Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
technicolor TC7200
Autor Wiadomość
gogol 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 29
Skąd: Warszawa-Sadyba
Wysłany: 15-02-2013, 22:35   

Kolego nie osiagniesz takich predkosci bo Twoje wi-fi w lapku nie dziala w trybie N
 
 
 
WujoFefer 
Klikacz

Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 3
Wysłany: 15-02-2013, 22:52   

gogol napisał/a:
Kolego nie osiagniesz takich predkosci bo Twoje wi-fi w lapku nie dziala w trybie N

Wiem, że nie działa. Sam wyłączyłem bo na N było niestabilnie, jest to opisane. Po to napisałem posta by dowiedzieć się czy ktoś ma podobne problemy z tym routerem tc7200. Chce odpalić N by działało stabilnie, bez zrywania łącza z tą, wg. mnie, akceptowalną szybkością 70Mb/s na WiFi.



No dobra, jakimś cudem udało mi się uzyskać w miarę stabilne połączenie na N ale transfery są niezadowalające. Ma speedtestach jest do 30Mb/s (zwykle 22-25Mb/s) a przy pobieraniu czegoś z internetu nie miałem więcej jak 3-4MB/s więc słabo. Wyniki są niewiele większe niż na moim starym 3-4 letnim zyxelu P320W z 802.11g.
_________________
 
 
tomatow 
Klikacz

Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 8
Wysłany: 16-02-2013, 12:45   

Dosłownie przed godziną wyszedł ode mnie technik UPC. Operacja zamiany techni-tfu-colora na Cisco EPC3212 zakończona powodzeniem.

Udało mi się to wywalczyć wysyłając wniosek o rozwiązanie umowy w ciągu 10 dni od zawarcia. Jako warunek wycofania wniosku podałem zamianę routera na wybrany przeze mnie model. Wyjątkowo pomocna Pani z działu utrzymania klienta poszła z tym do góry i dostała akceptację.

Wszystko zakończyło się pomyślnie i nie było większych problemów, więc jeśli jesteście świeżo po podpisaniu umowy i nie chcecie mieć tego badziewia to sugeruję takie rozwiązanie. Warto też dzwonić od razu na sprzedaż, żeby nie czekać na infolinii i zapisywać nazwiska konsultantów.
 
 
cil90 
easy master


Dołączył: 02 Lut 2013
Posty: 42
Wysłany: 16-02-2013, 12:57   

WujoFefer napisał/a:
Witam
-moc 100%,

Zmniejsz moc na minimum, nie będzie problemów ze stabilnością połączenia. Przepustowość przez to się nie zwiększy (teoretycznie)

JacekArtur napisał/a:
USB zablokowane na 100% Brak reakcji na dysk czy pendrive . Po uruchomieniu zaktualizował oprogramowanie do STD6.01.08 . Sieć wifi w zakładce zaawansowane karty wifi uparła się na NETHERLANDS i wyszarzała

Bardzo fajny post, dzięki :) Teraz wiem że wszyscy tak mają :P Nie przejmuj sie wyszarzeniem - admin UPC jak by sie zalogował ze swoim sposobem na tc7200 jest w stanie zrobić wszystko, a to co było szare i nie do kliknięcia, przestaje takie być :P To samo tyczy się USB dla nas niewidocznego w opcjach.

hsurim napisał/a:

1. w opcjach tego sprzętu, w zakładce WiFi mam 'fabrycznie' wpisany inny SSID, niż mnie widać (niż mam podany do logowania się) - dlaczego (?)

Czemu? Nie wiem. Ale SSID chyba możesz ustawić sam, tak samo jak częstotliwość pracy.

Moje problemy z tym routerem:

    - od czasu do czasu zrywa połączenie (od strony koncentryka)
    - łapie niemiłosierne lagi jak mu się ubździ
    - przy wyłączeniu i włączeniu czynność trzeba czasem powtórzyć bo eth się nie odpala :|
 
 
tomatow 
Klikacz

Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 8
Wysłany: 16-02-2013, 13:21   

hsurim napisał/a:

1. w opcjach tego sprzętu, w zakładce WiFi mam 'fabrycznie' wpisany inny SSID, niż mnie widać (niż mam podany do logowania się) - dlaczego (?)


Może patrzysz na ustawienia sieci 2.4 GHz a jesteś podłączony do 5 GHz lub na odwrót?
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 609
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 16-02-2013, 13:41   

Jak pisałem, 5 GHz mam wyłączone.
Patrząc w ustawienia 2,4 GHz, mam tam inny SSID niż mnie widać .
(w ustawieniach jest inny niż podany na nadruku do zalogowania się).
 
 
WujoFefer 
Klikacz

Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 3
Wysłany: 16-02-2013, 15:55   

Własnie udało mi się wydębić cisco EPC3925. TC7200 nawalał po całej linii a teraz z torrentem (dl 2-3MB/s) mam niskie pingi (około 40) i miejsce na filmy z youtube. Po prostu szał.
Mixed 2.4GHz kanały 4 i 8 na 802.11n i speedtest pokazuje koło 60-70Mb/s więc jest git. :)
_________________
 
 
patryk.r1 
Klikacz

Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 14
Wysłany: 16-02-2013, 16:04   

WujoFefer napisał/a:
Własnie udało mi się wydębić cisco EPC3925. TC7200 nawalał po całej linii a teraz z torrentem (dl 2-3MB/s) mam niskie pingi (około 40) i miejsce na filmy z youtube. Po prostu szał.
Mixed 2.4GHz kanały 4 i 8 na 802.11n i speedtest pokazuje koło 60-70Mb/s więc jest git. :)


ja na TC7200 mam ping 13 do 28
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 609
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 16-02-2013, 16:34   

patryk.r1 napisał/a:
(...) ja na TC7200 mam ping 13 do 28

A ja, jak do tej pory ... 5-10 ms.
Z resztą takie same miałem na (starym) modemie.
 
 
waldi198 
Klikacz

Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 2
Wysłany: 16-02-2013, 17:46   

witam
stałem się posiadaczem tego nieszczęśliwego TC7200 i niby chodzi on w miarę ok tylko że mam problem z torrentami bo jestem na nich niedostępny może mi ktoś powiedzieć co zrobić by być dostępnym? jak robię test w utorrent to porty mam zablokowane jak to odblokować ? za pomoc z góry dziękuje:)
 
 
marder 
plus master


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 14 Kwi 2010
Posty: 373
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 17-02-2013, 08:05   

waldi198 napisał/a:
mam problem z torrentami bo jestem na nich niedostępny może mi ktoś powiedzieć co zrobić by być dostępnym? jak robię test w utorrent to porty mam zablokowane jak to odblokować ? za pomoc z góry dziękuje:)

W opcjach utorrent'a i w ruterze włącz UPnP. Program wtedy sam przekieruje sobie porty.
 
 
waldi198 
Klikacz

Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 2
Wysłany: 17-02-2013, 18:02   

dzięki wielkie już się uporałem i :)
 
 
JacekArtur 
light master


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 84
Skąd: W-Wa
Wysłany: 17-02-2013, 22:58   

Jakaś karta katalogowa : http://www.technicolor.co...ays/emea/tc7200 Tutaj też coś znalazłem : http://www.dobreprogramy....zczy,39235.html
A tu oficjalny poradnik POPRAWY zasięgu sieci WIFI made in UPC POLSKA : http://obsluga-klienta.up...hnicolor-tc7200 A tu bonusik : oryginalna instrukcja czyli co nam wycięto :idea: http://przeklej.net/down/...95f30a4b6f.html
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 609
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 18-02-2013, 11:19   

Napisałem do UPC w sprawie rozbieżności pomiędzy danymi (do logowania wi-fi) w routerze a na naklejce. Odpisali mi w ten oto sposób:
Cytat:
W celu nawiązania połączenia trzeba oczywiście wybrać numer sieci oraz wprowadzić hasło dostępne w zakładce konfiguracyjnej.
Za pomyłkę logistyczną serdecznie Pana przepraszam w imieniu Firmy UPC. Proszę również o informacje czy samo urządzenie działa u Pana poprawnie
.

Ciekawostka jest fakt, iż po zalogowaniu się do routera, widzę swoje urządzenia (podłączone po wifi wg. danych z naklejki, czyli tych 'błędnych') na liście.
Czyżby z tego wynikało, że router ma dwa kanały do łączenia się z nim po wi-fi :?:
(tego SSID-a z zakładki konfiguracyjnej routera jeszcze nie sprawdzałem)
 
 
patryk.r1 
Klikacz

Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 14
Wysłany: 18-02-2013, 13:01   urządzenie

witam.
a może tak jakieś pomysły na ten Technicolor tl7200 - urządzenie nie zgodne z danymi które podaje producent np . brak możliwości podłączenia dysku po usb a zapewne wiele ludzi byłoby tym zainteresowane.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: