Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moduł CI+ W upc
Autor Wiadomość
Blacha 
classic master


Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 259
Wysłany: 11-06-2018, 09:14   

Jak wygląda sprawa rozdzielczości obrazu w telewizorach z kartą CI+? Na dekoderach manualnie można ustawić np. Na hurajzonie na 1080P Czy taka opcja jest w ustawieniach modułu?
 
 
wacie72 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 177
Skąd: Kraków
Wysłany: 11-06-2018, 09:33   

Kasia napisał/a:
wacie72,
Najtańsza kombinacja to wziąć w THH XII
Select Extra HD/ 60Mbs/ Minuty do wszystkich Max za 64.99 zł i zrobić upgrade Max za 13 zł miesięcznie...z MR za 10 zł wszystko razem wyjdzie 87.99 zł.


Kasia , dzięki za pomoc.
O coś takiego mi chodzi i o coś takiego będę się starał.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4709
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 11-06-2018, 09:52   

Blacha napisał/a:
Czy taka opcja jest w ustawieniach modułu?

Moduł to tylko karta kodowa która rozkodowuje obraz, nie ma żadnego znaczenia dla obrazu i opcji wszystko jest zależne od telwizora

możesz to sam sprawdzić podłaczając kabel do telewizora - UPC nadaje 29 kanałów cyfrowo bez kodowania
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5341
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 11-06-2018, 21:32   

GDA napisał/a:
Moduł to tylko karta kodowa która rozkodowuje obraz

Nie żaden obraz ani żadne audio - karta kodowa/moduł rozkodowuje tylko prawa odbioru do danej audycji (czyli albo daje dostęp do oferty albo nie).
Blacha napisał/a:
Jak wygląda sprawa rozdzielczości obrazu w telewizorach z kartą CI+?

Nijak - bo ani moduł, ani karta NIE ma z tym nic wspólnego.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4709
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 11-06-2018, 21:55   

Cytat:
karta kodowa/moduł rozkodowuje tylko prawa odbioru

Czyli obraz
Dokładnie to miałem na myśli
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2668
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 11-06-2018, 22:05   

A dźwięk? :D
_________________
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 34 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2103
Skąd: W-wa
Wysłany: 11-06-2018, 22:08   

echhh, faceci..
ja Was pogodzę :P :mrgreen:
"Karta odkodowuje prawa do odbioru treści audiowizualnych "
ok?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2668
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 11-06-2018, 22:10   

Jakie poważne to forum. Pożartować nie dajo :P
_________________
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 34 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2103
Skąd: W-wa
Wysłany: 11-06-2018, 22:11   

:mrgreen:
_________________
 
 
wacie72 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 177
Skąd: Kraków
Wysłany: 14-06-2018, 13:05   

Kasia napisał/a:
wacie72,
Najtańsza kombinacja to wziąć w THH XII
Select Extra HD/ 60Mbs/ Minuty do wszystkich Max za 64.99 zł i zrobić upgrade Max za 13 zł miesięcznie...z MR za 10 zł wszystko razem wyjdzie 87.99 zł.


Kasia , jeszcze raz dzięki.
Dzisiaj udałem się do salonu UPC z wypowiedzeniem i od ręki dostałem właśnie taką ofertę
Na dodatek instalacja za 0 złotych :)
_________________
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 34 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2103
Skąd: W-wa
Wysłany: 14-06-2018, 18:27   

wacie72,
..ale że w Salonie dali... :shock: fiu, fiu
Gratulacje :)
_________________
 
 
wacie72 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 177
Skąd: Kraków
Wysłany: 14-06-2018, 18:42   

Bardzo miła i sympatyczna Pani z salonu UPC w M1 w Krakowie , nie wiem czy mogę wymienić ją z nazwiska ale była dla mnie bardziej pomocna niż konsultanci z z BUK :D
_________________
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 34 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2103
Skąd: W-wa
Wysłany: 14-06-2018, 18:50   

Czyli jak zwykle...wszystko jest kwestią trafienia na życzliwego konsultanta.
Z upgrade od razu?
_________________
 
 
wacie72 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 177
Skąd: Kraków
Wysłany: 14-06-2018, 18:52   

Tak , od razu z podniesieniem do maxa .
No i wymiana modemu Thomson na Compala ,ale co przyniesie monter to zobaczymy w poniedziałek.
_________________
 
 
Kasia 
chello master


Pomogła: 34 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 2103
Skąd: W-wa
Wysłany: 14-06-2018, 18:59   

No i dwa moduły CI+ do tego 😉
_________________
Ostatnio zmieniony przez Kasia 14-06-2018, 19:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: