Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zablokowane Porty
Autor Wiadomość
geomark4 
Klikacz

Dołączył: 10 Maj 2013
Posty: 4
Wysłany: 05-10-2015, 12:30   Zablokowane Porty

Witam mam problem z odblokowaniem portów, do programu Bitcomet np. Kiedyś na TWG870UG w UPC działał, 24659 i nie działa już. Nie wiem jaki port nawet, nie wiem.
 
 
seven of nine 
ultra master


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 24 Mar 2008
Posty: 1305
Skąd: Sopot
Wysłany: 29-10-2015, 19:31   

Mam często to samo, ale znalazłam już wyjście..P
Odłacz modem z prądu
Zlikwiduj zaporę w kompie
Wyłącz komputer
Odpal go na nowo. W tym momencie Bit Comet powinnien byc ok
Po 5 minutach odpal zaporę w komputerze.
U mnie to działa...

Ach i co najważniejsze - wyłącz usługę Wi Free!!!. To powinno być jako pierwsze:)
_________________
 
 
wist7 
easy master

Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 21
Wysłany: 04-11-2015, 17:30   

Wystarczy zaznaczyć UPnP.
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2015, 22:47   

UPnP faktycznie najprościej, w Thomsonie to chyba nawet domyślnie włączona opcja. W programie wybrać takie ustawienia: http://wiki.bitcomet.com/...g_in_nat_router
I upewnić się, że w Thomsonie UPnP również jest na pewno aktywne (trzeba sprawdzić, czy zaznaczone), opcja znajduje się w Gateway -> Advanced (Brama -> Ustawienia zaawansowane). W razie problemów zrestartować modem i aplikację.
 
 
geomark4 
Klikacz

Dołączył: 10 Maj 2013
Posty: 4
Wysłany: 19-12-2015, 21:12   

Upnp mapping nieudany w programie. Device not found.
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2015, 20:20   

Po włączeniu UPnP w modemie koniecznie zrób mu restart.
 
 
seven of nine 
ultra master


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 24 Mar 2008
Posty: 1305
Skąd: Sopot
Wysłany: 04-08-2016, 18:50   

Nie chciałam zakładać kolejnego tematu na forum. Nie chcę bałaganu. Mam niestety problem z emulem. Czy upc blokuje porty? Od kilku tygodniu mam low id . Wyłączyłam zaporę, nie ma wi free. Czy ktoś może pomoć?
_________________
 
 
Misiek999 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 196
Skąd: Wrocław
Wysłany: 05-08-2016, 13:40   

Odpaliłem testowo eMule i bez problemu otrzymałem "High ID".
Proponuję upewnić się, że porty faktycznie są przekierowane/otwarte...
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 162 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3512
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 05-08-2016, 13:45   

Tu :arrow: jest opisane jak sprawdzić, czy na pewno mamy włączone przekierowanie lub DMZ.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: