Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moduł CI+ W upc
Autor Wiadomość
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3514
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 09-08-2017, 19:09   

czarek77 napisał/a:
... może lepiej żeby tv robił całą robote a nie moduł...
Jeżeli na "Wyłączone" kanały zakodowane u mnie działają, to znaczy, że to nie jest używane.
Więc nic nie polepszysz.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1760
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 09-08-2017, 19:15   

Transkodowanie cam video jest używane przez te moduły cam typu neotion np4 które zamieniają sygnał MPEG-4 na MPEG-2. Czyli mówiąc krótko moduły cam operatorów tego nie obsługują.
_________________
 
 
czarek77 
easy master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 41
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 09-08-2017, 19:27   

Czyli mając CI UPC jest bez znaczenia czy jest auto czy wyłączone ? sygnał jaki leci przez kabel do tv taki jest dawany z bebechów telewizora na ekran ??
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1760
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 09-08-2017, 19:53   

Dokładnie. Możesz to nawet wyłączyć.
_________________
 
 
mos 
light master

Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 53
Skąd: Katowice
Wysłany: 13-08-2017, 13:05   

Czy mając wykupione pakiety Premium, bede je również posiadał w usłudze multiroom z karta CI+?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3514
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 13-08-2017, 13:13   

TAK.
_________________
 
 
czarek77 
easy master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 41
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 13-08-2017, 13:20   

Panowie , gdzie można sobie poczytać o jakości kanałów w UPC ? chodzi mi o bitrate itd.
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3514
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 13-08-2017, 13:30   

M.in. w postach Robina:
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/search.php?&search_author=Robin&search_keywords=%2Abitrate%2A

Lub wszystkich:
:arrow: https://forum.mediaswiat.pl/search.php?&search_keywords=%2Abitrate%2A
_________________
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1100
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 19-08-2017, 19:05   

Prośba do osób z modułami CI+, którzy mają wyszukane radio. Czy aktualnie na Waszych odbiornikach odbierają stacje radiowe, czy panuje cisza?
UPC kilka dni temu dokonało pewnych nieudolnych zmian, na skutek czego na moim odbiorniku radio przestało grać.
Przy okazji proszę też o info od osób z dekoderami (Mediaboxy, Horizony) jak to wygląda na sprzęcie UPC.
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 806
Skąd: W-wa
Wysłany: 19-08-2017, 19:22   

U mnie (Cl+) programy radiowe odbierają :mrgreen:

...jakich zmian?
 
 
Kasia 
ultra master


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 08 Lis 2016
Posty: 806
Skąd: W-wa
Wysłany: 19-08-2017, 19:54   

Radzi, stary "dobry" Sony...
Od 600 do 618 mam
-Polskie Radio 1
-Polskie Radio 2
-Polskie Radio 3
-Polskie Radio 24
-RMF FM
-RMF Classic
-RMF Maxxx
-ZET
-ANTYRADIO
-RADIO ZET CHILLI
-MUZO FM
-TOK FM
-RADIO ZET GOLD
-ESKA ROCK
-VOX FM
-KOLOR 103 FM
-RADIO ZŁOTE PRZEBOJE
-RADIO ESKA
-RADIO WAWA
Ostatnio zmieniony przez Kasia 19-08-2017, 20:01, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1100
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 19-08-2017, 19:59   

Dzięki za sprawdzenie. U mnie stacje radiowe są wyszukiwane, ale panuje na nich cisza. :sad:
 
 
czarek77 
easy master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 41
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 20-08-2017, 11:16   

Witam , panowie chodzi mi po głowie takie coś http://www.dipol.com.pl/p...dvb-t_E2022.htm ktoś ma coś takiego ? lub inne rozwiązanie by mieć kabel od UPC i drugi z anteny DVB-T podłączony do wejścia antenowego w tv .... wiadomo że jednocześnie tuner w tv nie pociągnie a przełączanie jest uciążliwe
 
 
Nikt 
easy master

Dołączył: 08 Mar 2017
Posty: 48
Wysłany: 20-08-2017, 13:47   

czarek77 napisał/a:
.... wiadomo że jednocześnie tuner w tv nie pociągnie a przełączanie jest uciążliwe
Urządzenie może być, będzie przełączało sygnał doprowadzony do TV. Wyeliminujesz tylko ręczne przekładanie przewodu antenowego w TV. Nadal jedna uciążliwość zostanie, tak jak napisałeś, to w TV trzeba będzie zmienić źródło sygnału przy każdej chęci zmiany kanału nadawanego raz z "Antena: naziemna" raz z "Antena: kablowe".

Ja z lenistwa to wolałbym przełącznik sterowany pilotem:
http://www.dipol.com.pl/p...lotem_E2024.htm
 
 
Robin 
ultra master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1100
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 20-08-2017, 15:01   

Tylko po co podłączać antenę naziemną, skoro te same programy ma się w kablówce i to w lepszej jakości?
No chyba, że ktoś abonuje niższy pakiet od Maxa i chodzi mu o te 4 programy z MUX-8 (Zoom TV, Nowa TV, Metro i WP) lub o jakieś programy lokalne (z MUX-ów regionalnych), których w UPC brak.
Miejmy nadzieję, że UPC w końcu pójdzie po rozum do głowy i od września przesunie programy z MUX-8 do najniższego pakietu, tam gdzie jest ich miejsce.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: