klikacz

Dołączył: 10 Kwi 2017
Posty: 5
Skąd: Zabrze
Wysłany: 17-04-2017, 21:55   

Mój TV to UE32K5500AWXXH
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3512
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 17-04-2017, 22:26   

Literką "H" na końcu się nie przejmuj:
:arrow: http://forum.mediaswiat.p...2Awxx%2A#182998

To są te same TV, nawet soft jest taki sam, pobierz oba i sprawdź sumę kontrolną.
Tu przykład dla innego samsunga.
:arrow: http://forum.mediaswiat.p...ghlight=#174503
_________________
 
 
bart76 
Klikacz

Dołączył: 24 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 01-05-2017, 11:25   

Witam. Kupiłem rodzicom nowy tv UE40J5100. Używają do tej pory mediaboxa, ale chciałbym im wymienić na moduł ci. Czy ktoś mógłby potwierdzić, czy działa poprawnie z tym modelem tv. Nie chciałbym żeby mieli jakieś problemy i musiałbym robić kombinacje z ponowną wymianą na dekoder. Aha kanały cyfrowe z upc wykrył poprawnie ( podłączając antenę do tv), dają się przełączać, trochę działa reszta oczywiście zakodowane. Z góry dziękuję
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3512
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 01-05-2017, 14:14   

bart76 napisał/a:
UE40J5100

Na austriackiej stronie: :arrow: https://www.upc.at/fernse.../mehranschluss/
Zgodny jest: UE32J5000 i UE40J5170 i inne z serii "J5".
Są nawet zgodne z serii "4": UE**J4100.
To, że TV nie jest jest na liście UPC nie jest tak ważne, jak to, żeby miał wybór operatora: UPC, jakby nie był zgodny to firma Samsung nie pozwoliłaby sobie na taki manewr.

Na początku, na liście zgodności UPC były TV serii "F" (UE**F****AWXXN), ale właśnie tylko te z "N" na końcu. Później dołożono serię "H", ale dalej tylko te z "N" na końcu, czyli te przeznaczone na rynek beneluksu. Później usunięto wszystkie i zaczęły pojawiać się TV serii "J" przeznaczone na rynek Polski, te z "H" na końcu. Później usunięto serię "J". Teraz znowu UPC robi zamieszanie bo brakuje TV serii "K" z literką "H" na końcu (polskie), pojawiły się tylko te z "N".

U :arrow: Holendrów ten TV ma:
Ziggo-gecertificeerd Ja
UPC-gecertificeerd Ja
W ramce jest coś takiego:
_________________________________________________________
UPC gecertificeerde tv-toestellen zijn door UPC getest en geschikt bevonden voor Digitale Kabel TV & Radio en CI+ module (insteekkaart). Met een CI+ module kunt u digitale TV met HD-zenders direct ontvangen op uw TV zonder losse decoder.
_________________
 
 
Markus 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 35
Skąd: Skawina
Wysłany: 20-05-2017, 15:24   

Koledzy, przymierzam się do wymiany mojego samsunga 46F7000 na coś większego w okolicy 50". Bezwzględnie musi to być telewizor BEZPROBLEMOWO (tj. co najmniej tak jak mój) współpracujący z modułem UPC. Gdzieś obiło mi się o oczy, że Sony ma problem z za mocnym sygnałem. Co prawda nie wiem czy mam taki ale lepiej dmuchać na zimne. Czy coś polecacie?
_________________
 
 
didisoft 
light master


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 59
Skąd: Śląsk
Wysłany: 20-05-2017, 16:06   

Markus napisał/a:
Koledzy, przymierzam się do wymiany mojego samsunga 46F7000 na coś większego w okolicy 50". Bezwzględnie musi to być telewizor BEZPROBLEMOWO (tj. co najmniej tak jak mój) współpracujący z modułem UPC. Gdzieś obiło mi się o oczy, że Sony ma problem z za mocnym sygnałem. Co prawda nie wiem czy mam taki ale lepiej dmuchać na zimne. Czy coś polecacie?


Od niedawna mam Sony 49XE9005, który nawet jest na krótkiej liście UPC i wymieniłem Mediabox'a na kartę CI+. Przez dwa dni co kilka minut wyskakiwał "Brak karty" itp. Kilka telefonów na infolinię, umówiony technik. Ale nie dawało mi to spokoju, bo po dotknięciu modułu sygnał się rozkodowywał by po kilku minutach znów wyskoczył "Brak karty". Okazało się że moduł trzeba minimalnie docisnąć. Nie wiem czy to wina budowy modułu czy TV. Problem uważam za rozwiązany.
Od kilku dni zero problemów z kartą CI+. EPG działa, kanały można poukładać po swojemu. Przełączają się minimalnie wolniej niż na Horizon'ie, ale bez tragedii.
_________________
 
 
Alex147 
easy master


Dołączył: 12 Wrz 2016
Posty: 29
Skąd: 3-city
Wysłany: 25-05-2017, 12:38   

Philips 49PUS7101 - jest na liście UPC, faktycznie też działa. EPG działa poprawnie (tryb informacje od operatora), zmiana kanału to 2-3 sek. (minimalnie wolniej od Mediabox), czasem przy uruchamianiu pojawia się komunikat o wykonywaniu autoryzacji. Ogólnie działa bardzo dobrze.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3512
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 25-05-2017, 12:53   

Alex147 napisał/a:
Moduł CI+ zainstalowany, TV wykrył, jakaś aktualizacja...
Alex147 napisał/a:
... przy uruchamianiu pojawia się komunikat ...

Jaki masz soft modułu? Taki: "07.00.01.02.08.00" czy "07.00.01.02.04.00"?
_________________
 
 
carma83 
Klikacz

Dołączył: 14 Cze 2017
Posty: 2
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 14-06-2017, 11:27   

W pomocy UPC uzyskałem info, że mogę bez problemu zamówić drugi dekoder multiroom, czyli w sumie trzeci telewizor obsłużyć, poczytałem o Horizonie, Mediabox i włos się na głowie jeży (obecnie mam 2 bezproblemowe KAONy)
Czy MediaModuł UPC zadziała z:
Sony KDL-40EX700
lub
Manta LED2403
Ktoś z Was testował te modele?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3512
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 14-06-2017, 11:54   

Twój TV Sony 40EX700 :arrow: jest na holenderskiej liście TV, obsługujących MediaModuł CI+

:arrow: Jest także na austriackiej liście. Lista z sierpnia 2016 r :arrow: w PDFie
:arrow: Na szwajcarskiej też.

Podłacz TV do przewodu antenowego. Wyszukaj sobie programy cyfrowe i zobaczysz jak to u Ciebie wygląda. O 100%-owej zgodności TV z UPC będzie świadczyło, że przy wybraniu kraj: Polska, będzie wybór operator: UPC.
W Twoim przypadku przy szukaniu należy użyć opcji „Przeszukiwanie szybkie”. Opcje „Częstotliwość” i „Identyfikator sieci” należy ustawić zgodnie z :arrow: wytycznymi UPC.


O Manta LED2403 nic nie wiem.
_________________
 
 
qb4hkm 
Klikacz

Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 18
Wysłany: 11-07-2017, 15:02   

Czy ktoś wypróbował moduł CI+ z TV Samsung UE50H5500AW? W sąsiednim wątku ktoś powiedział że wystarczy żeby miał złącze i tuner dvb-c które ten TV posiada i powinno być ok.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: