Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Konfiguracja Torrenta
Autor Wiadomość
pprotas 
Klikacz

Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 4
Wysłany: 07-03-2007, 09:59   

Marku

miej jeszcze troche cierpliwosci
1. nie wiem jak mam "przekierowac port o innym numerze a potem ustawic go w programie"

2. wczoraj z pomoca pomocy technicznej z dlinka otworzylem wszystkie porty za pomoca zakladki dmz (nie wiem czy ta informacja jest istotna)

czekam z niecierpliwoscia

[ Dodano: 07-03-2007, 10:13 ]
drogi Marku
dziekuje za podpoewiedz i prosze o jeszcze trocge cierpliwosci

1. nie wiem gdzie sprawdzic w ustawieniach programu jakie masz tam wpisane numery portów

2. nie wiem jak mam przekierowac port o innym numerze a potem ustawic go w programie

moze wazna jest info, iz wczoraj, przy pomocy hotline dlinka odblokowalem wszystkie porty za pomoca zakladki dmz. transfer sie nie poprawil niestety :(

z gory dziekuje za dalsza pomoc
pozdrawiam
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 07-03-2007, 12:14   

Skoro przekierowałeś wszystkie porty przy pomocy DMZ nie musisz a nawet nie dasz rady przekierować i jeszcze przy pomocy virtualserver (albo jedno albo drugie).
Na razie póki korzystasz z torrentów i innych tego typu programów tylko na jednym komputerze może być to dmz. Numeru portu zmieniać już nie musisz.


Skoro ruter masz juz ustawiony sprawdź jeszcze czy nie blokokujesz czegoś na firewalu w komputerze.
  marekd@jabberpl.org
 
pprotas 
Klikacz

Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 4
Wysłany: 07-03-2007, 12:38   

dziekuje za kolejna odpowiedz

w wyjatkach zapory w xp mam uwzgledniony torrent.

po ostatnich poprawkach globalna predkosc downloadu (kilka załadowanych zadań) poprawila sie i wynosi ok 60 kB/s.

czy to juz jest opor?

dziekuje raz jeszcze i nadal sledze ten watek.
pozdrawiam
 
 
p2p2p2p 
Klikacz

Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 19-02-2010, 10:49   blokada p2p

mam pytanko. jeżeli chce zablokować dostęp do p2p i chciałbym się posłużyć virtual serwer ale nie wiem jaki jest port programu z którego korzysta ta osoba, a w virtual nie idzie zaznaczyć przedziału to czy da to się zrobić za pomocą firewall? czy może jest jakiś sposób z virtual serwer?
z góry dzięki za pomoc...
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 19-02-2010, 22:16   

p2p2p2p, najlepiej wyciąć wszystko na firewallu. Jeżeli masz serwer na Linuksie to poczytaj o iptables, ipt_p2p, itp. W Internecie jest pełno poradników i artykułów na ten temat.
 
 
wl.przemek 
light master


Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 93
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 11-11-2010, 23:30   

Może tu znajdziecie pomoc...
ustawienia uTorrent
_________________
 
 
 
Susane
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2010, 10:24   Re: blokada p2p

p2p2p2p napisał/a:
jeżeli chce zablokować dostęp do p2p i chciałbym się posłużyć virtual serwer ale nie wiem jaki jest port programu z którego korzysta ta osoba, a w virtual nie idzie zaznaczyć przedziału to czy da to się zrobić za pomocą firewall?
Skutecznie to nie da się zablokować P2P przez blokadę wybranego zakresu portów. Można próbować, ale na routerach, które mają alternatywne oprogramowanie.

Zrób tak, jak radzi KeFaS, na laików wystarczy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: