Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Konfiguracja Torrenta
Autor Wiadomość
Mesla 
Klikacz

Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 3
Wysłany: 09-08-2005, 21:34   Konfiguracja Torrenta

Cześć jestem tu nowy a chcialbym wiedzeic jak dobrze skonfigurowac BitSprinta v3
aby można było w pełny wyjkorzystać Torrena a może znacie jakieś inne programy lepsze prosze o pomoc!
 
 
cOOkie 
easy master


Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 30
Skąd: Warszawa-Ursynów
Wysłany: 09-08-2005, 22:44   

Tylko i wylacznie BitComet :) Jedyne co musisz ustawic to max. zrodel na plik przestaw na jakies 500. W razie problemow pisz :)
_________________
 
 
 
Mesla 
Klikacz

Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 3
Wysłany: 09-08-2005, 23:24   

Kurcze ja jestem nowicjueszem w tej dziedzinie ale jakbys mi mogl odrobinke jasniej opisac jak to skonfigurowac by chodzilo jak zloto
 
 
cOOkie 
easy master


Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 30
Skąd: Warszawa-Ursynów
Wysłany: 09-08-2005, 23:51   

Dobrze by bylo gdybys podal mozliwosci swojego lacza, ale nic...
Odpal Bitcometa, zakladka opcje/opcje/polaczenie ------> odhaczasz pierwsze trzy opcje (NAT/firewall) a maxymalna ilosc polaczen na jedno pojedyncze zadanie ustawiasz na 500... tyle chyba starczy. Jezeli chcesz miec w miare przyzwoity download, przytnij troche upload ustawiajac go w opcje/polaczenie na 50% mozliwosci (czyli przykladowo maxem wysylasz 32 kB/s to ustawiasz na 16 itd.) To chyba wszystko 8)

A jezeli chodzi o wersje to polecam od 0.57 w gore. Ja pracuje na 0.58 i sprawuje sie znakomicie, a najnowsza to bodajze 0.59

Powodzenia!
Zycze wysokich transferow :)
_________________
 
 
 
Mesla 
Klikacz

Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 3
Wysłany: 09-08-2005, 23:56   

Dzikuje bardzo a cio do łacza to mam bezprzewodowego neta 128 kb/s nie wiem zalerzy mi chodz 20kb/s wyciagnac :D :DAle dziekuje bardzo za pomoc
 
 
gosik79 
easy master

Dołączyła: 09 Lip 2005
Posty: 27
Skąd: szczecin
Wysłany: 10-08-2005, 09:36   

jezeli lacze masz 128 to downl. max 16 kilo ( dzielisz 128 przez 8 )
 
 
 
msK 
Klikacz

Dołączył: 06 Sie 2006
Posty: 1
Wysłany: 06-08-2006, 23:27   

witam!
mam problem z torrentem... otoz mam wszystko ustawione i nie chce mi nic sciagac... jedynei aktualizacje... dodam ze na drugim komputerze (ktory jest podpiety pod router, bo w tym mam wi-fi, neo512) wszystko dziala jak nalezy. nie wiem co to moze byc, prosze o pomoc

z gory dziekuje
msk
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-08-2006, 02:23   

msK, może upload masz ustawiony na zero. Najczęściej w sieci torrent trzeba coś wysyłać, aby można było coś ściągać. Chodzi o jak najlepsze ratio, czyli stosunek download'u do upload'u.
 
 
Kapiszon84 
Klikacz

Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 2
Wysłany: 19-11-2006, 18:31   

Siema. Sluchajcie mam Astera 512 i nie wiem jak skonfiguraowac torrenta azerusa. Please pomożcie!!!!!!
 
 
mały255 
light master


Dołączył: 25 Paź 2006
Posty: 51
Wysłany: 19-11-2006, 22:25   

mam neo 2 megabity i uTorrent'a. mam upload na opór i don też i ratio na demonoidzie 0,37 a na poszczególnych torrentach około 11,7 i jak włączam uTorrent'a to mi przez jakiś czas zasysa a później robią się czerwone strzałki i nagle pustka. nic. zaro ruchu. mam pliki gdzie jest 9000 peerów i około 1000 seedów i nie moge sie połączyć z żadnym i nic nie zasysam. czemu??? przykro mi kapiszon, ale nie miałem nigdy doczynienia z azorkiem. spróbuj ustawić upload na maksa i przez jakiś czas seedój , powinno pomóc, z na pewno nie zaszkodzi. zasysaj ze stron gdzie jest dużo seedó i dbaj o ratio: wyżej masz objaśnione co to jest. dbaj o to by źródła były pełne.powodzenia!!
_________________
 
 
 
Kapiszon84 
Klikacz

Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 2
Wysłany: 20-11-2006, 16:11   

Dobra wielkie dzieki moze cos ogarne:)) Pozdro...
 
 
pprotas 
Klikacz

Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 4
Wysłany: 05-03-2007, 18:14   

prosze o kontakt kogos kto pomoze mi poprawnie skonfigurowac torrenta i usunac pojawiajace sie problemy
sam nie umiem
z gory dziekuje

[ Dodano: 06-03-2007, 02:12 ]
moj problem polega chyba na nieumiejetnosci "odblokowania portow". pomozcie, prosze!
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-03-2007, 14:47   

Cytat:

moj problem polega chyba na nieumiejetnosci "odblokowania portow". pomozcie, prosze!

nie potrafie jednak wlasciwie skonfigurowac sieci (router dlink DI 524, łącze 512 kB/s, karta sieciowa). torrent niby zasysa, ale z zenujacymi predkosciami.
pojawia sie na nim ponadto komunikat - brak polaczen przychodzacych, niewilasciwie skonfigurowana siec.

- po pierwsze sprawdzasz w ustawieniach programu jakie masz tam wpisane numery portów
- u góry ekranu konfiguracji rutera wybierasz advanced po lewej virtual server
- na stronie która sie pokarze zaznaczasz enabled i wpiszujesz kolejno jakąś nazwę np torrent, lokalne ip komputera na którym ma chodzić ten torrent, protocol type wybierasz both, w private port i public port wpiszujesz numerek portu przepisany przed chwilą z programu do torrentów zaznaczasz jeszcze schedule always i klikasz apply
  marekd@jabberpl.org
 
pprotas 
Klikacz

Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 4
Wysłany: 07-03-2007, 01:31   

pojawia mi sie komunikat, kiedy probowalem to zrobic: protokol type and public port are the same as rule 15 (TCP:46610)

i nie pozwala zatwierdzic apply :(
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 07-03-2007, 08:59   

Widocznie masz już użyty ten port do czego innego, przekieruj port o innym numerze a potem ustaw go w programie.
  marekd@jabberpl.org
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: