Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moduł CI+ W upc
Autor Wiadomość
japa 
Klikacz

Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 3
Wysłany: 18-01-2013, 10:26   Moduł CI+ W upc

info ze strony WP.PL W UPC sytuacja wygląda inaczej. Choć abonenci w Polsce na razie skazani są na zewnętrzne dekodery, Lidia Stępińska-Ustasiak, rzecznik prasowy UPC Polska przekazała nam dobrą wiadomość w kwestii kart CI+. - UPC Polska planuje udostępnienie modułu CI klientom w najbliższych miesiącach, a obecnie prowadzi testy przygotowujące wprowadzenie rozwiązania na rynek. Moduł CI+ jest dostępny na kilku rynkach UPC, w tym od niedawna także w Rumunii i na Węgrzech - dodaje Stępińska-Ustasiak. Niestety na ten moment UPC nie jest w stanie podać żadnych konkretnych szczegółów nowej oferty.
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-01-2013, 13:42   

Zajebiście :) jedna skrzynka mniej :) i mniej prądu :) że o zwiechach nie wspomnę.....wszystko z jednego pilota od TV i gites bez żonglerki :)


Tylko ciekawi mnie jak wtedy bedzie rozwiązane np nagrywanie....niezłe by było np móc podłaczyć dysk do TV :)
 
 
Kebap12 
plus master

Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 499
Wysłany: 18-01-2013, 14:14   

wlasnie sie obudzilem, przeczytalem info o tym i mysle ze dalej spie :D
http://media2.pl/media/99...CAM-CIplus.html
 
 
dlugasek 
easy master

Dołączył: 30 Maj 2012
Posty: 24
Skąd: Kalisz
Wysłany: 18-01-2013, 14:58   

Właśnie a co z nagrywaniem też jestem ciekaw ?
_________________
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-01-2013, 15:32   

dlugasek napisał/a:
Właśnie a co z nagrywaniem też jestem ciekaw ?



Hmmm zawsze można sie zaopatrzyć w porfesjonalną skrzynkę np Tuner Satelitarny i DVB-C w jednym z PVR 1 TB oczywiście ze slotem na CI+, to fajna opcja jedna skrzynka a jakie możlowości :) może nie dla każdego... ale możliwośc jest :)
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-01-2013, 16:03   

ANIOŁ napisał/a:
Tylko ciekawi mnie jak wtedy bedzie rozwiązane np nagrywanie....niezłe by było np móc podłaczyć dysk do TV

Zależy jaki masz telewizor - jeśli posiada on funkcję nagrywania po USB to możesz tak zrobić.

Jeśli nie to pozostaje zakup własnego tunera który potrafi nagrywać i ma slot CI
  marekd@jabberpl.org
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-01-2013, 16:35   

Marek napisał/a:


Jeśli nie to pozostaje zakup własnego tunera który potrafi nagrywać i ma slot CI


Chyba raczej CI+ ;)
 
 
YogiCK 
Klikacz


Dołączył: 25 Lut 2011
Posty: 8
Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: 18-01-2013, 16:44   

CI+ jest wstecznie kompatybilne z CI. Fajnie by bylo gdyby w miare szybko wprowadzili, i ciekawe czy i na jakich zasadach bedzie mozliwosc wymiany dekodera na modul.

Btw teraz bardziej by mnie obchodzila mozliwosc zakupienia 3 dekodera do multiroom, bo opcja z podpisaniem drugiej umowy na sama TV jest mocno nieoplacalna :/
_________________
 
 
Kebap12 
plus master

Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 499
Wysłany: 18-01-2013, 16:59   

dlugasek napisał/a:
Właśnie a co z nagrywaniem też jestem ciekaw ?

jezeli masz odpowiedni tv to podlaczasz do niego dysk/pendrive/karte sd i nagrywasz

YogiCK napisał/a:
CI+ jest wstecznie kompatybilne z CI. Fajnie by bylo gdyby w miare szybko wprowadzili, i ciekawe czy i na jakich zasadach bedzie mozliwosc wymiany dekodera na modul

nie do końca, co prawda kanały tv można oglądać ale chyba nagrywać już nie, CI (bez plus) ma jakieś słabsze zabezpieczenia, czy coś :o
 
 
yupis 
light master


Dołączył: 01 Lut 2012
Posty: 105
Skąd: Warsaw Capital City
Wysłany: 18-01-2013, 18:43   

No to co Panowie? Modlyly my, az wymodlyly... :mrgreen:

Co do dekodera, to polecam VU+ Ultimo i mozna sobie od razu satke podlaczyc. Jaaakaaa maaalinaaa..!? :D Tansza ale rownie dobra jest tuner Gigablue HD Quad z np 1TB HDD. Kosztuje okolo 1500zl i smiga, jak rakieta. Pisze z doswiadczenia. :) ;) Tutaj pozwole sobie zamiescic adres, ktory prosze przekopiowac>> hollex.pl/odbiorniki-linux-hd/2135-odbiornik-gigablue-hd-quad

[ Dodano: 18-01-2013, 18:53 ]
YogiCK napisał/a:
CI+ jest wstecznie kompatybilne z CI.


Niestety Kolego jest to na odwrot. Jak masz tv bez naklejki CI+, to juz tego modulu nie podlaczysz. Za to modul CI bedzie chodzil w telewizorze CI+. To jest wlasnie taki chwyt. Wszystko tylko po to aby utrudnic, bo niby daja ale jest to ale... :evil:
_________________
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-01-2013, 20:02   

yupis napisał/a:
No to co Panowie? Modlyly my, az wymodlyly... :mrgreen:

Co do dekodera, to polecam VU+ Ultimo i mozna sobie od razu satke podlaczyc


Własnie miałem na mysli też ten dekoderek z dyskiem 2 TB można już kupić za jakies 2200-2300 ale to juz profesjonalny sprzecik :)
 
 
beny8989 
ultra master

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 882
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18-01-2013, 20:37   

panowie to co sie dowiedzialem nawet nie maja testow zwiazanych z tym modulem. skoleji w innych spolkach firmy UPC jest on dostepny oczywiscie poza polska
 
 
ANIOŁ 
chello master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 2410
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-01-2013, 20:39   

beny8989 napisał/a:
panowie to co sie dowiedzialem nawet nie maja testow zwiazanych z tym modulem. skoleji w innych spolkach firmy UPC jest on dostepny oczywiscie poza polska

To że jest dostepny w innych krajach to każdy kto sie interesuje wie o tym od dawna.... :mrgreen: , ciekawi mnie tylko skad niby masz info że nie ma testów , monter ? sprzataczka ? ;)
 
 
yupis 
light master


Dołączył: 01 Lut 2012
Posty: 105
Skąd: Warsaw Capital City
Wysłany: 18-01-2013, 23:03   

ANIOŁ napisał/a:
yupis napisał/a:
No to co Panowie? Modlyly my, az wymodlyly... :mrgreen:

Co do dekodera, to polecam VU+ Ultimo i mozna sobie od razu satke podlaczyc


Własnie miałem na mysli też ten dekoderek z dyskiem 2 TB można już kupić za jakies 2200-2300 ale to juz profesjonalny sprzecik :)


Dla porownania parametry:

VU+ Ultimo Triple Tuner
Chipset: Broadcom 7413
MHz: 2x 400
RAM: 512
Flash: 1024
ilosc tunerow: 3 (np 2x DVB-S / 1x DVB-C/T)

GigaBlue Quad HD
Chipset: Broadcom 7356
MHz: 1300
RAM: 1024
Flash: 512
ilosc tunerow: 4 np (2x DVB-S / 2x DVB-C/T)


Strony producenta:
Vu+>>> http://vuplus.com/productUltimo.htm
Gigablue>>>
http://gigablue.de/index....emid=37&lang=en

Pozdrawiam! :)
_________________
Ostatnio zmieniony przez yupis 18-01-2013, 23:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kebap12 
plus master

Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 499
Wysłany: 18-01-2013, 23:05   

yupis napisał/a:
ANIOŁ napisał/a:
yupis napisał/a:
No to co Panowie? Modlyly my, az wymodlyly... :mrgreen:

Co do dekodera, to polecam VU+ Ultimo i mozna sobie od razu satke podlaczyc


Własnie miałem na mysli też ten dekoderek z dyskiem 2 TB można już kupić za jakies 2200-2300 ale to juz profesjonalny sprzecik :)


Dla porownania parametry:

VU+ Ultimo Triple Tuner GigaBlue Quad HD
Chipset: Broadcom 7413 Broadcom 7356
MHz: 2x 400 1300
RAM: 512 1024
Flash: 1024 512

Strony producenta:

Vu+>>> http://vuplus.com/productUltimo.htm
Gigablue>>>
http://gigablue.de/index....emid=37&lang=en

Pozdrawiam! :)

na takim cacku to mozna chyba z 5 kanalow na raz ogladac i kolejne 5 nagrywac?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: